Golfclub Welderen

NGF Competitie

NGF teamindeling 2019

logo NGFNGF-competitie 2019 met 16 volwassenenteams!

Je leest het goed!! Geen 15 maar 16 teams gaan meedoen aan de NGF-competitie 2019. Dankzij een idee én de medewerking van de BV en de NGF kunnen we een 5de heren zondagteam formeren. Dit team (Heren 5.27) zal haar gastheerwedstrijd afwerken op onze zusterbaan Bleijenbeek, waar nog voldoende ruimte is om op zondag teams te ontvangen.

Lees meer: NGF teamindeling 2019

NGF competitieteams

ngf competitieIn april/mei 2019 zal een aantal teams van golfclub Welderen weer deelnemen aan de NGF-competitie. De inschrijving daarvoor is gesloten en heeft geleid tot een zeer hoog aantal inschrijvingen; 132 in totaal ofwel ca 15 % van het ledenbestand. Dat is zonder meer een prachtig resultaat, waardoor er 15 teams en 1 jeugdteam zullen worden ingeschreven; 4 meer dan vorig jaar waaronder voor het eerst sinds jaren een Dames Senioren 18 holes team!

Lees meer: NGF competitieteams

Info NGF Competitie 2019

Informatie voor de inschrijving voor de NGF competitie 2019.

Algemene opmerkingen

Leden van golfvereniging Welderen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de competitie 2019.
We maken onderscheid tussen selectie en overige teams, waarbij spelers van de selectie prestatief zijn ingesteld en er naar streven zo hoog mogelijk te spelen. Zij krijgen een (verplicht) trainingsprogramma aangeboden door de club.
De inschrijving vindt plaats op individuele basis, waarbij er een voorkeur kan worden aangegeven voor b.v. klasse, team en eventueel de selectie.
Teams kunnen worden ingeschreven voor 36 holes (foursome + singles), 27 holes (greensome + singles) of 18 holes (dubbel 9 singles). De selectieteams spelen 36 holes, de overige teams worden ingedeeld naar voorkeur van het team en de commissie.
Wij verzoeken u de inschrijving op internet volledig en juist te doen.

Inschrijfcriteria

De inschrijfcriteria voor de competitie 2019 zijn ongewijzigd:

 • De maximale handicap bij deelname is 36,
 • Men is lid van Golfclub Welderen ten tijde van de competitie.
 • Men heeft afgelopen seizoen deelgenomen aan minimaal 5 qualifying wedstrijden. Van de kaarten m.b.t. deze wedstrijden moeten er minimaal 2 voldoen aan de eis van buffer of beter.
 • Men heeft in totaal minimaal 8 qualifying kaarten ingeleverd (inclusief de wedstrijden), waarvan er minimaal 3 moeten voldoen aan de eis van buffer of beter
 • Men dient de voorgeschreven kleding te dragen.

Verdere criteria voor inschrijving selectie:

 • Deelname aan minimaal 7 qualifying wedstrijden uit de volgende reeks.
  • Strokeplay clubkampioenschappen (telt als 3 wedstrijden),
  • Matchplay clubkampioenschappen (telt als 1 wedstrijd),
  • Maandbeker,
  • Overige qualifying wedstrijden,
  • Landelijke wedstrijden.
 • Van de kaarten van deze wedstrijden moeten er minimaal 2 voldoen aan de eis van buffer of beter. Daarnaast kunnen de uitslagen van de matchplay kampioenschappen meetellen
 • Een minimum aantal qualifying kaarten van 12 (inclusief de wedstrijden), waarvan er minimaal 4 moeten voldoen aan de eis van buffer of beter.

Samenstelling teams

De commissie behoudt zich het recht voor bij de samenstelling van de teams af te wijken van genoemde criteria. Verder zal van spelers van de selectie het volgende worden verwacht:

 • Het conformeren aan de trainingsopzet (bij onvoldoende deelname kunnen maatregelen volgen)
 • Het zijn van een teamspeler
 • Commitment aan je captain, team en medespelers
 • Commitment aan club en competitie commissie
 • Beschikbaar zijn voor het spelen op alle competitiedagen
 • Acceptatie van opstelling
 • Indien gevraagd deelnemen aan activiteiten van en/of voor club
 • De definitieve samenstelling van de selectie wordt, na de criteria te hebben toegepast, voornamelijk bepaald door handicap en wedstrijdresultaten in 2018.

De termijn waarbinnen aan de van toepassing zijnde criteria voldaan moet worden sluit op 1 oktober 2018 om 24.00 uur (dit is tevens de sluitingstijd voor inschrijving overige teams).
Indien zich gedurende het seizoen bij een speler bepaalde omstandigheden voordoen, waardoor de betreffende speler niet kan voldoen aan de criteria, dient deze speler hiervan melding te maken bij de inschrijving of direct bij de commissie.

De sluitingstijden van de inschrijving zijn:

 • Selectie ==> vrijdag 31 augustus 2018 om 24.00 uur
 • Overige teams ==> zondag 30 september 2018 om 24.00 uur

De commissie zal haar uiterste best doen na sluiting van de inschrijving zo snel mogelijk de teams vast te stellen en bekend te maken. Dit zal uiterlijk zijn:

 • Selectie ==> zondag 16 september 2018
 • Overige teams ==> zondag 28 oktober 2018.

Clubkleding

Alle teams dienen aan te treden in uniforme kleding, namelijk ofwel de door het bestuur voorgestelde kleding (blauwe polo met Welderen-logo, donkerblauwe trui met Welderen-logo en kaki broek) ofwel door het team zelf aan te schaffen kleding met als voorwaarde dat op de polo het Golfclub Welderen-logo op de linkerborst geborduurd is. De kosten voor het borduren zijn in alle gevallen voor rekening van de club.
De kleding dient door alle leden van het team gedragen te worden. Bij het niet houden aan het kleding voorschrift volgen maatregelen.
De club verwacht ook op de ontvangst dag dat het team de voorgeschreven kleding draagt.

Indien er vragen zijn over bovenstaande informatie verzoeken wij jullie contact op te nemen met de competitie commissie.

De competitie commissie,
Theo Melchers, Jos Janssens, Yvon Visser

NGF competitie 2018

IMG 20180429 234401 758Het zit er weer op voor 2018; de competitie is gespeeld. Volgens ons gaat deze competitie de boeken in als een competitie met het allerbeste weer. Al had de captain van H3.36 holes het dit jaar op de thuisdag erg druk met het stilleggen en weer verder laten spelen van de wedstrijden. Ondanks het geweldige resultaat van Heren 1, was het voor de meeste van onze teams even slikken om te moeten constateren dat ze toch echt gedegradeerd zijn.

Lees meer: NGF competitie 2018

Heren senioren, een prima debuut

teamfotodefKoningsdag en Dodenherdenking vielen dit jaar op vrijdag en dus hadden we 3 weken de tijd om ons voor te bereiden op de vierde en laatste wedstrijd in onze poule van de vijfde klasse. Het werd ook de kampioenschapswedstrijd tegen het team van de Goyer. In dit team speelt een aantal spelers uit het team dat afgelopen jaar gepromoveerd was naar de tweede klasse. Ervaren, zware jongens dus en met een gemiddelde playing handicap van 15 hadden zij al een flinke voorsprong op ons gemiddelde van 21. Maar ja, in matchplay zegt een playing handicap ook niet alles.

Lees meer: Heren senioren, een prima debuut

Dames 1 dinsdag 8 mei

photo 1470883086119 f9dda6fdb990Dinsdag 8 mei op naar De Keppelse voor een spannende slotdag van de competitie. Het weer kon niet kapot, zomers warm. 3 teams konden kampioen worden. nr .2 Rosendaelsche moest tegen nr. 3 Rijk van Nijmegen en wij nr. 1 tegen de laatste Hooge Graven. Onze tegenstander moest met minimaal 11-7 winnen om niet te degraderen.

Lees meer: Dames 1 dinsdag 8 mei

Dames 1 zondag 6 mei

dames1 36Het is weer voorbij....

Afgelopen zondag 6 mei moesten we naar de Hattemse om te golfen tegen de dames van de Berendonck. Voor beide teams stond er niets meer op het spel. De Berendonck kan niet meer van de laatste plaats af komen en wij blijven op plaats 3 staan ongeacht of we zouden winnen of verliezen. Maar dat maakte ons niet minder gemotiveerd om de Berendonck van de baan af te meppen!

Lees meer: Dames 1 zondag 6 mei

Heren 3.36 Net niet.....

photo 1470883086119 f9dda6fdb990Na drie prachtige golfdagen, waaronder een zeer geslaagde maar lange thuiswedstrijd, hadden wij nog geen punten verspeeld. Dag 4 bracht ons naar onze twee “thuisbaan” Bleijenbeek. Tegenstander de Keppelse was op papier wel iets sterker maar dat mocht geen probleem zijn met ons thuisvoordeel. Toch? De dag verliep vrijwel gelijk aan de eerdere wedstrijden: na een stevige voorsprong na de dubbels (5-1) werd het toch nog spannend. Net voor het invallen van de duisternis kon toch het 10e punt worden bijgeschreven en was een 10-8 overwinning een feit. Zoals voorspeld gingen we nog later aan tafel dan op Welderen (zie: “Dat hebben we nog nooit meegemaakt”). Op naar de finale!

Lees meer: Heren 3.36 Net niet.....

Heren 2.27 Mineur op 6 mei

photo 1496061621978 5f5dc4641a9bHet voorspellend vermogen van Heren 2 27 is dramatisch. Wij zullen nooit deelnemen aan de Staatsloterij, naar een casino gaan of de Lotto invullen. Dat heeft geen nut. De uitslag die gelijk staat aan 5 “maand die zelfs niet bestaat”, hadden wij niet in onze Enkhuizer Almanak staan: 5-13 en de vijfde klasse is een ontzettend gezellig team rijker. Lof van de andere teams voor Welderen, vanwege haar gezelligheid, volwassen gesprekken en prachtig golfspel. Het was alleen niet genoeg. De ochtend gaf nog enige hoop (2-4, maar de middag boorde de hoop volledig de grond in (nog 3 puntjes erbij). Alleen Ronald en Henk wisten te scoren, de rest stierf in schoonheid........

Lees meer: Heren 2.27 Mineur op 6 mei

Heren 2.27 Golfplaathorst

photo 1496061621978 5f5dc4641a9bEn voor de derde keer 16 februari....Vorige week nog 10 augustus, maar deze week een herbeleving van 2 weken geleden. De mannen van Heelsum waren dit keer te sterk, waardoor wij als Heren 2 27 volgende week een heus degradatieduel mogen spelen tegen The Duke. Gelukkig hebben wij geen Twentenaren in ons team, anders waren wij waarschijnlijk rechtstreeks gedegradeerd. Dat zal uiteraard niet gebeuren want volgende week staan wij er weer, net zoals vorige week tegen de koploper Golfhorst: 10 augustus revisited.

Lees meer: Heren 2.27 Golfplaathorst

Dames 1 22 en 29 april 2018

bal en driverInmiddels hebben we weer 2 wedstrijden achter de rug. Vorige week (zondag 22 april) speelden we onder tropische omstandigheden op de mooie golfbaan ’t Sybrook. Het werd een spannende partij tegen de dames van de Hattemse die wij met het kleinst mogelijke verschil in ons voordeel wonnen: 10-8. Gelukkig, de eerste broodnodige punten zijn binnen.

Lees meer: Dames 1 22 en 29 april 2018

Competitie Heren 1 2018 - Kampioen!

IMG 20180429 234401 758Het competitie seizoen 2018 begon rommelig. De weersomstandigheden waren bar en slecht, de baan was niet in top conditie en heren 1 heeft een periode zonder pro moeten trainen. Dit allemaal kon maar leiden naar 1 ding: “een top prestatie voor heren 1!”. Kort voor de competitie kwamen wij onder toezicht van Henk te staan. Zijn relaxte, maar zeer nauwkeurige en scherpe analyses waren voor ons even wennen, maar zeer welkom!

Lees meer: Competitie Heren 1 2018 - Kampioen!

Dames dinsdag 24 april 2018

photo 1470883086119 f9dda6fdb990Daar gingen we weer, op weg naar Hooge Graven in Ommen. Wat een prachtige  bosbaan. De weersverwachting was 50% kans op regen , maar nee hoor, we hebben het droog gehouden. Tegen medekoploper de Rosendaelsche beloofde het wederom een spannende wedstrijd te worden. 

Lees meer: Dames dinsdag 24 april 2018

Dit hebben we nog nooit meegemaakt ...

diversen golf 03

Misschien een vreemde titel voor een competitieverslag, maar verderop wordt dit vanzelf duidelijk. In heren 3 (36 holes) zijn de twee vrijgekomen plaatsen dit seizoen opgevuld door Emiel, Jaap en Johan. Samen met de routiniers Joop, Hans, Ron en Roberto gingen we zonder uitgesproken verwachtingen de strijd aan. De eerste wedstrijd mochten we aantreden tegen Bleijenbleek op het fraaie Prise d’eau. Voor velen een onbekende baan met zeer glooiende greens dus voorspelen was een noodzakelijk “kwaad”. Op de wedstrijddag werden we enthousiast ontvangen door captain Bertil die de gehele dag nadrukkelijk aanwezig was en volop genoot van de zon de witte wijn. Reuze gezellig. Er werd gestart in de zon en al snel konden de truien zelfs uit. Later zou de temperatuur oplopen tot maar liefst 27 graden! Dit hebben we nog nooit meegemaakt (1).

Lees meer: Dit hebben we nog nooit meegemaakt...

Heren senioren 20 april

james padolsey 232265 unsplashMet 2 overwinningen op zak reisden we op vrijdag 20 april af naar de Goyer Golf & Country Club in het Gooi. Zoals de naamgeving en de locatie al doen vermoeden, is dit een prachtige baan. In de Leadingcourses staat de baan met een 8,2 in de top van de Nederlandse banen. Onze gastheer had al 3 wedstrijden gespeeld en stond met de volle 6 wedstrijdpunten bovenaan in onze poule. Hun laatste wedstrijd hadden zij tegen het team van de Rosendaelsche gespeeld en met 11-7 gewonnen. En dat team was vandaag – op de heetste 20 april ooit - onze tegenstander.

Lees meer: Heren senioren 20 april

Dames 1 zondag 15 april

buiten ZelleDaar gaan we weer...
De eerste speeldag waren we de thuisploeg en konden we de teams in onze poule eens rustig observeren. Wat ons opviel was dat het altijd lastig is om op een vreemde baan het “gewone” spel te spelen.

Lees meer: Dames 1 zondag 15 april

Heren senioren 13 april

teamfotodefNa het zeer geslaagde optreden als gastheer op 30 maart voor de andere 4 teams, moesten we op 6 en 13 april zelf op de grasmat. Wederom gekleed in het prachtige, door GolfCompany keurig verzorgde, clubtenue (wat dat betreft zijn we de kampioen van de poule) gingen we eerst de strijd aan met het Rijk van Nijmegen op een van de oudste golfbanen van Nederland: de Rosendaelsche.

Lees meer: Heren senioren 13 april

Dames dinsdag 17 april

photo 1470883086119 f9dda6fdb990Wat boffen we tot nog toe met het weer tijdens de competitie. Onze 2e wedstijd op het Rijk van Nijmegen tegen de Keppelse. We mochten spelen op de Groesbeekse lus noord-zuid, welke mooi en moeilijk is. Captain Margot en Cora waren verhinderd maar Elly en Marjan stonden paraat en hadden er zin in.

Lees meer: Dames dinsdag 17 april

Competitiestart Dames 1 dinsdag

diversen golf 01Dinsdag 3 april was het zover. De competitie ging van start. Wij mochten als gastvrouw optreden. De weersvoorspellingen gaven aan 50% kans op regen en kans op onweer. Niets van dit alles, de zon scheen, het was heerlijk golfweer.

Onze gasten van de Rosendaelsche, Rijk van Nijmegen, de Keppelse en Hooge Graven hebben er 2 leuke spannende wedstrijden van gemaakt. Na afloop eerst napraten op het terras om vervolgens aan te schuiven aan het heerlijke diner. Iedereen heeft genoten van deze dag. De lunch en het diner smaakten goed. Complimenten voor de koks en het bedienend personeel.

Volgende week komen we zelf voor het eerst in aktie tegen het Rijk van Nijmegen op de Rosendaelsche.

Wij hebben er zin in.

Veel golfplezier,
Hannie Kuster

Heren Senioren 27 holes

teamfotodefGolfclub Welderen telt momenteel 536 mannen in de leeftijd van ouder dan 50 jaar en was een aantal jaren niet in staat om een Heren Seniorenteam voor de NGF-competitie samen te stellen. Dat kan toch niet! Maar ja, hoe pak je dat aan als er blijkbaar zo weinig animo is. Heel serieus natuurlijk! Er was een aantal criteria ontwikkeld waarlangs de mogelijke kandidaten werden gemeten: hoeveelheid (hoofd)haar, buikomvang, aantal malen dat de pitch&putt baan was gespeeld (hoe vaak doet U dat?), leeftijd natuurlijk, Bourgondisch karakter, betrokkenheid bij clubactiviteiten, clubsnelheid in km/u, ed. waren een aantal van de theoretische criteria. Daarnaast werd de praktijk getest met een nearest to the pin op hole 18, een putting test op de putting green (waarbij ik opmerk dat de schade niet door ons is aangebracht) en een longest drive op hole 2 van de PAR 3/4 baan (weet iedereen die te vinden?). Deze criteria kunnen overigens (enigszins aangepast) ook worden toegepast voor het samenstellen van het Dames Senioren team, want met een bestand van 284 dames ouder dan 50 jaar moet het toch mogelijk zijn om een Dames Seniorenteam samen te stellen. Wie werpt zich op als captain?

Lees meer: Heren Senioren 27 holes