Golfclub Welderen

Club Wedstrijden

Matchplay Dames A 2018

boerenbruiloftNa in juli het Seniorenmatchplay te hebben gewonnen mag ik mij nu ook matchplaykampioen dames A noemen. Geweldig twee clubkampioenschappen in 3 maanden tijd. Op het laatste moment heb ik mij toch maar ingeschreven, want al had ik niet de beste voorbereiding, ik had wel kans en die kans heb ik toch maar gepakt

Mijn hobby is golfen en nog eens golfen maar mijn man Ron heeft naast het golfen nog andere hobby’s waaronder de Carnavalsvereniging Zet ‘m Op te Elst. Waar hij in het bestuur zit. Deze vereniging trapt het seizoen altijd af met een zogenaamde Boerenbruiloft. Dit jaar hadden ze ons gevraagd om het boerenbruidspaar te willen zijn. Dit wordt altijd geheim gehouden voor alle andere leden. Nu had ik in mijn enthousiasme al ja gezegd voordat ik door had dat dat dit feest op de zaterdag van de matchplaykampioenschappen gehouden zou gaan worden. Ik had mij er dus al op voorbereid dat ik dit jaar niet zou gaan spelen. Want zaterdag spelen en zaterdagavond feesten is niet de juiste voorbereiding had ik bedacht. Maar tijdens onze vakantie(geen golfvakantie maar strandvakantie) begon het toch weer te kriebelen, want matchplay is toch zo leuk om te doen. Dus op dinsdagavond laat toch maar ingeschreven.

Uiteindelijk waren er 8 inschrijvingen en begonnen voor ons de wedstrijden pas zaterdag rond het middaguur. Kon ik mooi nog een stuk van de Rydercup zien. Ik mocht tegen Cato beginnen. Die kende ik wel maar had haar nog nooit zien spelen. Hoorde wel dat ze haar handicap mooi had verlaagd. Dus ik was benieuwd. Helaas voor Cato was mijn spel erg goed en waren we op hole 14 klaar. Het achterste gedeelte hebben we samen nog uitgespeeld want het weer was geweldig. Toen snel naar huis om nog een stukje Rydercup te kijken.
Toen ’s avonds het feest waarop wij eregasten waren ze hadden dit jaar het thema Oktoberfest en dat staat borg voor een bargezellige avond.

Om half twee ben ik er stiekem tussenuit geknepen om nog een paar uurtjes slaap mee te pikken want om 9:10 uur mocht ik tegen Brigitte aantreden die eerder van Thea had gewonnen. Brigitte kende ik wel prachtige lange slagen en killing puts dus ik was voorbereid. Opnieuw speelde ik goed. Wederom was ik klaar op 14. Toen was het lang wachten om opnieuw de baan in te gaan. Tijdens dit wachten bleek dat ik wederom een finale tegen mijn golfmaatje moest spelen, een déjà vu moment van juli toen we ook samen de finale speelden.

De partij tegen Francien begon goed dus had ik een 4 up voorsprong, toen verloor ik 3 holes op rij. Op hole 15 dus 1 up deze won ik, hole 16 verloor ik en gelukkig kon ik op 17 een put voor par maken en was het kampioenschap een feit.

Twee matchplaykampioenschappen, twee volledig andere voorbereidingen maar dat mag de pret niet drukken.

Yvon Visser

Matchplay kampioenschappen 2018

IMG 0872's Middag zit je na 18 holes strijd aan de uitsmijter ham-kaas en je denkt, “wow, ik zit in de finale”. Want ieder jaar wordt het moeilijker in de A, het veld wordt breder en dus zitten er steeds meer kanshebbers bij. Dus, moe, maar nu al tevreden. “Kleine” horde te nemen, Robje. Ik denk dat toen de meesten binnenkwamen van “the best of the rest”, konden ze hun ogen niet geloven. Paul, na 10 holes 5 up. Vanaf hole 11 kregen we nog meer toeschouwers, en toen kwam Rob los en begon zijn geweldige golf te spelen en kwam steeds dichterbij. Doel nu, parren maken. Par op 17. Wow, ik kan het bijna niet geloven, maar na 7 jaar weer clubkampioen Matchplay!

Lees meer: Matchplay kampioenschappen 2018

Maandbeker B september 2018

b sept 2018Sorry Karel dat je meer dan 2 uur moest wachten, maar het vernijn zat in de staart. Ondanks regelmatig moeten wachten zat het vandaag voor mij mee. Dit lag volgens mij aan mijn flightgenoten Annelies van Stijn en Steph Grotens die de hele dag gezellig waren. Hierdoor had ik geen last van al dit wachten en na5 uur spelen hole 18 met in totaal 38 Punten verliet. Maar nooit had ik verwacht dat ik de Maandbeker zou winnen. Iedereen (Erwin) bedankt voor de gezellige zondag.

Wolfgang Grätz

Maandbeker B juli 2018

b0807Jeujjjj. Ik heb de Maandbeker B juli gewonnen. Leuk en een opsteker na mijn tegenvallende resultaat Strokeplay een week eerder.

Gestart in de laatste flight en in alle rust samen met Coen gezellig kunnen lopen op de nog steeds droger wordende baan. Ik kreeg gelukkig weer wat vertrouwen in mijn slagen en dat is fijn om te ervaren. Uiteindelijk spannend bij de einduitslag, Arno scoorde evenveel stablefordpunten. De regel; beste score op de laatste 9 holes, is bepalend geweest.

Sinds dit voorjaar ben ik lid van Golfclub Welderen, leer steeds meer gezichten kennen en probeer met regelmaat een ronde te lopen of deel te nemen aan wedstrijden. Tot nu toe ervaar ik het als leuk en gezellig en het is een fijne plek om met golf bezig te kunnen zijn.

Iedereen veel golfplezier gewenst en goede zomermaanden.

Camiel van de Loo

Hole-in-One Bert Hattink

holeinoneberthattinkHole-in-One ....... Het overkomt je .... soms, heel soms!

Een gewone maandagwedstrijd op 23 april j.l. Het ging eigenlijk best wel lekker die dag. De drives waren goed recht en derhalve vonden ze de fairways. De approaches vielen helemaal niet tegen en de pitch en de chip gingen ook lekker. Ja, en dan zijn de scores er ook natuurlijk. Met mijn flight-genoten Leo en Kees liepen we vlot door de eerste tien holes.

Lees meer: Hole-in-One Bert Hattink

Dames A Strokeplay

3 ballen 864x400 cVeel eerder dan ik had gewild was het zover: het weekend van de clubkampioenschappen Strokeplay. Wekenlang sprak er wel een klein stemmetje in mijn hoofd, beginnend met ‘hey Maaike misschien leuk om weer eens naar de golfbaan te gaan’ tot ‘hey Maaike over drie weken is de Strokeplay misschien tijd om even te spelen’ tot ‘Maaike de Strokeplay is bijna’ tot ‘Maaike. Golfen. NU.’ En zo zette ik dan eindelijk de maandag ervoor voet op het toen-nog-redelijk-groene gras. Drie hele holes gespeeld en weer naar huis. Net als fietsen, ik verleer het niet, maar om nou te zeggen dat ik komende weken de Tour de France ga winnen is net even een stapje te ver. Een beetje spannend vond ik het dus wel dit jaar om mijn titel te verdedigen. Ik kreeg de laatste tijd wel genoeg mee hoe goed de andere dames (mijn oude en als het aan mij ligt weer toekomstige teamgenootjes!) bezig waren en scoorden.

Lees meer: Dames A Strokeplay

Dames B Strokeplay

db strokeplayOp 30 juni en 1 juli hebben de clubkampioenschappen strokeplay plaatsgevonden. Het was weer een paar jaar geleden dat ik daar aan mee had gedaan. Nu maar weer eens ingeschreven en ik had er zin in. Totaal 12 dames in onze categorie B hadden zich aangemeld, mooi.

Lees meer: Dames B Strokeplay

Ledenweek Foto's

Onderstaand treft U diverse fotogallerijen aan. De foto's zijn niet gescreend en alleen qua formaat aangepast. Wij danken fotograaf ' Jacques Schuiling' voor de vele mooie foto's.

Instructie: Voor iedere categorie kunt U op de betreffende gallerij klikken en de gallerij in volledige grootte bewonderen. Als de foto's groot worden afgebeeld, dan wordt onderin de volledige gallerij getoond, u kunt dan klikken op die foto. U kunt ook naar links en rechts klikken door links of rechts in de foto te klikken.

Feestavond

Lees meer: Ledenweek Foto's

Ledenweek-Masters

ledenweek mastersAls laatste ingeschreven en als laatste gestart, met als doel niet als laatste te eindigen. De organisatie had voor prima weer gezorgd, de baan lag er goed bij en de flightgenoten waren gezellig en stimulerend. Een beetje zenuwachtig aan de eerste hole begonnen, maar allengs ging het steeds beter. Het werd zo’n dag waarop ineens alles klopte en dat is natuurlijk leuk, dat je op het juiste moment piekt.

Tot mijn grote verrassing was dit alles genoeg om de masters te winnen. Ik heb er zeer van genoten, het was in alle opzichten een prachtige dag. Organisatie, flightgenoten, greenkeepers, iedereen bedankt voor deze fijne dag.

Evaline Hendriks

Nieuwe ledenwedstrijd 11 juni 2018

foto 11 juni 2018Op 11 juni 2018 was ik een van de gelukkigen, die mee mocht spelen met de nieuwe leden wedstrijd op de Championship Course. Onder begeleiding van een aantal professionals hebben we lekker een balletje kunnen slaan, en konden we elkaar beter leren kennen. Uiteraard werd de handicap ook bijgehouden, wat zeker voor ons als beginners prettig was. Na afloop was er een hapje en een drankje en was er ook een prijsuitreiking. Ondanks dat de concurrentie groot was, ben ik tot mijn verbazing nog eerste geworden ook!

Lees meer: Nieuwe ledenwedstrijd 11 juni 2018

Eerste clubkampioenen 2018

golfvlagAfgelopen weekeinde heeft de jeugd als ook de senioren de strokeplaykampioenschappen 2018 gespeeld. Na zaterdag de eerste ronde onder een stralend zonnetje te hebben gelopen mochten zondag de beste 16 heren en de beste 8 dames senioren uit gaan maken wie zich senioren clubkampioen 2018 mocht gaan noemen.

Lees meer: Eerste clubkampioenen 2018

OGD 17 mei 2018

leo ogd meiAfgelopen donderdag is de gezelligste wedstrijd van het jaar gespeeld. Voor deze unieke wedstrijd hadden zich 16 grootvaders ingeschreven. Veel te weinig natuurlijk, want er lopen zeker 300 grootvaders op Welderen rond. Het goede nieuws voor de grootvaders die niet meegedaan hebben, is dat er op 21 juni een tweede wedstrijd wordt gespeeld. Dus opa’s schrijf je in voor de OGD wedstrijd van 21 juni 2018.

Old Grand Dad Club Nederland is een stichting die financiële steun verleent aan kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zodat zij meer aan sport, spel en beweging kunnen doen. Voor een minimale bijdrage van EUR 20.- per jaar kun je donateur worden van Old Grand Dad. Bij Eef Weenink onze clubconsul kun u zich aanmelden of via www.oldgranddad.nl.  Jaarlijks worden op vrijwel alle golfbanen in Nederland de Old Grand Dad wedstrijden gespeeld. De winnaars spelen vervolgens de regiowedstrijd voor een finale plaats in de landelijke finale.\

En dan nu de wedstrijd van afgelopen donderdag. Ondergetekende was in een flight ingedeeld met Johan de Bruin, vicevoorzitter van de golfclub en Leo Brugman, eerste stuurman op de Eärwen. Na het spelen van de eerste holes bleek al snel dat Leo er echt zin in heeft. Na negen holes al 22 stableford punten en de ‘back nine’ ging al even goed. Het is prachtig om te zien hoe gemakkelijk het gaat, wanneer iemand in vorm is. Alles gaat vanzelf en het golfspel lijkt zo makkelijk.
Na binnenkomst kregen alle grootvaders een quiz voorgeschoteld met een aantal lastige vragen zoals hoeveel dimpels heeft een golfbal, hoeveel golfbanen liggen er in Gelderland en hoeveel RPM (spin rate) geeft een pro aan de bal wanneer hij de green opslaat?

Uitslag:
1. Leo brugman 44 punten
2. Theo Derksen 39 punten
3. Dick Hindriks 37 punten

Winnaar van de quiz Rene Brandenburg

Leo en de winnaar van de tweede wedstrijd (21 juni) en de beste nummer twee over de twee wedstrijden mogen naar de regiofinale die op woensdag 4 juli op Haverleij wordt gespeeld.
Ad Braam

Nieuwe ledenwedstrijd 14 mei 2018

foto meiNa de nieuwe ledenavond mocht ik een kort verhaaltje schrijven. Bij deze dan, laat ik mij even voorstellen; Mijn naam is Jan ter Haar, 49 jaar en ben woonachtig in Duiven. Na 8 jaar snooker en 22 tennis te hebben gespeeld werd het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. De keus is op golf gevallen. Na in december te zijn gestart met de lessen en een keer of 10 de par 3-4 / grote baan te hebben gelopen ben ik helemaal in de ban van het golfen. Wat een fantastisch leuke maar toch wel erg moeilijke sport is het.  Een enorme uitdaging en inspanning om het enigszins onder controle te krijgen maar dat maakt het ook zo leuk. Na vijf maanden oefenen en nog eens oefenen met behulp van de zeer enthousiaste en gedreven trainers, vandaag dan mijn handicap met 4 punten kunnen verbeteren naar 44. Dat geeft de burger weer moed.

Op weer een prachtige voorjaars zomeravond ( wat hebben we mazzel met het weer ) een gezellige leerzame ledenavond genoten met 9 deelnemers op de 1e 9 holes Championship baan. Goed initiatief om nieuwe leden op deze wijze te betrekken bij de club. Geeft gelijk een saamhorigheid gevoel en je leert tevens ook gelijk andere enthousiaste medegolfers kennen.  Ik liep de flight tezamen met Hans Jansen en onze buddy John. Het begin ging dramatisch voor mijn gevoel maar na een goede tip van John ging het weer beter, wat resulteerde in 22 punten. Ook heel interessant om te zien hoe de buddy’s de ballen raken. Dan weet je welke weg je nog te gaan hebt. Ik kijk er naar uit. Nog even gezamenlijk wat gedronken en de prijs in ontvangst genomen, zeer blij met de extra golfballen want ze verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hebben jullie dat probleem ook?

Alle medespelers bedankt voor de gezelligheid en dank aan de organisatie.

Hopelijk heeft een ieder genoten van de avond, tot de volgende keer.

Groet Jan ter Haar

Wedstrijduitslag:
1. Jan ter Haar 22 punten
2. Kees Lagerwaard 22 punten
3. Josine den Hartog 18 punten

Nieuwe leden wedstrijd 5 mei 2018


foto 5 mei 2018Heel lang heb ik getwijfeld me aan te melden voor de introductiebijeenkomst/welkomstwedstrijd nieuwe leden op 5 mei 2018 op initiatief van de NLC (Nieuwe Leden Commissie). Immers Bevrijdingsdag staat bij mij, als fervent en actief muzikant, vast pandoer in het teken van het aflopen van de verscheidene openluchtconcerten/-festivals. Echter bij het bekijken van het programma van meerdere festivals voor Bevrijdingsdag bleken de podia bestegen te worden door groepen/artiesten die niet echt mijn gading waren. Maar goed dat ik weer wat e-mailboodschappen bekeken heb en de uitnodiging tegenkwam voor genoemde introductiedag. Me daarom alsnog op het nippertje hiervoor aangemeld.

Lees meer: Nieuwe leden wedstrijd 5 mei 2018

Finale wintercompetitie 2018

Finals wintercieVolop zon en 20 graden? Finale van de wintercompetitie? Blijkbaar kan dat in Nederland. In oktober hadden wij ons toch maar weer ingeschreven voor deze competitie die sinds enkele jaren wordt georganiseerd. Een hele leuke manier om tijdens de winter een beetje fanatiek, maar vooral ook gezellig bezig te zijn. Dit is door steeds meer mensen ontdekt, want het aantal deelnemers neemt gestaag toe. Ook steeds meer lagere handicappers doen mee. Er wordt gespeeld met (gedeeltelijke) handicap verrekening, dus iedereen heeft wel kansen in bepaalde wedstrijden.

Lees meer: Finale wintercompetitie 2018

Einduitslag wintercompetitie

Finals wintercieDe wintercomeptitie 2017-2018 is gespeeld.

Uitslag:

  1. Truus en Johan Kuipers
  2. Cato en Nijs Boelens
  3. Johan de Vet en Rob Jansen
  4. Pieter van Westeneng en Michel Mulder

Ivm de golf drukte in het zomer seizoen is er besloten geen zomer competitie te organiseren. Mocht hier toch behoefte aan wezen laat het weten!
De Wintercompetitie '18-'19 staat wel gewoon in de agenda en kun je je al voor inschrijven

De wedstrijdcommissie

Vink Beker 2018

image 2018 04 06Na de overwinning vorig jaar was het vanzelfsprekend dat Eric en ik dit jaar weer samen aan de bak gingen met het doel de titel van de Vink beker te prolongeren. De Paasmaandag werd in beide agenda’s vrijgemaakt: afspraken met schoonfamilie afgezegd (guttegut wat jammer weer) en ik sloeg een dagje op de Haagsche voorspelen af. Zodra ik vervolgens zag dat de hardwerkende en zeer gewaardeerde wedstrijdcommissie ons had ingedeeld met René Zwiebel en Sandra Verbrugge, durfde ik het nog wel aan om er toch een soort ‘familie’ dag van te maken. Mijn ouders liepen al ergens rond in het veld, dus om het feest compleet te maken nodigde ik mijn vriend uit om de laatste holes mee te lopen en ook eens wat van dat golfspel waar ik het elk weekend over heb mee te snuiven. Naast het verdedigen van de titel, verhoogde ik de druk om goed te spelen dus ook nog eens op deze manier.

Lees meer: Vink Beker 2018

9 hole wedstrijd nieuwe leden 10 februari 2018

10febBegin november 2017 ben ik gestart met golflessen en op 10 februari 2018 heb ik de uitnodiging aangenomen om mee te doen aan het golftoernooi voor beginners. Dankzij de lessen van Hessel en Henk heb ik in korte tijd veel geleerd. Daarnaast heb ik veel geoefend met en gelezen over golf. Dat alles heeft geresulteerd in een mooi resultaat!

Mijn enthousiasme voor de sport is in die korte tijd enorm toegenomen. Ik volg de lessen met veel plezier en heb inmiddels mijn theorie golfvaardigheidsbewijs op zak! Nu nog het praktijk examen en dan op naar het echte werk! Als ik geweten had dat ik het golfen zo leuk vond, was ik er jaren geleden al mee begonnen, in de hoop dat ik dan een echt talent had kunnen worden. Nu geniet ik van het buiten zijn en het slaan van een balletje.

Wedstrijduitslag:

  1. Jaap van Veldhuijzen 29 punten
  2. Jacques van Steenveldt 28 punten
  3. Henk Molenaar 27 punten

Dank voor de gezellige  middag!

Jaap van Veldhuijzen.