Golfclub Welderen

logo toren02Uitnodiging van Schaakvereniging De Toren, Arnhem-Zuid, voor het simultaan schaken op maandag 14 mei 2018

We kregen het verzoek van schaakvereniging De toren uit Arnhem om dit bericht te plaatsen over een simultaanwedstrijd met niemand minder dan Jan Timman. En omdat we weten dat er een aantal fanatieke schakers zijn in de vereniging, besteden wij er graag even aandacht aan.

We zijn zeer trots en verheugd, dat we de wereldberoemde Grootmeester Jan Timman bereidt hebben gevonden, om als simultaangever aan te treden. Speelgerechtigd zijn de clubleden van De Toren en enthousiaste schakers uit Arnhem-Zuid en omgeving. Ook de gevorderde thuis-schaker nodigen we hierbij van harte uit. Ook als je niet wilt deelnemen maar toch graag de partijen wilt zien, ben je van harte welkom!

Jan Timman (Amsterdam, 14 december 1951), zoon van twee wiskundigen, is met oud-wereldkampioen Max Euwe de vaandeldrager van het Nederlandse schaken. In zijn hoogtijdagen stond hij bekend als ‘the best of the West’, tussen tal van spelers uit de toenmalige Sovjet-Unie. In 1982 steeg Timman naar de tweede plaats op de wereldranglijst, achter de ongenaakbare Rus Anatoli Karpov. Timman werd negen keer nationaal kampioen en won tal van toernooien. Hij speelt nu competitie in Köln Porz (Duitsland) en Wageningen. Zijn Elo-rating, waarmee de sterkte van de schaker wordt aangegeven, is nu 2576, maar was ooit 2680.

Het simultaan schaken vindt plaats op sportpark Schuytgraaf aan de Marasingel 251 te Arnhem.

Inschrijven eventueel onder vermelding van ratingsterkte via de mail, bij de voorzitter van de SV De Toren f.schonis@upcmail.nl LET OP inschrijving stopt bij 30 deelnemers.