Golfclub Welderen

Nieuwe regels 2019: Regelavonden

golf rules regels 2019 droppen kniehoogteZoals u wellicht al weet, wordt er op 1 januari 2019 een aanzienlijke wijziging van de golfregels doorgevoerd. U heeft hierover kunnen lezen op bijvoorbeeld Golf.nl of in het gelijknamige magazine. De wijzigingen hebben als doel het spel te vereenvoudigen en versnellen. Dat moet dan resulteren in een betere doorstroming op de golfbanen.

De Regel & Handicap Commissie (R&Hcie) organiseert in december een drietal informatieavonden, waarbij ingegaan zal worden op de wijzigingen van de golfregels. Uiteraard zullen soms de regels in meer algemene zin aan de orde komen. Alle leden van de golfclub Welderen zijn van harte welkom.

Wij hopen dat massaal gehoor zal worden gegeven aan deze uitnodiging. Een betere regelkennis zorgt niet alleen voor een sneller spel, waarbij we allemaal gebaat zijn, maar ook voor meer spelvreugde, sportiviteit en betere resultaten. Er zijn 3 avonden gereserveerd: 11, 13 en 19 december.

Lees meer: Nieuwe regels 2019: Regelavonden

Aanmelden wintercompetitie 2018-2019

mooi winterplaatjeDe wintercompetitie 2018/2019 Greensome Matchplay Dubbel-Negen CC staat weer open voor inschrijving.

In E-golf4u staat de wintercompetitie met de datum 1 november 2018 weer open voor inschrijving. Jullie kunnen je inschrijven voor deze wintercompetitie welke vanaf 3 november gespeeld kan worden. De inschrijving sluit op 31 oktober en de poule indeling zal op vrijdag 2 november naar alle deelnemers gemaild worden waarna iedereen zijn wedstrijden kan inplannen.
Het reglement wordt met de poule-indeling mee verstuurd.

Lees meer: Aanmelden wintercompetitie 2018-2019

Heren 3.27 neemt afscheid van Mark

afscheid mark heren327Al 13 jaar is Mark een vertrouwd gezicht in de horeca van Welderen. Maar hij gaat een nieuwe uitdaging aan. Heren 3.27 wilde dat niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom namen zij op hun vaste donderdag-mannenavond met bloemen, cadeau, kaart en speech afscheid van Mark en wenste hem veel succes in zijn nieuwe baan.

Nieuwe marshal stelt zich voor

jan rouwhorstLangs deze weg wil ik me graag even voorstellen als nieuwe marshal bij golfclub Welderen.

Mijn naam is Jan Rouwhorst, 57 jaar, woonachtig in Elst, getrouwd en vader van twee zoons. Na jarenlang actief geweest te zijn als voetballer, trainer, leider en bestuurslid bij Spero ben ik 6 jaar geleden lid geworden van golfclub Welderen. Ik ben 38 jaar werkzaam geweest bij Ahold, grotendeels binnen Albert Heijn. Begin dit jaar ben ik vervroegd met pensioen gegaan en kreeg zodoende meer tijd om te golfen. Maar ook leek mij het "werk" van de marshal leuk om te doen. Na een dagje mee te zijn gereden met Gijs bleek dit te kloppen en ga ik vanaf 1 oktober starten.

Lees meer: Nieuwe marshal stelt zich voor

Market Garden 2018

market garden 2018De herdenking van Operatie Market Garden is ook op de golfbaan merkbaar. Angela Aalmers stuurde deze foto.

Nieuwe consul Old GrandDad

Eef FransOp 19 mei en 21 juni hebben opa’s van Welderen de kwalificatiewedstrijden voor de OGD trofee 2018 gespeeld. Overall winnaar van GC Welderen 2018 werd Leo Brugman! Leo veroverde de fel begeerde OGD-trofee, welke door de Old Grand-Dad ter beschikking wordt gesteld.

Lees meer: Nieuwe consul Old GrandDad

Wie heeft mooie foto's van de baan?

IMG 2692De website gaat vernieuwd worden. Daar zijn we hard mee aan het werk. De afgelopen 4 jaar hebben we heel veel foto's verzameld. Daar zitten hele mooie foto's tussen. Maar we kunnen nog veel meer foto's gebruiken, en dan vooral foto's van de baan in de lente, zomer, herft en winter. We zoeken vooral foto's van de baan, niet zozeer van activiteiten. We zoeken foto's die de beleving weergeven als je op onze baan speelt. Zoals de foto bij dit artikel.

Heeft u zulke mooie foto's, stuur ze naar redactie@golfclubwelderen.nl. Wie weet wordt uw foto de iconische foto op de nieuwe homepage!

Peter Papegaaij

Communicatiecommissie

Koe 'Out of Bounce' hole 15 ...

De Flore en Fauna commissie troffen een koe aan in de sloot bij hole 15. Zie hier een korte impressie.

Gefilmt door 'Eef Weenink'.

Save the date!

Golf feestJubileum Golfclub Welderen in 2019

De evenementencommissie heeft in overleg met het bestuur besloten dat de ledenweek in
2019 gepland wordt van 8 juni tot en met 15 juni. Zet jij dat ook in de agenda?
In 2019 bestaat Golfclub Welderen 25 jaar, dus dat wordt een jubileum. De
evenementencommissie is al volop onderweg met de voorbereiding hiervoor. Een reden te
meer om erbij te zijn!

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

th 2Met ingang van 25 mei treedt de Europese General Data Protection Regulation (GDPR) in werking, in Nederland de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd. Die vervangt de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens.

Wij als golfclub verwerken persoonsgegevens. Dus hebben wij ook met deze wet te maken. Met verwerken wordt bedoeld: opslaan en gebruiken. Het gaat dan om persoonsgegevens van onze leden en van gastspelers die meedoen aan invitatiewedstrijden die wij organiseren, zoals b.v. de vrienden- en vriendinnenwedstrijd in de ledenweek.

U vindt alle informatie hierover onder het menu Golfclub/Privacy Wetgeving (AVG)

Bijen bij hole 3

In het kader van het groener maken van onze golfbaan is er gekeken met een bevriende imker, of er de mogelijkheid is om een bijenkast te plaatsen op het terrein. Na een rondgang over de golfbaan heeft de imker de voorkeur uitgesproken om een bijenkast te plaatsen op hole 3 en wel tegen de schuur. Dit alles in de buurt van de kersen boomgaard. Dus is Welderen sinds begin mei uitgebreid met een bijenvolk.
Bijgaand filmpje geeft een impressie van de drukte voor de kast.

Redactie : De film wordt in het kader van streaming (4g databundel ?) niet direct afgespeeld.

Starttijden maandagwedstrijd nieuw

diversen golf 01Door het enthousiasme voor deelname aan de maandagwedstrijd komt de commissie regelmatig op een te hoog aantal inschrijvingen waardoor er mensen teleurgesteld moeten worden. Na overleg met de BV, de betrokken spelers die maandagmorgen voor deze wedstrijd lopen en het bestuur hebben we met instemming van alle partijen besloten de starttijd van de maandagwedstrijd voor het hele seizoen van april t/m. oktober te vervroegen naar 9:30 uur. Deze verandering gaat in op maandag 28 mei. 

Lees meer: Starttijden maandagwedstrijd nieuw

Ledenweek 2018

feestweek 2018Over minder dan drie weken is het zover. De jaarlijkse ledenweek van Golfclub Welderen, een evenement waar menig golfer naar uitkijkt. In voorbereiding op het 25-jarig jubileum in 2019 is er nu alvast een Lustrumcommissie aangesteld. Uiteraard worden jullie hierover later uitgebreid geïnformeerd, maar eerst gaan we de Ledenweek 2018 met elkaar tot een succes maken. 

Lees meer: Ledenweek 2018

Old Gran-Dad 2018

ogd 2018De OLD GRAND-DAD (OGD) speeldata 2018 zijn:

  • donderdag 17 mei 2018 1-e voorronde OGD driebal stableford GC Welderen
  • donderdag 21 juni 2018 2-e voorronde OGD driebal stableford GC Welderen
  • maandag 4 juli 2018 OGD regio finale bij GC Haverleij ( s-Hertogenbosch)
  • maandag 6 aug 2018 OGD landelijke finale

Lees meer: Old Gran-Dad 2018

Vogelteldag 12 mei 2018

thOok dit jaar worden de bij de Nederlandse Golf Federatie aangesloten clubs/banen uitgenodigd mee te doen met de Vogelteldag (Bird Watching Day). Landgoed Welderen doet hieraan weer mee en wel op zaterdag 12 mei. Wie hierbij aanwezig wil zijn is van harte welkom. We verzamelen om 6:00 bij de receptie en zullen daarna door de baan gaan om door middel van zicht en geluid te bepalen, welke vogelsoorten aanwezig zijn en wat de aantallen zijn. Dit alles onder leiding van de ornitholoog Han Derks. De verwachtte eindtijd is 9.00 uur. Hierna is nog gelegenheid om, onder het genot van bijvoorbeeld een kop koffie, de waarnemingen te bespreken.

Meer informatie over deze Vogelteldag is te vinden op de volgende link: http://www.birdwatchingday.nl/

Open Betuwse golfkampioenschappen

diversen golf 01De amateur golfer kan zich vrijdag 11 mei meten met de rest van Nederland tijdens de Open Betuwse Golfkampioenschappen. Er wordt in drie handicap categorieën gestreden om de titel van Open Betuws Golfkampioen. Categorie 1 speelt een strokeplay wedstrijd, categorie 2 en 3 spelen een stablefordwedstrijd. De organisatie van de kampioenschappen ligt in de ervaren handen van Golfclub Welderen en Golfbaan Landgoed Welderen.

Lees meer: Open Betuwse golfkampioenschappen

Bitterballencompetitie

bitterballenWegens het grote succes van vorig jaar, gaat ook dit jaar de bitterballencompetitie in april gewoon weer van start! Door de overweldigende deelname vanuit de leden van Welderen hebben we besloten om dit jaar alle wedstrijden van de competitie op Landgoed Welderen te organiseren. Uiteraard mogen leden van Landgoed Bleijenbeek nog steeds meedoen! Tevens wordt de bitterballencompetitie dit jaar ook op de Par 3-4 baan georganiseerd.

Lees meer: Bitterballencompetitie

Simultaan schaken met Jan Timman

logo toren02Uitnodiging van Schaakvereniging De Toren, Arnhem-Zuid, voor het simultaan schaken op maandag 14 mei 2018

We kregen het verzoek van schaakvereniging De toren uit Arnhem om dit bericht te plaatsen over een simultaanwedstrijd met niemand minder dan Jan Timman. En omdat we weten dat er een aantal fanatieke schakers zijn in de vereniging, besteden wij er graag even aandacht aan.

Lees meer: Simultaan schaken met Jan Timman

Nieuwjaarsreceptie 2018

Met een wens van gezondheid, liefde, respect en verdraagzaamheid voor 2018, sloot Kitty Bos haar nieuwjaarsspeech op de jaarlijkse receptie af. Ook dit jaar weer een druk bezochte receptie, waar met elkaar vooruitgekeken werd op het nieuwe golfseizoen. Goede voornemens en hoop op perfecte golfondes gingen over tafel. Er was ook aandacht voor het afgelopen jaar. Johan de Vet werd naar voren gehaald als vrijwilliger van het jaar. En de golfer en golfster van 2017 werden bekend gemaakt. Maaike Kuipers en Tom Weijman. Maaike werd in de bloemetjes gezet. Tom zat in Spanje, naar verluidt om nog beter te worden in het golfen.