Club Wedstrijden

holeinoneberthattinkHole-in-One ....... Het overkomt je .... soms, heel soms!

Een gewone maandagwedstrijd op 23 april j.l. Het ging eigenlijk best wel lekker die dag. De drives waren goed recht en derhalve vonden ze de fairways. De approaches vielen helemaal niet tegen en de pitch en de chip gingen ook lekker. Ja, en dan zijn de scores er ook natuurlijk. Met mijn flight-genoten Leo en Kees liepen we vlot door de eerste tien holes.

Na een korte pauze kwam de afslag van hole 11. Hij was recht en mooi richting de vlag die helemaal links vooraan stond. De hole is dan net niet te zien door de glooiing in de baan. “Die ligt er vlak bij”, zei Kees overtuigend. Zelf had ik de landing van de bal niet goed gezien en aan een bal in de hole dacht ik al helemaal niet. Bij de green aangekomen zag ik geen bal dus liep ik door om te kijken of de bal er overheen was gerold. Of hij het expres weet ik niet maar Kees, die al bij de hole stond zei eerst niets en liet mij even zoeken. Toen riep hij me grijnzend; “Hier moet je zijn Bert” en hij wees naar beneden. Nee hè, het is niet waar. Maar jawel, het balletje lag er echt in. Wauw, een “Hole-in-One”, niet te geloven wat een geluk!!

Na het maken van een foto zweefde ik verder over de baan. Tegen die tijd dat het echt goed doordrong had ik hole 15, 16 en 17 al aardig verprutst maar wist ik de schade op 18 te beperken. Al met al kwam er nog een hele mooie eindscore uit van 39 Stableford.
In het clubhuis gonsde het al gauw en helemaal toen Sandra en haar team de glaasjes gingen ronddelen. Vele felicitaties vielen mij ten deel voor deze bijzondere prestatie. Nu moet je je aanmelden bij de “Bols Hole in One Club” vertelde men en Dick Hindriks kan je wel vertellen hoe dat gaat (en dat heeft hij gedaan, waarvoor dank Dick). Vervolgens moet het een en ander ook worden gemeld bij de wedstrijdcommissie waarbij er een stel formulieren ingevuld mogen worden. Met hulp van Francien van Blokland is ook dat helemaal gelukt, bedankt Francien voor het hoeden van mijn scorekaart.

Met een eervolle vermelding in de “Hall of Fame” van de golfclub is het hele traject nu afgesloten. Over tot de orde van de (golf)dag. En eh, blijven oefenen!!

Bert Hattink