Club Wedstrijden

IMG 2705De leukste wedstrijd van het jaar vind ik. Wij(Jeffrey Willemsen en Yvon Visser) vormen op het eerste oog een vreemde combinatie. Yvon op 42 jarige leeftijd begonnen met golf en Jeffrey een speler die al op jeugdige leeftijd bij Welderen is gaan spelen. Maar samen doen we het best leuk.

Helaas hoefden wij geen voorronde te spelen en mochten we op zaterdagmorgen beginnen tegen John en Gina. We begonnen een beetje roestig maar speelden niet verkeerd en op hole 15 mochten wij ons winnaar noemen. Toen terug naar het clubhuis en na de lunch mochten we aantreden tegen Jeroen en Sanne achteraf de mooiste partij van het weekend. Op hole 14 stonden we 2 down/3 te gaan. We halveden 15, wonnen 16, 17 weer een halve en wonnen 18. Dus door naar??? Ja naar 1 zou je denken. Nee we moesten door naar 11. Oké dan doen we dat. Deze hole halveden wij tot onze verbazing. Dus door naar 12. Beide teams lagen met 2 op de green en dan wordt het een put wedstrijd die in ons voordeel werd beslecht. Pff dat scheelde weinig. Het was inmiddels donker geworden, maar er was toch nog publiek genoeg. In het clubhuis hebben we nog een drankje op de winst genomen. In de zij zaal want die avond ging de dochter van onze marshall Gijs trouwen.

Zondagmorgen mochten we aantreden tegen Tom en Francien en gelukkig voor ons speelden we solide en wonnen deze partij. Toen ’s middags de partij tegen Sebas en Kitty. Heb ik de andere matchplay kampioenschappen gewonnen door goed te spelen. Nou dit keer heb ik toch veel moeite gedaan om niet te winnen, maar dan heb je het voordeel dat je het niet alleen hoeft te doen. Ach Yvon sla jij je bal op hole 2 links naast de boom ver de struiken in, ach dan nemen we toch een strafslag, droppen bij het pad op hole 6 en dan sla ik hem toch naast de vlag. En dan de hole nog winnen. Ja daar wordt je echt vrolijk van. En dat is gelijk ons sterkste punt samen overleggen hoe we het beste een bepaalde situatie kunnen aanpakken. Slechte slagen vergeten en weer verder gaan. Na hole 10 hadden we een 3 up voorsprong. Op hole 11 kwamen Elly, Petra en Arno onze flight versterken, van schrik verloren we deze hole. Gelukkig voor ons kwam de familie van Jeffrey ons op hole 15 aanmoedigen. Na hole 15 was de stand 1 up voor ons. 16 wonnen we en op 17 hadden we genoeg aan een halve. Yes gelukt en mochten we de felicitaties in ontvangst nemen van iedereen die was komen kijken. Het is zo leuk dat mensen de moeite nemen om te komen. Zelfs mijn golfmentor Elly(al had ze daar wat moeite mee) feliciteerde mij. En aangezien de oud prinsen van Elst en hun vrouwen al aan het diner waren begonnen, ben ik gezellig met de familie van Jeffrey blijven eten.

Bij deze willen wij iedereen bedanken voor dit mooie weekend. Vooral Dick de referee voor het weekeinde, die wij vergeten waren in onze afsluitingsspeech.
Yvon en Jeffrey