Golfclub Welderen

NGF Competitie

Dames 1 zondag 15 april

buiten ZelleDaar gaan we weer...
De eerste speeldag waren we de thuisploeg en konden we de teams in onze poule eens rustig observeren. Wat ons opviel was dat het altijd lastig is om op een vreemde baan het “gewone” spel te spelen.

Lees meer: Dames 1 zondag 15 april

Heren senioren 13 april

teamfotodefNa het zeer geslaagde optreden als gastheer op 30 maart voor de andere 4 teams, moesten we op 6 en 13 april zelf op de grasmat. Wederom gekleed in het prachtige, door GolfCompany keurig verzorgde, clubtenue (wat dat betreft zijn we de kampioen van de poule) gingen we eerst de strijd aan met het Rijk van Nijmegen op een van de oudste golfbanen van Nederland: de Rosendaelsche.

Lees meer: Heren senioren 13 april

Dames dinsdag 17 april

photo 1470883086119 f9dda6fdb990Wat boffen we tot nog toe met het weer tijdens de competitie. Onze 2e wedstijd op het Rijk van Nijmegen tegen de Keppelse. We mochten spelen op de Groesbeekse lus noord-zuid, welke mooi en moeilijk is. Captain Margot en Cora waren verhinderd maar Elly en Marjan stonden paraat en hadden er zin in.

Lees meer: Dames dinsdag 17 april

Competitiestart Dames 1 dinsdag

diversen golf 01Dinsdag 3 april was het zover. De competitie ging van start. Wij mochten als gastvrouw optreden. De weersvoorspellingen gaven aan 50% kans op regen en kans op onweer. Niets van dit alles, de zon scheen, het was heerlijk golfweer.

Onze gasten van de Rosendaelsche, Rijk van Nijmegen, de Keppelse en Hooge Graven hebben er 2 leuke spannende wedstrijden van gemaakt. Na afloop eerst napraten op het terras om vervolgens aan te schuiven aan het heerlijke diner. Iedereen heeft genoten van deze dag. De lunch en het diner smaakten goed. Complimenten voor de koks en het bedienend personeel.

Volgende week komen we zelf voor het eerst in aktie tegen het Rijk van Nijmegen op de Rosendaelsche.

Wij hebben er zin in.

Veel golfplezier,
Hannie Kuster

Heren Senioren 27 holes

teamfotodefGolfclub Welderen telt momenteel 536 mannen in de leeftijd van ouder dan 50 jaar en was een aantal jaren niet in staat om een Heren Seniorenteam voor de NGF-competitie samen te stellen. Dat kan toch niet! Maar ja, hoe pak je dat aan als er blijkbaar zo weinig animo is. Heel serieus natuurlijk! Er was een aantal criteria ontwikkeld waarlangs de mogelijke kandidaten werden gemeten: hoeveelheid (hoofd)haar, buikomvang, aantal malen dat de pitch&putt baan was gespeeld (hoe vaak doet U dat?), leeftijd natuurlijk, Bourgondisch karakter, betrokkenheid bij clubactiviteiten, clubsnelheid in km/u, ed. waren een aantal van de theoretische criteria. Daarnaast werd de praktijk getest met een nearest to the pin op hole 18, een putting test op de putting green (waarbij ik opmerk dat de schade niet door ons is aangebracht) en een longest drive op hole 2 van de PAR 3/4 baan (weet iedereen die te vinden?). Deze criteria kunnen overigens (enigszins aangepast) ook worden toegepast voor het samenstellen van het Dames Senioren team, want met een bestand van 284 dames ouder dan 50 jaar moet het toch mogelijk zijn om een Dames Seniorenteam samen te stellen. Wie werpt zich op als captain?

Lees meer: Heren Senioren 27 holes