Golfclub Welderen

Club Wedstrijden

IMG 0535Met het verslag van de finale Maandbeker A 2017 al online kan ik natuurlijk niet uitblijven. Bij mij géén 2 vliegen in 1 klap en óók geen gereserveerde parkeerplaats tot aan de eerste maandbeker 2018. Maar niet te min de felicitaties voor Truus met het behalen van haar 1ste plek in het totaalklassement!

Ook in de B startten we op zaterdag 7 oktober met de top van het klassement in de achterste flight. Het ging tussen Rob Derksen en mij, ondergetekende. We liepen samen met Jan van Geelen, die graag een poging wilde wagen om de 3e plaats in beslag te nemen. De druk zat er volgens mij voor de heren meer op dan voor mij, maar na hole 2 moest ik toch even resetten. Niet dat ik niet goed speelde, zeker wel, maar Rob kwam met een smile van de green af, par, 4 stableford punten, dat tikt lekker aan! En dan wordt het zaak om bij te blijven, want wat speelde hij goed, chapeau! Rob, by the way, speelt pas 1 jaar en 5 maanden. Van de andere kant: hij is leraar lichamelijke opvoeding !! 😅

 

Goed, na hole 8 kwam kwam ik 2 punten voor te staan. Vasthouden, mmm. Na hole 11 kwam ik door een mooie chip-in-birdy op 5 punten voor om die vervolgens op de volgende holes weer kwijt te raken. Het weer sloeg echt om, de weersverwachtingen bleken deze keer wel te kloppen, balen. Het spel kelderde achteruit, zeker van mij en Jan, Rob bleef eerst nog aardig presteren en wist de druk op te voeren. Uiteindelijk was het op hole 18 gelijk in stand en kon ik (bijna) opgelucht ademhalen aangezien ik 2 punten voorstond in het klassement. Al met al heb ik op hole 18 nog 1 punt weten te scoren en Rob geen, waardoor mijn 1ste plaats in het totaalklassement een feit was. 

Rob en Jan, bedankt voor deze wedstrijd en ik daag jullie uit voor een volgend jaar!

Het was een leuk seizoen, iedereen die daaraan heeft meegewerkt hartelijk bedankt. De wedstrijdcommissie en natuurlijk ook de BV maken het mogelijk, maar het zijn toch echt de deelnemers die het tot een leuk evenement maken! Zeker en niet in de laatste plaats op hole 19, waar we goed verzorgd worden door het team van de horeca!!

Hopelijk tot volgend jaar en ach, ik vind mijn parkeerplek wel.

Hartelijke groet,
Ankie Cillekens