Golfclub Welderen

Seniorencommissie / Welderns

Senioren / Welderns Commissie

Huidige samenstelling

Rob Jansen (voorzitter)
Hieke de Boer
Nico Broex
Charlotte Donkersloot
Aad Soeteman
Johan de Vet
Rob Knopperts
Harrie Besselink (penningmeester)

Over de commissie

De seniorencommissie van de Welderns organiseert wekelijks op woensdagen wedstrijden voor senioren (dames 50+/heren 55+), die in het bezit zijn van een EGA hcp 0-54.0. De Welderns zijn opgericht om de seniorleden (m/v) van de golfclub een ontspannen en recreatieve, maar ook sportieve golfdag te bieden. Woensdag is seniorendag! Het gaat niet alleen om het organiseren van een gezellige dag, maar zeker ook om het bevorderen van de golfprestatie en de vaardigheid van de deelnemers met het golfspel.
De Welderns dag bestaat nu al weer 17 jaar en mag zich in een grote belangstelling verheugen. In de zomerperiode ligt het gemiddeld aantal deelnemers rond de 70. In de winter is het deelnemersaantal wel lager, afhankelijk van de weersomstandigheden en de kwaliteit van de baan. Het potentieel aan deelnemers beweegt zich rond de 150.

Wedstrijden in de zomer en winter

Het zomerklassement (april t/m oktober)
De flights slaan af tussen 8.30- 13.00 uur. De wedstrijden zijn één maal per twee weken qualifying. Deze starten vanaf hole 1 en hole 11. Om en om vindt de samenstelling van de flights plaats op basis van loting en van speelsterkte. Winnaars (nummer 1) van voor de Master meetellende qualifying wedstrijden in de zomer krijgen een uitnodiging om mee te spelen met de Masters in het daarop volgende jaar, wanneer hun actieve EGA Exact Handicap op dat moment 36 of lager is. Van de uitslagen van de wedstrijden wordt in E-Golf4U een klassement bijgehouden. Bij zowel het zomer- als het winterklassement krijgen de deelnemers wedstrijdpunten. De winnaar van het zomerklassement wordt na afloop van de slotwedstrijd in oktober bekend gemaakt. Hij/zij komt in het trotse bezit van een wisselbeker. In de zomer wordt ook de zogenaamde 'Ringerscore' bijgehouden. De beste resultaten van de deelnemers in aantal slagen voor iedere hole over alle gespeelde qualifying wedstrijden worden bijgehouden en met een handicapverrekening in een tabel geplaatst.

De winnaar wordt na afloop van de slotwedstrijd bekend gemaakt en ontvangt een leuke prijs voor zijn prestatie.

Eén maal per twee weken spelen de deelnemers een funwedstrijd in de vorm van een halve shotgun. De afslag vindt tegelijkertijd plaats op hole 1 en de holes 11 t/m 18. Voor de spelvormen bij funwedstrijden heeft de commissie standaardbeschrijvingen beschikbaar.

Bijzondere wedstrijden in de zomer zijn: de Kees van Mierlo Bokaal; de seniorendag in de ledenweek begin juni; de senioren invitatiedag half augustus en de slotwedstrijd van het zomerseizoen in oktober op zusterbaan Bleijenbeek in Afferden. Aan deze wedstrijden is een lunch of diner verbonden. De deelnemers amuseren zich doorgaans uitstekend op deze dagen.

9 holes wedstrijd
In het zomerseizoen wordt er ook en gelijktijdig met de 18 holes wedstrijd een wedstrijd over 9 holes georganiseerd. De 9 holes wedstrijd volgt hetzelfde ritme als de 18 holes wedstrijd. Deelname aan de 9 holes wedstrijd staat ook open voor alle senioren (dames 50+/heren 55+), die in het bezit zijn van een EGA hcp 0-54.0, maar is vooral bedoeld voor hen die 18 holes te veel vinden of het nog niet goed aandurven om een (qualifying) wedstrijd over 18 holes te spelen. De starttijd van de 9 holes wedstrijd zal rond de klok van 1130 uur plaatsvinden.

Deelname
Voor deelname aan de wedstrijden voor het zomerklassement wordt aan de deelnemers net voor het begin van het seizoen een bijdrage van € 20, - gevraagd, waaruit o.m. leuke dagprijzen worden bekostigd en op bijzondere wedstrijddagen een deel van de kosten van de dag. Voor diegenen die een birdie hebben geslagen is de prijs een ‘vogeltje’. Deelname aan de wedstrijden is overigens voor iedere senior binnen de club mogelijk op elk moment. Belangstellenden kunnen zich melden bij een van de commissieleden en dan nemen we het e-mailadres op in ons bestand. De financiële bijdrage zal, naarmate men later in de loop van het zomerseizoen mee gaat doen, wat lager kunnen zijn. Om de kennis van de golfregels up-to-date te houden wordt er periodiek na shotgunwedstrijden een regelvraag aan de spelers voorgelegd en later besproken bij de prijsuitreiking.

Het winterklassement (november t/m maart)
Deze wedstrijden worden allemaal gespeeld in de vorm van een halve shotgun. Er is een teesluiting van 9.00-12.00 uur. In de winter zijn om en om stableford wedstrijden en funwedstrijden geprogrammeerd. De samenstelling van de flights geschiedt op basis van loting. Bij specifieke funwedstrijden vindt de indeling wel plaats op basis van speelsterkte. Geen van de wedstrijden is qualifying. Op de laatste woensdag wordt de slotwedstrijd van het winterseizoen gespeeld met een Texas Scramble wedstrijd. Dan wordt ook de winnaar van het winterklassement bekend gemaakt.
In het winterklassement leggen spelers een golfbal in. Degene die een birdie heeft geslagen, verdient een golfbal en de resterende ballen worden verdeeld onder de eerste drie spelers van het dagklassement.

Inschrijven voor de wedstrijden.

Inschrijven voor de wedstrijden kan het hele jaar door tot maandagmiddag 14.00 uur voorafgaande aan de wedstrijd via het ledenportaal van de golfclub. Vóór dinsdagavond 18.00 uur wordt de startlijst gepubliceerd op het ledenportaal, zodat u kunt zien hoe laat u start, in welke flight en vanaf welke hole. De startlijst wordt ook verzonden naar uw e-mailadres. Na afloop van de wedstrijd wordt aan iedere Welderns deelnemer per email een wedstrijdverslag gestuurd, waarin tevens mededelingen over komende wedstrijden of bepaalde gebeurtenissen worden opgenomen. Bij dat verslag is ook de link naar de toepasselijke beschrijving van een eventuele volgende funwedstrijd gevoegd.

Ten slotte

De contactgegevens van de commissie zijn te vinden bij 'Golfclub / Contact Gegevens Commissies'. Ze staan ook in het wedstrijdboekje (zie wedstrijdcommissie). De commissie wil rekening houden met de wensen van de deelnemers en houdt de vinger aan de pols door goed te luisteren en af en toe een peiling onder de deelnemers te organiseren over onderwerpen die actueel zijn. Ook wil de commissie transparant functioneren. Om dat te kunnen doen, maakt zij ieder jaar een jaarverslag met een financiële verantwoording. De deelnemers en het bestuur van de golfclub krijgen deze stukken ter inzage en ter beoordeling.

Rob Jansen
Voorzitter