Club Wedstrijden

foto 5 mei 2018Heel lang heb ik getwijfeld me aan te melden voor de introductiebijeenkomst/welkomstwedstrijd nieuwe leden op 5 mei 2018 op initiatief van de NLC (Nieuwe Leden Commissie). Immers Bevrijdingsdag staat bij mij, als fervent en actief muzikant, vast pandoer in het teken van het aflopen van de verscheidene openluchtconcerten/-festivals. Echter bij het bekijken van het programma van meerdere festivals voor Bevrijdingsdag bleken de podia bestegen te worden door groepen/artiesten die niet echt mijn gading waren. Maar goed dat ik weer wat e-mailboodschappen bekeken heb en de uitnodiging tegenkwam voor genoemde introductiedag. Me daarom alsnog op het nippertje hiervoor aangemeld.

Terugblikkend op deze dag werd het voor mij een super heuglijke dag.... Met een opkomst van 15 personen was de Parckzaal aardig gevuld. Na een meer dan hartelijk ontvangst door Kitty Bos, Nicole Wolfs en Frans v.d. Broeck, waarbij we werden getrakteerd op koffie met koek, kregen we van hen beurtelings heel belangrijke, nuttige informatie over Welderen breed. Van het terugleggen van weggeslagen plaggen tot connectie met Golfbaan Bleijenbeek etc. Na dit informatieve gedeelte maakte Frans de door hem gemaakte indeling bekend van de groepen voor de verschillende holes voor de 9 holes par 3-4 welkomstwedstrijd. Daarbij werden wij gestimuleerd om bij de begeleider/marker te melden deze ronde als qualifying round te noteren voor het behalen van je HCP.

Samen met mijn 2 groepsgenoten, Sip v.d. Pas en Frans Messing, gingen we op hole 3 van start onder de bezielende leiding van John Hardeman. Natuurlijk hebben we hierbij aangegeven dat we voor de qualifying wilden gaan. Zijdelings wil ik toch graag apart vermelden dat Síp, die ik al sinds 1969 ken door de studie aan de CALO (Christelijke Academie voor Lichamelijke Opvoeding), mij enthousiast heeft gemaakt voor de golfsport. Hij heeft mijn aanvankelijke hekel aan de golfsport doen omslaan in een nu bijna verslaving... Nadat wij samen met zijn huidige vriendin in 2017 het regelexamen hebben behaald en de baanpermissie hebben verkregen, hebben we ons oktober 2017 aangemeld als lid van Golfclub Welderen. Ondanks een slepende dubbele hernia waar Sip al sedert lange tijd last van heeft, waardoor hij bij het aflopen van de course steeds op de handicart aangewezen is, kent zijn passie voor de golfsport toch werkelijk geen grenzen.

Onder magnifieke weersomstandigheden en in een leuke competitieve sfeer werden de holes afgelopen. Meer dan eens ging onze mond open door de geweldige slagen van John Hardeman, met als hoogtepunt de bal die hij op hole 7 vanaf de rough aan de beginrand van  het linker bos over de bomen joeg tot vlak bij de green. FANTASTISCH!!! Tijdens de hele course kregen we van John ook hele nuttige tips bij de verschillende slagen. Na hole 9 te hebben afgerond deed het grappige voorval zich voor dat op hole 1 Sip zich niet vertoonde. Met zijn handicart was hij al richting ‘hole 19’ gereden in de waan dat we klaar waren. t Was hem kennelijk helemaal ontgaan dat we op hole 3 waren gestart en dus 1 en 2 nog moesten doen. Met dat vermoeden heb ik hem nog voor hij aan een consumptie op het terras begon kunnen ophalen voor de resterende 2 holes. Hilarisch!!

Al tijdens het aflopen van de course stond ik versteld van mezelf hoe goed het mij verging bij de verschillende holes. Met als eindresultaat: 25 Stablefordpunten. Onnodig te melden, hoe verrukt ik was met mijn 1e qualifying en de behaalde HCP.
In een gezellig onderonsje werd bij de nabeschouwing onder het genot van een gratis consumptie door Frans de uitslagen bekend gemaakt:

Door 2 leden t.w. Kees Lagerwaard en Rob Overgoor werd een birdie geslagen.

Wedstrijduitslag:
3. Hanneke de Vries met 17 punten, met de speciale vermelding dat dit voor haar de allereerste wedstrijd was, die zij gelopen heeft
2. Henk Janssen met 18 punten (dus HCP):
1. 25 punten door mij behaald.

Met ons 3en werden we door Frans op de foto gezet en eindigde voor mij, zoals reeds vermeld een super heuglijke dag. En ik ben er zeker van dat ook de rest van de deelnemers van deze dag bijzonder genoten heeft.

Kitty, Nicole en Frans met alle meewerkende NLC-commissieleden, hartelijk dank voor de organisatie van deze hapening.

Arthur Cooke