Jeugdcommissie

Jeugdprogramma 2017

12 maart 2017:

Ouder Kind wedstrijd Opening van het seizoen.

19 maart:

Eerste les: Sander Groep 1 start om 16.00 uur

26 maart:

Tweede les: Hessel

2 april:

Derde les: Sander

9 april:

Vierde les: Hessel. Na de les is er een coach moment

16 april 2017:

Jeugd Topper-Koppel wedstrijd

7 mei:

Vijfde les: Hessel

14 mei:

Zesde les: Sander

21 mei:

Zevende les: Hessel

28 mei:

NGF Competitie

27 mei:

Competitie team heeft les op zaterdag, tijd wordt nader bepaald.

28 mei:

Achtste les: Sander. Na de les is er een coach moment

11juni:

Ledenweek jeugdwedstrijd

17 juni:

Competitie team heeft les op zaterdag, tijd wordt nader bepaald.

18 juni:

Negende les: Hessel. NGF Competitie

24 juni:

Eerste ronde jeugd stroke play kampioenschap, alleen voor jeugd met een handicap van 36 of lager.

25 juni:

Tiende les: Sander. NGF Competitie

25 juni:

Tweede ronde jeugd stroke play kampioenschap, alleen voor jeugd met een handicap van 36 of lager.

10, 11, 12 en 13 juli:

Jeugdwedstrijd Gelders Golfkwadrant

EGA Handicap Jeugd

Stap 1: Lessen volgen bij de pro.

De pro geeft door aan de receptie wanneer je baanpermissie voor de grote baan (CC 18 holes) krijgt.

Stap 2: Naar handicap (hcp) 56

De receptie geeft dit door aan Regel en Handicapcommissie (R&HC). Je krijgt een geel label dat je zelf af moet halen bij de receptie. De R&HC geeft je hcp 56 en meldt je baanpermissie bij de NGF. Daar kun je verder niet zo veel mee, eerst moet je stap 3 doorlopen.

Stap 3: Naar handicap 55 (en daar kun je wel wat mee….)

Als je jonger bent dan 14 jaar: Naast de verplichte theorielessen in de winter krijg je theorielessen in de baan met de jeugdcoach. Als deze beoordeelt dat je kennis voldoende is, wordt dit doorgegeven aan de R&HC en krijg je hcp 55. Indien je geen theorielessen volgt bij een jeugdcoach, dan moet je mondeling theorie-examen doen bij een examinator van de R&HC. Je krijgt 20 praktijksituaties, waarvan je minimaal 15 x weet hoe je moet handelen of de vraag goed moet worden beantwoord. Als je 14 jaar bent of ouder: Je moet officieel schriftelijk theorie-examen doen bij een examinator van de R&HC. Je bent geslaagd indien 21 van de 30 vragen goed beantwoord zijn. Het telefoonnummer van de examinator vind je op het prikbord in de gang.

Stap 4 Naar handicap 54 en lager…..

Je kunt een ronde spelen van 18 of 9 holes op de grote baan of 18 holes op de par 3/4-baan vanaf handicap 54; je marker moet minimaal hcp 54 hebben.

Over 9 holes moet je minimaal 18 Stablefordpunten (Stf), over 18 holes minimaal 36Stf hebben gehaald. Bij die 18 of 36 stf krijg je hcp 54, heb je meer punten kan dat lager worden.

Om een kaart te kunnen lopen moet je bij het apparaat in de hal (tegenover de toiletten) een sticker printen die je op je kaart plakt. Na het lopen van het rondje log je weer in vul je de scores van de holes in, het apparaat rekent je stablefordpunten uit en print een sticker met je nieuwe (voorlopige) handicap. Daarna moet je de kaarten – die correct moeten zijn ingevuld met namen en handicaps van speler en marker - inleveren in de box in de hal. Let op dat je ze in de goede box gooit! (die van de R&Hcommissie). Vervolgens kun je qualifying kaarten (Qkaarten) blijven lopen (dat betekent dat je samen speelt met iemand die jouw score noteert). Op de par 3/4-baan kan je maximaal zakken tot handicap 37.

Stap 5: Naar een Exact EGAhcp van 36 of lager

Om een exact EGA hcp van 36 of lager te verkrijgen moet je een Qualifying kaart inleveren, gelopen vanaf handicap 36. Ook nu moet de Qualifying kaart zijn voorzien van de handtekeningen van de marker en de speler. De score moet gelijk of meer zijn dan 36 Stableford (of bij 9 holes 18) punten. Het verder verlagen van de hcp gebeurt nu door Q kaarten en wedstrijden te spelen.

Veel succes en veel speelplezier!

Regel en Handicap Commissie