Golfclub Welderen

De eerste keer inloggen

Inloggen

Ieder lid heeft een eigen profiel op E-golf4U. Het is belangrijk dat u dat u dit profiel controleert en het standaard wachtwoord aanpast. Hoe gaat dat in zijn werk?

Inloggen op E-golf4U kan via het ledenportaal op de website van de golfclub Welderen. In plaats van het oude inlogscherm van ProWare ziet u het inlogscherm van E-golf4U, zoals afgebeeld in het plaatje hieronder.

inlogscherm ev

De gebruikersnaam is uw lidcode, bijvoorbeeld BOS9 als u Kitty Bos bent. Het wachtwoord bestaat uit zes cijfers van uw geboortedatum, waarbij de eerste twee cijfers van het jaartal niet worden meegenomen. De geboortedatum 23-05-1965 wordt als wachtwoord dus 230565.

Profiel

Na het invullen van uw gebruikersnaam en wachtwoord krijgt u uw profiel te zien, zoals in het voorbeeld. De gegevens zijn overgenomen uit de ledenadministratie. Mochten er onjuistheden in staan, of heeft u bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer, dan kunt u dat wijzigen door op de knop ‘Gegevens wijzigen’ te klikken. Deze staat rechts, boven het midden. Onderaan (onder het NGF-nummer) is daarna een knop ‘Gegevens opslaan’ te zien waarmee u eventuele wijzigingen definitief kunt maken.

profiel aangepast ev

Wachtwoord wijzigen

Het is belangrijk om uw standaard wachtwoord te wijzigen. Uw geboortedatum is immers makkelijk te raden! Het wijzigen doet u door in het profiel te klikken op de knop ‘Wachtwoord wijzigen’ (rechts op de profielpagina, boven het midden). Er verschijnt een venster (zie voorbeeld hieronder) waarin u uw wachtwoord kunt aanpassen.

wachtwoord wijzigen ev

Wedstrijden inschrijven

Algemeen

U kunt zich inschrijven voor wedstrijden in het E-golf4U systeem op de website, de mobiele app of op de terminal in het clubhuis. Hier vindt u de handleiding van de terminal en hier die van de mobiele app.

Na het inloggen in het E-Golf4U systeem op de website kunt u met het aanklikken van het tabblad “Wedstrijden” informatie krijgen over wedstrijden en u daarvoor inschrijven. U kunt daarbij kiezen voor “Toon lijst” of “Toon kalender”. Het volgende overzicht wordt getoond als U “Toon kalender” kiest en vervolgens kiest voor de maand maart 2017.

knipselkalendermaart jv

In dit overzicht worden de wedstrijden die openstaan voor inschrijving voor de gekozen maand weergegeven. Door middel van het knopje dat naast “Datum” staat kan gekozen worden voor de eerstkomende wedstrijd bovenaan of juist onderaan.

Inschrijven wedstrijd

U kunt zich op twee manieren inschrijven voor een wedstrijd:

1: Stel dat U zich wilt inschrijven voor de Maandbeker A wedstrijd. U klikt op inschrijven achter de wedstrijd “Maandbeker A” en komt dan in het scherm “Inschrijven”. In dit scherm kunt U een opmerking maken voor de wedstrijdleiding, maar u kunt ook de volgende informatie, indien dit voor deze wedstrijd is open gesteld, aangeven:

 • Voorkeur voor een vroege of late starttijd
 • Aangeven of er een buggy gewenst is
 • Aangeven of er een handicart gewenst is
 • Wel of niet gebruik maken van de horeca

inschrijven2 jv

2. U klikt op “Maandbeker A”. U komt in het scherm met de bijzonderheden van de betreffende wedstrijd.

wedstrijdinfo jv

Als u zich wenst in te schrijven (en de inschrijving is nog open), klikt u op de knop “Inschrijving” en dan komt u (weer) in het scherm “Inschrijven” (zie punt 1).

U ziet nog 4 andere keuzeknopjes in beide schermen:

 • Via de knop “Info” kunt u nadere informatie over deze wedstrijd krijgen.
 • De knop “Inschrijflijst” geeft een overzicht van de ingeschreven spelers.
 • D.m.v. de knop “Startlijst” kunt u de starttijden e.d. zien
 • De knop “Uitslag” ziet u het resultaat van de wedstrijd.

Vergeet bij inschrijving in ieder geval niet op de knop “Inschrijven” te drukken!

Via de inschrijflijst kan men de andere deelnemers aan de wedstrijd zien en door het klikken op een naam van een speler kan men enige informatie over deze speler opvragen. Zie onderstaand voorbeeld van een willekeurige inschrijflijst voor een teamwedstrijd.

voorbeeldinschrijflijst jv

In de wedstrijd overzichten wordt – ter bevestiging - door middel van een blauw poppetje getoond dat het ingelogde lid ingeschreven is voor die wedstrijd.

blauwpoppetje jv

Uitslag wedstrijd

Als u de uitslag van de wedstrijd wilt zien, dan klikt u op de onderstreepte groene tekst van desbetreffende wedstrijd. Door op de knop “Uitslag” te drukken wordt het resultaat van de wedstrijd getoond. Hier ziet u de uitslag van de wedstrijd en ook de bijzondere verrichting

Invoeren van Q-kaarten

Met de invoering van E-Golf4U veranderen er een aantal zaken rond de invoering van Q-kaarten en wedstrijdkaarten. Hieronder gaan wij stapsgewijs in op de wijze waarop u vanaf nu Q-kaarten en wedstrijdkaarten invoert.

Hoe vraagt u een qualifyingkaart op onze golfbaan aan en voert u deze in?

Evenals bij het oude systeem kunt u een Q-kaart aanvragen bij de terminal in de gang van het clubhuis. Hoe u dit doet leest u in de bijgaande “Gebruik van de terminal”. U zult zien dat de lay-out van de terminal veranderd is, maar het aanvragen en verwerken van uw Q-kaart wijst zich bijna vanzelf. Nadat u uw qualifyingronde hebt gelopen, moet u uw score ook weer op de terminal invoeren. Het is niet mogelijk om een op Welderen gelopen Q-kaart via de website in te voeren. Nadat u uw score heeft ingevoerd, levert u uw kaart op de gebruikelijke wijze in bij de Regel- & Handicapcommissie.

U kunt ook op de mobiele app een Q-kaart aanvragen. U kunt hier lezen hoe dat gaat. Een kaart die u op de mobiele app heeft aangevraagd, moet ook op de mobiele app worden ingevoerd!

Hoe voert u een qualifyingkaart in die u niet op Welderen heeft gelopen?

Een Q-kaart die u op een andere baan dan Welderen heeft gelopen, kunt u op uw gemak thuis invoeren via het ledenportaal op onze website of op de terminal in het clubhuis. Ook deze kaart levert u op de gebruikelijke wijze in bij de Regel- & Handicapcommissie. Loopt u overigens deze kaart op een baan die hetzelfde computerprogramma (E-Golf4U) gebruikt, dan kunt u deze kaart ook op de terminal van die baan invoeren en zal deze in onze administratie verwerkt worden.

vreemde kaarten 1

Nadat u deze keus “Vreemde Kaarten” heeft geselecteerd, dient u aan te geven dat u een Nieuwe vreemde kaart wenst in te voeren. Er opent zich een nieuw scherm voor de 1e stap (van 3). 

vreemde kaarten 2

U vult de datum en tijd in zoals deze ook op de kaart vermeld staan.Heeft u op een Nederlandse baan gelopen dan selecteert u de club door het intoetsen van de eerste letters van de naam. Klik op de naam van de baan. U selecteert de baan en de gespeelde tees. U geeft aan of het een Q-kaart is of een wedstrijdkaart. Druk op “volgende stap>”.

U kunt nu uw score invullen door middel van onderstaande scherm. Het systeem laat het aantal behaalde Stableford punten zien.

vreemde kaarten 3

Als u klaar bent met invoeren dan drukt op “volgende stap>”. U krijgt nog een keer alle ingevoerde informatie te zien. Als de ingevoerde informatie correct is, dan drukt op “Kaart opslaan & verwerken”.

Buitenlandse baan

Heeft u de qualifyingkaart op een buitenlandse baan gelopen, kies dan voor “Onbekende baan”. Vul de datum en de tijd in, kies het land waar u heeft gespeeld en vul de naam van de baan in. Kies vervolgens het aantal holes, geef aan of het een q-kaart of een wedstrijdkaart is en druk op “Volgende stap >”. U vult het aantal Stablefordpunten in dat u heeft behaald en drukt op “Volgende stap >”. Als de ingevoerde informatie correct is, dan drukt op “Kaart opslaan & verwerken”. Het systeem geeft aan dat de kaart met succes ingevoerd is.

Door het aanklikken van de keus “Klik hier om uw handicap historie te bekijken” ziet u het verloop van uw handicap en de zojuist ingevoerde kaart. Deze informatie is ook beschikbaar via het scherm Mijn Profiel.

vreemde kaarten 5

Inleveren kaart

De kaart dient zo snel mogelijk na het invoeren ingeleverd te worden in de postbus van de Regel- & Handicapcommissie in het clubhuis. Kaarten die later dan 14 dagen na de speeldatum ingeleverd worden, lopen het risico niet verwerkt te kunnen worden.

Hoe voert u een wedstrijdkaart in?

U bent nu gewend om uw wedstrijdkaart na afloop van de wedstrijd in te leveren bij de wedstrijdcommissie. De commissie verwerkt deze dan in het systeem en maakt daarna de uitslag bekend. Met invoering van E-Golf4U gaat dit veranderen. Na afloop van uw ronde controleert u samen met uw marker uw kaart en voert deze vervolgens zelf in in de terminal in de gang. In de “Bedieningsinstructie voor de terminal” is stap voor stap beschreven hoe u dit doet. Vervolgens levert u uw kaart in bij de wedstrijdcommissie zodat deze eventueel nog gecontroleerd kan worden. U kunt de kaart ook op de mobiele app invoeren.

Gebruik van de terminal

Inloggen

Op het hoofdscherm van de terminal ziet u dit:

plaatje terminal 1

U kunt op 2 manieren in de terminal komen:

 1. Met uw NGF lidmaatschapskaart;
 2. Door het intoetsen van uw lidcode en wachtwoord.

Als u uw NGF kaart door de kaartlezer haalt, komt u direct in uw persoonlijke welkomstpagina.

Als u wilt inloggen met uw lidcode en wachtwoord druk dan op het "toetsenbord" rechts onderin en de lay-out van het toetsenbord komt te voorschijn.

plaatje terminal 2

Toets uw lidcode in het vakje "gebruikersnaam", druk op de “tabtoets”, links onderin het toetsenbord. U komt automatisch op de tweede regel en toetst daar uw wachtwoord in. Druk ten slotte op verder om door te gaan.

Uw persoonlijke welkomstpagina verschijnt in de terminal

plaatje terminal 3

Wedstijden beheren

Op de persoonlijke pagina staan de wedstrijden waar u zich voor in kunt schrijven. U kunt de volgende iconen zien:

plaatje terminal inschrijven

Druk hierop en u kunt zich inschrijven. Tevens kunt u de inschrijflijst, tot op dat moment, inzien.

 

plaatje terminal ingescrheven

U bent voor deze wedstrijd ingeschreven. Door te er op te drukken, kunt u iets veranderen of uitschrijven. Volg de instructies op het scherm. Ook hier kunt u de inschrijflijst, tot op dat moment, inzien.

plaatje terminal geslotenInschrijving gesloten. Druk er op en u kunt de startlijst raadplegen.

 

Druk op de knop "baaninfo" voor informatie over uw exacte en playing handicap op de banen van Golfclub Welderen.

Het rechter gedeelte van de terminal bestaat uit 4 aanraakvlakken:

 1. Aanvragen qualifying card;
 2. Score invoeren;
 3. Handicap historie (spreekt voor zich);
 4. Ledenlijst (spreekt voor zich`)

Aanvragen Qualifying card

Als u een qualifying wedstrijdkaart heeft geldt dit niet, want dan zit uw kaart al in het systeem! Maar als u een qualifying card gaat lopen, drukt u op "qualifying card". Selecteer de baan die u wenst te lopen. Selecteer de tee waar vanaf u gaat spelen. Selecteer uw marker, het toetsenbord verschijnt. Bedenk wel dat de lidcode van de marker in het systeem moet zitten!

We nemen als voorbeeld een marker wiens achternaam begint met 'Ben'.

plaatje terminal 4

Bij iedere letter die u drukt wordt de keuze almaar meer toegespitst. Als u de “b” indrukt, verschijnen alle namen die beginnen met een B. Als u nu de "e" indrukt, komt u al wat dichter bij de naam van degene die u moet hebben. Druk de "n" in en u kunt uw keus makkelijk maken. Druk op het juiste vakje van de marker.

plaatje terminal 6

U krijgt een overzicht van de gemaakte keuzes. Indien u iets wenst te wijzigen drukt u op “terug“, anders op “ok“.

Speelt u met iemand die geen lid is van Golfclub Welderen dan tikt u als lidcode “Mrkr” in en kiest u een van de aangeboden opties. Als u op “ok“ drukt, dan wordt de kaart in het systeem aangemaakt en wordt er een etiket geprint. Deze dient u op uw kaart te plakken. U kunt ook het nummer op de kaart schrijven.

plaatje terminal uitloggenDruk nu op uitloggen.

 

 Score invoeren

Als u uw ronde gelopen hebt, moet u de procedure "score invoeren" volgen. Uw kaart komt dan automatisch te voorschijn.

Als u een Q-kaart heeft gelopen of u heeft deelgenomen aan een wedstrijd gaat u, nadat u met uw marker uw kaart gecontroleerd hebt, samen naar de terminal, en logt in met uw NGF-pasje of lidcode en wachtwoord. Druk op "score invoeren".

plaatje terminal 7

Automatisch verschijnt uw scorekaart, klaar om ingevuld te worden. Om fouten te voorkomen, leest de marker de slagen voor en u "typt" (aanraken op cijfertoetsenbord). Iedere keer als u een getal groter dan 1 hebt ingevoerd, springt het systeem naar de volgende hole. Om vooruit of achteruit te gaan, bijv. bij een fout, gebruikt u de pijltoetsen om te navigeren. Bent u er zeker van dat alles goed is, druk dan, rechtsonder, op "score opslaan". U krijgt een bevestiging. 

plaatje terminal uitloggenVervolgens logt u uit en gaat uw marker, met uw hulp, haar/zijn kaart invoeren.

De mobiele app

Algemeen

Met deze mobiele web applicatie voor smartphones is het, als aanvulling op de functies van de terminal in het clubhuis, mogelijk om:

 • In het persoonlijke profiel te zien wat de huidige handicap is, de meest recente ingevoerde kaartuitslagen te zien en het persoonlijk verloop van de Ehcp van de afgelopen twee jaar te bekijken
 • Direct in te schrijven voor wedstrijden
 • Direct scores in te voeren van een Qualifying kaart of wedstrijdkaart.
 • Direct een Qualifying kaart aan te vragen op de eigen baan

In deze handleiding komen aan de orde:

 • Installeren van de WebApp (incl. inloggen)
 • Snelkoppeling maken
 • Menu
  • Kaarten
  • Wedstrijden
  • Ledenlijst
  • Handicap calculator
  • Profiel
  • Feedback
  • Afmelden

Installeren van de WebApp

De WebApp van E-Golf4U is geen echte app, maar een mobiele website die zich op uw smartphone gedraagt als een app. Om deze WebApp te installeren opent u de webbrowser (Safari bij Apple) op uw smartphone en tikt u het volgende adres in: https://m.eg4u.nl (zie afbeelding).

mobiel 1

Het inloggen gaat als volgt:

> Druk op “Selecteer een club”
> Scrol vervolgens naar Welderen
> Druk op “Gereed”
> Voer uw Gebruikersnaam en Wachtwoord in (zoals deze ook voor het ledenportaal worden gebruikt)
> Druk wederom op “Gereed”
> Druk tenslotte op “Inloggen”
> Het menu “Kaarten”(zie hierna) wordt dan als eerste getoond.

U hoeft slechts éénmaal in te loggen en blijft dus ingelogd! Eenmaal geopend kunt u deze WebApp als een favoriet aan uw browser of als een app icoon in een van de schermen toevoegen.

Snelkoppeling maken

Voor Apple/iOS gaat u als volgt te werk:

mobiel 2
> Klik op het ‘delen’ icoontje in de werkbalk onderaan
> Klik op “Voeg toe aan beginscherm”
> Voer een naam in voor deze snelkoppeling en klik op “Voeg toe”.

Voor Android toestellen is de werkwijze, vanwege de verschillende versies van Android en de daarop werkende toestellen, wat ingewikkelder. Een goede beschrijving vindt u hier.

Het menu

Wanneer u op de drie verticale streepjes links bovenin klikt, opent zich aan de linkerkant het menu met hierin – van onder naar boven - de volgende opties:

 • Profiel met hierin uw huidige Exact Handicap, uw laatste vier kaarten en uw Playing Handicap op de diverse tee’s en diverse banen (Championscourse en par 3/4) van golfbaan Welderen. U kunt in deze menukeuze ook “Grafiek” aanklikken en dan krijgt u uw handicaphistorie van de afgelopen 2 jaar grafisch weergegeven.

mobiel 3

 • Handicap calculator Hiermee kunt u uw playing handicap berekenen op golfbaan Welderen.
 • Ledenlijst U kunt de ledenlijst raadplegen van golfclub Welderen.
 • Wedstrijden Het actuele wedstrijdoverzicht wordt getoond, u kunt zich voor een wedstrijd inschrijven en de inschrijflijst en startlijst bekijken.
 • Kaarten
  • Als u deelneemt aan een wedstrijd en u gebruikt de WebApp, komt als eerste de melding “Score invoeren” van die wedstrijd op het scherm (zie voorbeelden aan het einde van de handleiding).
  • Er is een standaard tijd ingesteld van ca 3,5 uur tussen start en binnenkomst voordat u uw kaart kunt invoeren. Als u te snel bent, krijgt u de melding dat u uw score pas vanaf een bepaald tijdstip kunt invoeren.
  • Onder het genot van een drankje op het terras of in het clubhuis, vult u samen met uw marker, die uw score controleert, de score van de wedstrijd in. De volledig ingevulde en ondertekende kaart levert u vervolgens bij de wedstrijdleiding in. Let op: de huidige versie van de WebApp is beperkt tot het invoeren van individuele scores. Dit betekent dat teamscores (bijvoorbeeld Greensome’s) tot nader order alleen nog met behulp van de wedstrijdleiding ingevoerd kunnen worden.

mobiel 5

 • Als u een Q-kaart wilt lopen, kan dat ook met de WebApp:
  • Klik op “+” of “Nieuw”rechts bovenaan
  • Kies “Qualifying kaart”
  • Selecteer de “Baan” die u wil spelen (Championscourse of Par 3/4, 18 holes, 1ste of 2de 9 holes)
  • Kies vervolgens de gewenste “Tee”
  • Selecteer de “Marker” (vanuit de gepresenteerde ledenlijst en voor een marker die niet in de lijst staat selecteert u “MRKR”)
  • Vermeld eventuele bijzonderheden onder “Opmerkingen”, incl. de naam van een eventuele Gastmarker.
  • Let op: het volledig digitaal aanvragen en invoeren van de score van een Q-kaart met behulp van de WebApp heeft enkele procedurele gevolgen. De Regel- & Handicap Commissie heeft deze als volgt geformuleerd:
   • Een “WebApp Q-kaart” dient net als een reguliere Q-kaart te worden ingeleverd in de postbus in de hal van het clubhuis. Dit betekent in de praktijk dat er bij een “WebApp Q-kaart” ook altijd een fysieke scorekaart volledig en duidelijk wordt ingevuld, die door zowel speler als marker wordt ondertekend.
  • Er wordt bij een “WebApp Q-kaart” geen sticker aangemaakt; u dient het kaartnummer en de datum en tijd van de aanvraag te noteren op de fysieke scorekaart.

Vreemde kaarten kunnen vanaf de smartphone direct ingevoerd worden. Let op: het invoeren van buitenlandse wedstrijd of Q-kaart is met de WebApp nog niet mogelijk. Dergelijke kaarten moeten dus altijd via de website worden ingevoerd en worden ingeleverd bij de R&H-commissie.

Linksonder in het menu ziet u nog twee keuzemogelijkheden. Met behulp van Feedback kunt u een vraag of opmerking doorgeven aan E-Golf4U. Dit betekent niet dat deze vragen of opmerkingen automatisch bij golfclub Welderen terecht komen. Als u vindt dat wij dit ook moeten weten, graag een kopie naar weco@golfclubwelderen.nl of handicap@golfclubwelderen.nl sturen.

Bij Afmelden wordt u uit de WebApp uitgelogd. Dit betekent echter wel dat u een volgende keer weer opnieuw moet inloggen. Dus als het niet direct nodig is, lijkt het handig om deze optie niet te vaak te gebruiken.

Voorbeelden van schermen

Melding score invoeren Melding score pas ingeven vanaf…..

mobiel 6

Schermvoorbeelden van een in te vullen en ingevulde kaart.

mobiel 8

mobiel 9

Het invullen geschiedt door het klikken op de cijfers onderaan in het scherm en niet door het gebruiken van de toetsen van de smartphone. De kaart begint vanzelf bij hole 1 en springt automatisch naar de volgende hole zodra een score is ingevoerd. Corrigeren doet u door op de betreffende score te klikken. Als U klaar bent, drukt U op “Opslaan”, rechtsboven in het scherm. Als laatste wordt U gevraagd de score te bevestigen.

Daarna levert u de kaart in bij de wedstrijdleiding of u dropt hem in de postbus van de R&H-commissie als u zelf een Q-kaart heeft gelopen.