Golfclub Welderen

Nieuwe Leden

Nieuwe ledenwedstrijd 15 september 2018


nieuweleden okt 2018Op zaterdag 15 september 2018 werd er wederom een nieuwe ledenwedstrijd georganiseerd door Golfclub Welderen. Alvorens hier verslag van te doen zal ik mij even voorstellen. Ik ben Henk Janssen en samen met mijn vrouw, Marieke Loopstra, vorig jaar november begonnen met winterlessen. Dit was onze eerste kennismaking met golf. Ik kan zeggen dat wij heel enthousiast geworden zijn en met ingang van 1 april lid zijn geworden van de vereniging. Wat ons opvalt is dat het een heel warme vereniging is die veel organiseert. Wij hebben inmiddels aan meerdere nieuwe leden wedstrijden meegedaan waarbij ik een groot compliment aan Frans van der Broeck wil geven. Hij geeft nieuwe leden het gevoel welkom te zijn. Zoals dit jaar vaker het geval was hadden wij ook op 15 september pracht weer om te golfen. Het mooie aan deze wedstrijden is dat je samen met een buddy een flight gaat lopen. Zo leer je spelenderwijs de baan en de regels kennen. Eigenlijk heb je niet eens in de gaten dat je met een wedstrijd bezig bent totdat je in de prijzen gevallen bent natuurlijk. Dit is mij nu overkomen. Aan het eind van de dag bleek dat ik de minste slagen nodig had om de par 3-4 baan te lopen. De eerste prijs, mede dankzij de goede aanwijzingen en tips van Ronald, dus. Ik wil nogmaals Frans en alle buddy's die toch maar weer hun vrije tijd in zo'n wedstrijd steken bedanken en we gaan elkaar zeker vaker zien.

Uitslag 9 holes wedstrijd op de Par3/4 baan:

1. Henk Janssen 18 punten
2. Roy Kreeftmeyer 18 punten
3. Angela Aalmers 17 punten

Henk Janssen

Nieuwe ledenwedstrijd 18 augustus 2018

18 augustusEindelijk een keer: eerste prijs! Op 18 augustus was er opnieuw een kennismakingswedstrijd voor nieuwe leden en stappenplandeelnemers op de Par 3/4 Baan in Welderen te Elst. Ik heb 4 keer meegedaan, waarvan twee keer een tweede prijs! Voor de eerste prijs moet ik een verhaal schrijven, maar dat is zeker moeite de waard!

Het weer was prettig, de baan was helemaal groen, terwijl de baan paar dagen geleden nog droog en geel was! Na de lekkere koffie en thee begonnen we met 8 groepen van ongeveer 20 golf liefhebbers. Elke groep had een begeleider. Ik speelde in groep 1 met Bart en Jaap, Jan was onze begeleider. Het was een erg sterke groep, iedereen speelde prima en het was erg gezellig! Bart kreeg de derde prijs, terwijl Jaap 36 slagen had, hetzelfde als ik. We hadden allebei ook een lekkere Birdie! Vanwege de Playing Handicap verschillen werd ik eerste, niet helemaal eerlijk dus. Maar we waren allemaal erg tevreden met ons spel.

Na de kennismakingswedstrijd was het tijd voor lekker hapjes, en uiteraard een prijsuitreiking. Mijn vrouw en ik begonnen ruim een jaar geleden met golfen en we zijn klaar met stap 2. We hebben veel geleerd van onze pro’s Henk, Arno en Hessel. Hartelijk dank pro’s! Het is nu tijd voor ons om verder te gaan, we gaan afscheid nemen van de Par 3/4 Baan en we gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen 😊!

Wedstrijduitslag 9 holes :

  1. Zhongning Liang 29 punten
  2. Josine den Hartog-Pels 24 punten
  3. Bart Huiberts 24 punten

Veel dank aan Frans, alle begeleiders, en alle gezellige medespelers! Het was een fantastische middag!

Zhongning Liang

Een warm welkom

diversen golf 01Al jaren dacht ik bij mezelf: Ik wil golfen.... An sich geen rare gedachte maar hij levert wel veel vragen op. Hoe dan, en waar? Mag dat zomaar of moet ik een handicap halen en wederom, hoe dan? Maar ook wat is dat, een golfvirus? Is dat nou echt een leuk spelletje?
Begin dit jaar kwam het antwoord op de eerste twee vragen. Op Facebook las ik over The Young ones en heb meteen een vriend opgebeld en we hebben ons aangemeld. Elke week een uur vakkundig les, waarvoor nogmaals dank Hessel en dan weer een vraag, wat nu? Eigenlijk de makkelijkste vraag die ik had. Lid worden. Inmiddels had ik ook begrepen wat dat golfvirus nou was. En ja het is een leuk spelletje.

Lid worden zelf is eenvoudig maar dan weer zoveel vragen. Wanneer zijn er toernooien? Kan ik me daarvoor inschrijven? Hoe? Hoe werkt die app eigenlijk? Mag ik die handdoeken gewoon gebruiken? Eigenlijk wil je niemand lastig vallen met dergelijke vragen maar toen kreeg ik een uitnodiging voor een Warm Welkom. En dat heb ik geweten. Op 6 augustus mocht ik langskomen tijdens het nieuwe leden Welkom. Niet alleen de temperatuur zorgde voor een warm welkom. De ontvangst was meer dan hartelijk. Het rondje op de par 3-4 baan was heerlijk. En een antwoorden die we gekregen hebben. Fantastisch. Ik vind het echt geweldig dat een groep vrijwilligers op deze wijze de moeite neemt om precies op het juiste moment er voor de nieuwe leden te zijn. Ik voel me hierdoor zeer welkom als nieuw lid en wil de nieuwe ledencommissie en in het bijzonder Frans van harte bedanken. Voor het welkom alle antwoorden op mijn vele vragen en het marken van mijn eerste kaart! 

Ik kijk ernaar uit om vele uren op de baan door te brengen en kennis te maken met de overige (nieuwe)leden.

Met een warme groet,
Jaap Breur

Nieuwe ledenwedstrijd 6 augustus

6 augustus 2018Vorig jaar ben ik mijn eigen bedrijf begonnen; Sharp Business Point Arnhem. Een paar maanden later ben ik via het Try & Go traject daadwerkelijk Business lid geworden van Welderen. Ik was na 2 lessen verslaafd geraakt aan het golfen. Binnen de club ken ik nog maar weinig mensen en dus heb ik mij ingeschreven om deel te nemen aan de nieuwe leden wedstrijd.

Lees meer: Nieuwe ledenwedstrijd 6 augustus

Nieuwe Leden wedstrijd 14 juli Landgoed Bleijenbeek

Op 14 juli was er opnieuw een kennismakingswedstrijd voor nieuwe leden enfoto juli 2018
stappenplandeelnemers op de Par 3/4 Baan. In vergelijking met eerdere
kennismakingswedstrijden, was de wedstrijd van 14 juli voor het eerst bij de golfclub
Bleijenbeek, helemaal in Limburg!!

Zoals gewoonlijk begonnen we met heerlijke koffie en thee. Zo’n mooie zomerdag is niks mis
mee, zeker niet met een koud biertje. De wedstrijd begon op een grotere golfbaan, met
fantastisch weer, een hele fijne omgeving in het bos, een uitdagende golfbaan, en gezellige
medespelers en begeleiders; wat wil je nog meer? 5 keer in de bunker in 9 holes? Stelt niks
voor! Met een beetje geluk,kwam het allemaal goed! Na de kennismakingswedstrijd was het
tijd voor lekkere hapjes, en uiteraard een prijsuitreiking. Enigszins tegen de verwachtingen in
behaalde ik de eerste prijs, naast het winnen van de prijs, werd er aan mij gevraagd om een
stukje in het Nederlands te schrijven! Nog een uitdaging!

De uitslag 9 holes wedstrijd:
1. Qi Chen 29 punten
2. Zhongning Liang 25 punten
3. Patrick de Boer 20 punten

Veel dank aan Frans, alle begeleiders, en alle medespelers. Het was een fantastische middag! Ik
zou nieuwe leden en stappenplandeelnemers zeker aanraden om de volgende kans in
Bleijenbeek niet te missen!

我们喜欢高尔夫 ! ( = We love Golf!)
Qi Chen

Nieuwe ledenwedstrijd 7 april

foto 7 aprilOnder ideale omstandigheden werd op zaterdagmiddag 7 april het traditionele Par 3-4 wedstrijd gespeeld voor leden en aspirant leden en degenen die onder bezielende leiding van de pro’s winter inloop lessen hadden gevolgd. De organisatie, gekleed in flitsende paarse polo’s, heeft weer een puike prestatie geleverd, hulde. Negen flights onder begeleiding van enthousiaste ervaren golfers gingen om 13.00 de baan in. Gezelligheid en plezier stonden uiteraard voorop, maar iedereen was fanatiek bezig om het balletje te putten.
De baan lag er, en dat mag ook wel eens gezegd worden prima bij, met dank aan de greenkeepers. De organisatie had zelfs voor uitzonderlijk mooi weer gezorgd. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Tja omdat het toch een wedstrijd was zag je in de baan, ondanks de wat gevorderde leeftijd van sommige deelnemers, dat het fanatisme ervan af spatte. Birdies en pars werden begroet met luid gejuich, de etiquette was wat losjes maar zo hoort het ook bij zo’n wedstrijd.
Uiteindelijke waren er toch drie deelnemers die in de prijzen vielen, stableford puntentelling, wat voor een aantal van ons volkomen nieuw was en na afloop de enthousiaste verhalen van de deelnemers uiteraard onder het genot van een drankje, of twee, op het terras. Genieten dus.

Een geslaagde middag die nog maar eens duidelijk maakt hoe moeilijk golf is maar ook hoe gezellig het kan zijn.
Dank aan allen die er aan hebben meegewerkt om deze wedstrijd tot een succes te maken. Wellicht nog een schrale troost, ook Tiger Woods mist wel eens een putt van 60 cm.

Wedstrijd uitslag:
• Henk Molenaar 21 punten
• Ineke Derksen 18 punten
• Jaap van Veldhuijzen 17 punten

Henk Molenaar

Nieuwe ledenwedstrijd 24 maart

foto 24 maart 2018Zaterdagmiddag 24 maart een schitterende zonnige middag voor een 9 holes wedstrijd voor nieuwe leden. Op de valreep besloten we (Ineke en ik) hieraan mee te doen. Dit kon nog net immers half april zijn we 1 jaar aan het golfen / lid en dan geen nieuwe leden meer.
Na een winter vol blubber, snijdende wind en hard bevroren greens was het weer volop genieten. Eenieder was enthousiast. Samen met Jan zat ik in de flight met Sjoerd als buddy / begeleider. Jan liep zijn eerste wedstrijd en kende de regels nog niet. Dat deed mij denken aan mijn eerste wedstrijd voor nieuwe leden vorig jaar, leergierig en alles opzuigend wat Sjoerd vertelde over het “door de baan gaan”.

Afgelopen winter heb ik met een “houtje” leren slaan, die moest ik dan ook maar proberen in de baan dacht ik. Op baan 6, ja die met de twee bomen vlak voor je neus, wilde ik proberen de green te halen. En ja hoor vol op de stam van de linker boom kaatste de golfbal met hoge snelheid langs mij terug en belandde 5 m achter mij tegen de driving range aan.  Nog niet eerder meegemaakt dat een bal na het slaan achter mij belandde 😉.

Deelnemers en vooral begeleiders, die toch maar meerdere malen per jaar een zaterdagmiddag opofferen om ons het wedstrijdelement te leren, het was een geweldige middag.

Wedstrijduitslag:

1. Theo Derksen  22 punten
2. Ruud Elbers 21 punten
3. Joris Jansen 21 punten

Dank voor de gezellige middag,

Theo Derksen