Junioren / Jeugd

Matchplay jeugd 2018

matchplay 2018Onder een stralende zon is op zondag 16 september Het Jeugd Matchplay Kampioenschap gespeeld. In de ochtend streden Cato, Martijn, Gert-Jan en Nijs om de plaatsing van de finale ronde in de middag. Er werd zonder handicap verrekening en van de witte en blauwe tee gespeeld. Gewoon wie is de beste dit jaar van de jeugd.

De eerste ronde moest Cato tegen Gert-Jan, een spannende pot die uiteindelijk door Gert-Jan gewonnen werd met 2 om 1. Martijn bood lange tijd met goed spel, behoorlijk weerstand, echter hij verloor de wedstrijd 5 om 3 tegen Nijs.
In de middag werd er dus om de grote wisseltrofee gestreden tussen Nijs en Gert-Jan. De nieuwe Matchplay Kampioen Jeugd is geworden Gert-Jan met 3 om 2. Een best aardig weetje is dat hij 3 boven par speelde en Nijs ook zeer zeker goed heeft gespeeld en met recht een goede tweede is geworden. Cato werd derde en Martijn vierde. Zij won haar wedstrijd met 5 om 4! Onder het genot van een drankje werd de trofee uitgereikt aan de trotse en blijde winnaar!

Gelders Golf Kwadrant 2018

Het Gelders Golf Kwadrant 2018 wordt gehouden van 9 t/m 12 juli 2018. Houd deze data vast vrij! De slotwedstrijd wordt dit jaar gespeeld op Golfbaan Welderen.
Het Gelders Golf kwadrant is een jaarlijks terugkomend golftoernooi voor middelbare scholieren. Gedurende vier dagen wordt er gespeeld op 4 van de 5 deelnemende Gelderse banen; Heelsum, Welderen, Papendal, Rosendaelsche en Keppelse Golfclub. De 4 banen waar gespeeld wordt rouleren per jaar. De organisatie ligt in handen van deze vier clubs en het toernooi is met name bedoeld voor de 12-18 jarigen die lid zijn van deze clubs.
Er wordt in verschillende handicapklassen gespeeld. 9 en 18 holes. Deze klassen worden ingedeeld als de aanmeldingen binnen zijn. Voor inschrijving dien je in ieder geval een GVB te hebben.
Meer informatie via https://www.facebook.com/Gelders-Golf-Kwadrant-262193317192648/.

Mercedes Winterswijkse Jeugd Open 2018

Op zaterdag 30 juni organiseert Golf- & Countryclub Winterswijk de Mercedes Winterswijks Jeugd Open 2018. Een wedstrijd waarin in twee categorieën wordt gespeeld: t/m hcp 9.9 en van hcp 10 t/m 18. Er zijn mooie prijzen te winnen en de wedstrijd telt mee voor de NGF Amateurranking. Alle informatie is te vinden via de flyer en via https://winterswijksjo.nl/.

Openingswedstrijd 2018

Op zondag 25 maart is het jeugdseizoen officieel van start gegaan! Na een gastvrije ontvangst met koffie/thee/limonade en een stuk heerlijke appeltaart, heeft de Jeugdcommissie een presentatie gegeven. Doel van deze presentatie was om alle ouders en begeleiders te informeren over de indeling en activiteiten van het nieuwe seizoen. Alle kinderen ontvingen tevens een informatiemapje met de belangrijkste gegevens.
Na deze presentatie hebben de ouders en kinderen een wedstrijd gespeeld op de par 3-4 baan. Een leuke manier om na de winter weer te beginnen en om andere ouders en kinderen te leren kennen.
De Jeugdcommissie kijkt terug op een geslaagde dag en een mooie start van het seizoen!

Ouderdeelname aan een les

Dit jaar introduceert de Jeugdcommissie een nieuw concept binnen de jeugdlessen. Per les kunnen (per groep) maximaal 2 ouders deelnemen aan de les. Een tas met stokken is te leen via de pro, waarna een ouder actief deel kan nemen aan de les. Dit is een leuke manier om te zien wat uw kind leert tijdens de les en uw betrokkenheid bij het golfspel van uw kind te vergroten. Inschrijven kan door een mail te sturen aan jeugdcommissie@golfclubwelderen.nl.