Club Wedstrijden

boerenbruiloftNa in juli het Seniorenmatchplay te hebben gewonnen mag ik mij nu ook matchplaykampioen dames A noemen. Geweldig twee clubkampioenschappen in 3 maanden tijd. Op het laatste moment heb ik mij toch maar ingeschreven, want al had ik niet de beste voorbereiding, ik had wel kans en die kans heb ik toch maar gepakt

Mijn hobby is golfen en nog eens golfen maar mijn man Ron heeft naast het golfen nog andere hobby’s waaronder de Carnavalsvereniging Zet ‘m Op te Elst. Waar hij in het bestuur zit. Deze vereniging trapt het seizoen altijd af met een zogenaamde Boerenbruiloft. Dit jaar hadden ze ons gevraagd om het boerenbruidspaar te willen zijn. Dit wordt altijd geheim gehouden voor alle andere leden. Nu had ik in mijn enthousiasme al ja gezegd voordat ik door had dat dat dit feest op de zaterdag van de matchplaykampioenschappen gehouden zou gaan worden. Ik had mij er dus al op voorbereid dat ik dit jaar niet zou gaan spelen. Want zaterdag spelen en zaterdagavond feesten is niet de juiste voorbereiding had ik bedacht. Maar tijdens onze vakantie(geen golfvakantie maar strandvakantie) begon het toch weer te kriebelen, want matchplay is toch zo leuk om te doen. Dus op dinsdagavond laat toch maar ingeschreven.

Uiteindelijk waren er 8 inschrijvingen en begonnen voor ons de wedstrijden pas zaterdag rond het middaguur. Kon ik mooi nog een stuk van de Rydercup zien. Ik mocht tegen Cato beginnen. Die kende ik wel maar had haar nog nooit zien spelen. Hoorde wel dat ze haar handicap mooi had verlaagd. Dus ik was benieuwd. Helaas voor Cato was mijn spel erg goed en waren we op hole 14 klaar. Het achterste gedeelte hebben we samen nog uitgespeeld want het weer was geweldig. Toen snel naar huis om nog een stukje Rydercup te kijken.
Toen ’s avonds het feest waarop wij eregasten waren ze hadden dit jaar het thema Oktoberfest en dat staat borg voor een bargezellige avond.

Om half twee ben ik er stiekem tussenuit geknepen om nog een paar uurtjes slaap mee te pikken want om 9:10 uur mocht ik tegen Brigitte aantreden die eerder van Thea had gewonnen. Brigitte kende ik wel prachtige lange slagen en killing puts dus ik was voorbereid. Opnieuw speelde ik goed. Wederom was ik klaar op 14. Toen was het lang wachten om opnieuw de baan in te gaan. Tijdens dit wachten bleek dat ik wederom een finale tegen mijn golfmaatje moest spelen, een déjà vu moment van juli toen we ook samen de finale speelden.

De partij tegen Francien begon goed dus had ik een 4 up voorsprong, toen verloor ik 3 holes op rij. Op hole 15 dus 1 up deze won ik, hole 16 verloor ik en gelukkig kon ik op 17 een put voor par maken en was het kampioenschap een feit.

Twee matchplaykampioenschappen, twee volledig andere voorbereidingen maar dat mag de pret niet drukken.

Yvon Visser