Club Wedstrijden

leo ogd meiAfgelopen donderdag is de gezelligste wedstrijd van het jaar gespeeld. Voor deze unieke wedstrijd hadden zich 16 grootvaders ingeschreven. Veel te weinig natuurlijk, want er lopen zeker 300 grootvaders op Welderen rond. Het goede nieuws voor de grootvaders die niet meegedaan hebben, is dat er op 21 juni een tweede wedstrijd wordt gespeeld. Dus opa’s schrijf je in voor de OGD wedstrijd van 21 juni 2018.

Old Grand Dad Club Nederland is een stichting die financiële steun verleent aan kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking zodat zij meer aan sport, spel en beweging kunnen doen. Voor een minimale bijdrage van EUR 20.- per jaar kun je donateur worden van Old Grand Dad. Bij Eef Weenink onze clubconsul kun u zich aanmelden of via www.oldgranddad.nl.  Jaarlijks worden op vrijwel alle golfbanen in Nederland de Old Grand Dad wedstrijden gespeeld. De winnaars spelen vervolgens de regiowedstrijd voor een finale plaats in de landelijke finale.\

En dan nu de wedstrijd van afgelopen donderdag. Ondergetekende was in een flight ingedeeld met Johan de Bruin, vicevoorzitter van de golfclub en Leo Brugman, eerste stuurman op de Eärwen. Na het spelen van de eerste holes bleek al snel dat Leo er echt zin in heeft. Na negen holes al 22 stableford punten en de ‘back nine’ ging al even goed. Het is prachtig om te zien hoe gemakkelijk het gaat, wanneer iemand in vorm is. Alles gaat vanzelf en het golfspel lijkt zo makkelijk.
Na binnenkomst kregen alle grootvaders een quiz voorgeschoteld met een aantal lastige vragen zoals hoeveel dimpels heeft een golfbal, hoeveel golfbanen liggen er in Gelderland en hoeveel RPM (spin rate) geeft een pro aan de bal wanneer hij de green opslaat?

Uitslag:
1. Leo brugman 44 punten
2. Theo Derksen 39 punten
3. Dick Hindriks 37 punten

Winnaar van de quiz Rene Brandenburg

Leo en de winnaar van de tweede wedstrijd (21 juni) en de beste nummer twee over de twee wedstrijden mogen naar de regiofinale die op woensdag 4 juli op Haverleij wordt gespeeld.
Ad Braam