Club Wedstrijden

golfvlagAfgelopen weekeinde heeft de jeugd als ook de senioren de strokeplaykampioenschappen 2018 gespeeld. Na zaterdag de eerste ronde onder een stralend zonnetje te hebben gelopen mochten zondag de beste 16 heren en de beste 8 dames senioren uit gaan maken wie zich senioren clubkampioen 2018 mocht gaan noemen.

Bij de dames ging de strijd tussen Petra Sauer- Bos, Kitty Bos, Yvon Visser en Francien van Blokland. Uiteindelijk was Petra met 168 slagen de sterkste en deelden Kitty en Yvon met ieder 180 slagen de tweede plaats, net voor Francien die met 181 slagen binnenkwam.

Bij de heren senioren speelde de strijd zich voornamelijk af tussen Theo Melchers, Roberto Mangre, die op zaterdag een knappe 82 noteerde en daarmee als tweede de zondag inging, Rob Terhorst en Jos op de Woert. Theo was na zijn 79 op zaterdag en 81 op zondag toch te sterk voor de rest, dus mochten Rob en Jos uitmaken wie de tweede en derde plaats gingen bezetten.

Zoals hierboven al vermeld, was er na de eerste dag een cut ingesteld van 16 bij de heren en 8 bij de dames. Helaas hebben daar, tot groot ongenoegen van de overige spelers, de wedstrijdleiding en het bestuur, niet alle deelnemers gebruik van gemaakt.

De wedstrijdcommissie stelt zich op het standpunt dat als je deelneemt aan de clubkampioenschappen, welke altijd over meerdere dagen gehouden worden, je jezelf alleen dan inschrijft als je ook in staat bent om alle ronden te lopen. Dus niet tussentijds ermee ophouden, niet op komen dagen omdat de volgende flightindeling je niet aan staat of na een aantal holes ermee ophouden omdat je niet zo lekker speelt. Ook het niet spelen van de finale om de 3e en 4e plaats bij Matchplaykampioenschappen wordt als zodanig beschouwt.

Denk eraan dat je de cut hebt gehaald en daarmee een ander de kans hebt ontnomen om de volgende ronde te spelen. Dan geeft het geen pas om niet op te komen dagen voor de volgende ronde.

We hebben dan ook besloten dergelijk gedrag m.i.v. de volgende clubkampioenschappen te bestraffen met een schorsing voor de eerstvolgende clubkampioenschappen waaraan de overtreder deel wil nemen. Deze maatregel zal ook in het wedstrijdreglement op de site opgenomen worden en gepubliceerd worden.