Golfclub Welderen

Club Wedstrijden

Finale wintercompetitie 2018

Finals wintercieVolop zon en 20 graden? Finale van de wintercompetitie? Blijkbaar kan dat in Nederland. In oktober hadden wij ons toch maar weer ingeschreven voor deze competitie die sinds enkele jaren wordt georganiseerd. Een hele leuke manier om tijdens de winter een beetje fanatiek, maar vooral ook gezellig bezig te zijn. Dit is door steeds meer mensen ontdekt, want het aantal deelnemers neemt gestaag toe. Ook steeds meer lagere handicappers doen mee. Er wordt gespeeld met (gedeeltelijke) handicap verrekening, dus iedereen heeft wel kansen in bepaalde wedstrijden.

Lees meer: Finale wintercompetitie 2018

Einduitslag wintercompetitie

Finals wintercieDe wintercomeptitie 2017-2018 is gespeeld.

Uitslag:

  1. Truus en Johan Kuipers
  2. Cato en Nijs Boelens
  3. Johan de Vet en Rob Jansen
  4. Pieter van Westeneng en Michel Mulder

Ivm de golf drukte in het zomer seizoen is er besloten geen zomer competitie te organiseren. Mocht hier toch behoefte aan wezen laat het weten!
De Wintercompetitie '18-'19 staat wel gewoon in de agenda en kun je je al voor inschrijven

De wedstrijdcommissie

Vink Beker 2018

image 2018 04 06Na de overwinning vorig jaar was het vanzelfsprekend dat Eric en ik dit jaar weer samen aan de bak gingen met het doel de titel van de Vink beker te prolongeren. De Paasmaandag werd in beide agenda’s vrijgemaakt: afspraken met schoonfamilie afgezegd (guttegut wat jammer weer) en ik sloeg een dagje op de Haagsche voorspelen af. Zodra ik vervolgens zag dat de hardwerkende en zeer gewaardeerde wedstrijdcommissie ons had ingedeeld met René Zwiebel en Sandra Verbrugge, durfde ik het nog wel aan om er toch een soort ‘familie’ dag van te maken. Mijn ouders liepen al ergens rond in het veld, dus om het feest compleet te maken nodigde ik mijn vriend uit om de laatste holes mee te lopen en ook eens wat van dat golfspel waar ik het elk weekend over heb mee te snuiven. Naast het verdedigen van de titel, verhoogde ik de druk om goed te spelen dus ook nog eens op deze manier.

Lees meer: Vink Beker 2018

Welderns Slotwedstrijd Winterseizoen 2017 – 2018

Het werd een met mooi weer begonnen maar helaas nogal nat geëindigde laatste speeldag van het Welderns winterseizoen 2017 -2018. Het schijnt al traditie te zijn dat de slotwedstrijd van de winterperiode een natte aangelegenheid is.
Dit zorgde dan weer wel voor een dampende sfeer op hole 19, waar iedereen werd onthaald met lekkere hapjes door de staf van ons onvolprezen restaurant Lingezegen.
Met 44 deelnemers en 20 deelneemsters mag je toch wel spreken van de mooi veld met 16 viertallen die voor de Texas Scramble de baan in gingen.

Lees meer: Welderns Slotwedstrijd Winterseizoen 2017 – 2018

9 hole wedstrijd nieuwe leden 10 februari 2018

10febBegin november 2017 ben ik gestart met golflessen en op 10 februari 2018 heb ik de uitnodiging aangenomen om mee te doen aan het golftoernooi voor beginners. Dankzij de lessen van Hessel en Henk heb ik in korte tijd veel geleerd. Daarnaast heb ik veel geoefend met en gelezen over golf. Dat alles heeft geresulteerd in een mooi resultaat!

Mijn enthousiasme voor de sport is in die korte tijd enorm toegenomen. Ik volg de lessen met veel plezier en heb inmiddels mijn theorie golfvaardigheidsbewijs op zak! Nu nog het praktijk examen en dan op naar het echte werk! Als ik geweten had dat ik het golfen zo leuk vond, was ik er jaren geleden al mee begonnen, in de hoop dat ik dan een echt talent had kunnen worden. Nu geniet ik van het buiten zijn en het slaan van een balletje.

Wedstrijduitslag:

  1. Jaap van Veldhuijzen 29 punten
  2. Jacques van Steenveldt 28 punten
  3. Henk Molenaar 27 punten

Dank voor de gezellige  middag!

Jaap van Veldhuijzen.