Nieuwe Leden

Nieuwe Leden wedstrijd 14 juli Landgoed Bleijenbeek

Op 14 juli was er opnieuw een kennismakingswedstrijd voor nieuwe leden enfoto juli 2018
stappenplandeelnemers op de Par 3/4 Baan. In vergelijking met eerdere
kennismakingswedstrijden, was de wedstrijd van 14 juli voor het eerst bij de golfclub
Bleijenbeek, helemaal in Limburg!!

Zoals gewoonlijk begonnen we met heerlijke koffie en thee. Zo’n mooie zomerdag is niks mis
mee, zeker niet met een koud biertje. De wedstrijd begon op een grotere golfbaan, met
fantastisch weer, een hele fijne omgeving in het bos, een uitdagende golfbaan, en gezellige
medespelers en begeleiders; wat wil je nog meer? 5 keer in de bunker in 9 holes? Stelt niks
voor! Met een beetje geluk,kwam het allemaal goed! Na de kennismakingswedstrijd was het
tijd voor lekkere hapjes, en uiteraard een prijsuitreiking. Enigszins tegen de verwachtingen in
behaalde ik de eerste prijs, naast het winnen van de prijs, werd er aan mij gevraagd om een
stukje in het Nederlands te schrijven! Nog een uitdaging!

De uitslag 9 holes wedstrijd:
1. Qi Chen 29 punten
2. Zhongning Liang 25 punten
3. Patrick de Boer 20 punten

Veel dank aan Frans, alle begeleiders, en alle medespelers. Het was een fantastische middag! Ik
zou nieuwe leden en stappenplandeelnemers zeker aanraden om de volgende kans in
Bleijenbeek niet te missen!

我们喜欢高尔夫 ! ( = We love Golf!)
Qi Chen

Nieuwe ledenwedstrijd 7 april

foto 7 aprilOnder ideale omstandigheden werd op zaterdagmiddag 7 april het traditionele Par 3-4 wedstrijd gespeeld voor leden en aspirant leden en degenen die onder bezielende leiding van de pro’s winter inloop lessen hadden gevolgd. De organisatie, gekleed in flitsende paarse polo’s, heeft weer een puike prestatie geleverd, hulde. Negen flights onder begeleiding van enthousiaste ervaren golfers gingen om 13.00 de baan in. Gezelligheid en plezier stonden uiteraard voorop, maar iedereen was fanatiek bezig om het balletje te putten.
De baan lag er, en dat mag ook wel eens gezegd worden prima bij, met dank aan de greenkeepers. De organisatie had zelfs voor uitzonderlijk mooi weer gezorgd. Kost wat, maar dan heb je ook wat.

Tja omdat het toch een wedstrijd was zag je in de baan, ondanks de wat gevorderde leeftijd van sommige deelnemers, dat het fanatisme ervan af spatte. Birdies en pars werden begroet met luid gejuich, de etiquette was wat losjes maar zo hoort het ook bij zo’n wedstrijd.
Uiteindelijke waren er toch drie deelnemers die in de prijzen vielen, stableford puntentelling, wat voor een aantal van ons volkomen nieuw was en na afloop de enthousiaste verhalen van de deelnemers uiteraard onder het genot van een drankje, of twee, op het terras. Genieten dus.

Een geslaagde middag die nog maar eens duidelijk maakt hoe moeilijk golf is maar ook hoe gezellig het kan zijn.
Dank aan allen die er aan hebben meegewerkt om deze wedstrijd tot een succes te maken. Wellicht nog een schrale troost, ook Tiger Woods mist wel eens een putt van 60 cm.

Wedstrijd uitslag:
• Henk Molenaar 21 punten
• Ineke Derksen 18 punten
• Jaap van Veldhuijzen 17 punten

Henk Molenaar

Nieuwe ledenwedstrijd 24 maart

foto 24 maart 2018Zaterdagmiddag 24 maart een schitterende zonnige middag voor een 9 holes wedstrijd voor nieuwe leden. Op de valreep besloten we (Ineke en ik) hieraan mee te doen. Dit kon nog net immers half april zijn we 1 jaar aan het golfen / lid en dan geen nieuwe leden meer.
Na een winter vol blubber, snijdende wind en hard bevroren greens was het weer volop genieten. Eenieder was enthousiast. Samen met Jan zat ik in de flight met Sjoerd als buddy / begeleider. Jan liep zijn eerste wedstrijd en kende de regels nog niet. Dat deed mij denken aan mijn eerste wedstrijd voor nieuwe leden vorig jaar, leergierig en alles opzuigend wat Sjoerd vertelde over het “door de baan gaan”.

Afgelopen winter heb ik met een “houtje” leren slaan, die moest ik dan ook maar proberen in de baan dacht ik. Op baan 6, ja die met de twee bomen vlak voor je neus, wilde ik proberen de green te halen. En ja hoor vol op de stam van de linker boom kaatste de golfbal met hoge snelheid langs mij terug en belandde 5 m achter mij tegen de driving range aan.  Nog niet eerder meegemaakt dat een bal na het slaan achter mij belandde 😉.

Deelnemers en vooral begeleiders, die toch maar meerdere malen per jaar een zaterdagmiddag opofferen om ons het wedstrijdelement te leren, het was een geweldige middag.

Wedstrijduitslag:

1. Theo Derksen  22 punten
2. Ruud Elbers 21 punten
3. Joris Jansen 21 punten

Dank voor de gezellige middag,

Theo Derksen