Golfclub Welderen

Senioren / Welderns

Welderns 14 november 2018

Herfst WelderenDe herfst heeft nu definitief zijn intrede gedaan op de golfbaan. Bomen in schitterende herfstkleuren met op de achtergrond prachtige Hollandse luchten lachen de spelers toe en bewijzen op een andere manier hoe mooi de natuur hen steeds verrast met deze schilderachtige vergezichten en wisselende omstandigheden. Maar de herfst heeft ook een keerzijde: vallend blad. De greenkeepers doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar met zoveel bomen is er bijna niet tegen op te werken. De ‘blaadjesregel’ helpt dan wel om het zoeken te beperken en de snelheid erin te houden, maar dan moeten de deelnemers het zoeken wel beperken tot het hoognodige! Het is tenslotte maar een balletje dat je mogelijk kwijtraakt.

Lees meer: Welderns 14 november 2018

Welderns 7 november 2018

3 ballen 864x400 cOok deze Weldernsdag in het winterseizoen was, qua weer, een dag alsof het eind september was. Een aangename temperatuur en een aardig zonnetje. Een mooie baan met prachtige herfst kleuren en vallende bladeren. Ook mocht geplaatst worden op de fairway en vanwege de vele bladeren op enkele holes was de zg. “blaadjes regel” van toepassing. Bij deze wedstrijden was voor de eerste keer de zg. “Welderns Best BalL” van toepassing. Zo kon er naast de individuele scores ook gescoord worden per flight, hetgeen het samen spelen en samen een goed resultaat halen zeker gewaardeerd werd. Deze week waren 69 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 11 voor de 9 holes wedstrijd.

Uitslagen

Birdies
Rob Derksen hole 3
Henry Opdam hole 2
Rob Jansen hole 6
Arie Puiman hole 11
Bart Lintsen hole 14

9 holes wedstrijd
1. Marjoke Croque – de Beek 18 punten
2. Leo Nickel 16 punten
3. Wim Selles 14 punten

18 holes wedstrijd
1. Hans Westhof 43 punten
2. Frans Meuleman 42 punten
3. Rob Derksen 38 punten
4. Henk van Kempen 36 punten
5. Aad Soetemna 35 punten
6. Johan de Vet 34 punten phcp 19
7. Jo Ceelen 34 punten phcp 29

Welderns Best Ball
Winnaars, de flight van Jo Ceelen, Rob Derksen en Wim van de Broeke met 49 punten
Ook de flight van Thea van Veen, Rien Karijoredje en Hans Westhof scoorden 49 punten, maar de gemiddelde phcp van deze flight was 0,4 lager.

Volgende week maakt Charlotte Donkersloot de startlijsten en is Johan de Vet wedstrijdleider.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns 31 oktober 2018

trolley greenDe eerste wedstrijden in het winterseizoen. Op een zonnige baan waarvan je qua natuur zonder meer kunt genieten van de mooie herfstkleuren, ook al vielen je persoonlijke golfresultaten wat tegen. Er mocht weer geplaatst worden op de fairway en vanwege de vele bladeren op enkele holes was de zg. “blaadjes regel” van toepassing. Als nieuwe Welderns deelnemer mochten we Lisette Verbunt- Ploegmakers begroeten. Deze week waren 63 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 6 voor de 9 holes wedstrijd.

Uitslagen

Birdies
Janet Engel- van Riessen hole 4
Frans Meuleman hole 14
Paul Kerckhoffs hole 3
Johan de Vet hole 13

9 holes wedstrijd
1. Lisette Verbunt-Ploegmakers 16 punten
2. Trees Geling – Stolte 14 punten
3. Leo Nickel 12 punten

18 holes wedstrijd
1. Bert Roosenboom 38 punten
2. Rob Jansen 37 punten
3. Rob derksen 36 punten
4. Hans Westhof 34 punten
5. Henk Lups 33 punten phcp 26,0
6. Truus Hendriks – Modderkolk 33 punten phcp 27,6
7. Jo Ceelen 33 punten phcp 28,6

Volgende week spelen we, zoals gebruikelijk in het winterseizoen, weer ½ shotgun voor de 18 holes wedstrijd en de 9 holes wedstrijd start aansluitend vanaf hole 1 . Dan starten we met de “Welderns Best Ball”. De teamcaptains ontvangen bij het aanmelden hiervoor een extra scorekaart om de teamresultaten bij te houden. Rob Jansen maakt de startlijst en Nico Broex is wedstrijdleider.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns slotwedstrijd Blijenbeek

Attachment 1De slotwedstrijd van het zomerseizoen van de Welderns op Bleijenbeek had dit jaar 77 deelnemers. Na de lange hete zomer en nazomer was dit de eerste week waarin de herfst langzaam vat op het weer begon te krijgen. Met 13-14 graden maximaal, een stevig briesje en heel af en toe wat motregen was het al met al redelijk golfweer.

Lees meer: Welderns slotwedstrijd Blijenbeek

Welderns 17 oktober 2018

lead grip text 58725aba5f9b584db3670e8eTwee knokkels !! Kennen jullie dat gevoel ook? Na een vakantie even vóór de Welderns de driving range op, en het gaat best lekker. Wat heet, het gaat hartstikke goed. Maar dan een uurtje later op de baan, het loopt van geen meter.

Lees meer: Welderns 17 oktober 2018

Welderns 3 oktober 2018

IMG 5757De zomercompetitie loopt op zijn einde. Vandaag de laatste funwedstrijd en ook de laatste regelvraag. Onder wederom prachtige weersomstandigheden en een zeer goed bespeelbare baan de wedstrijdvorm ‘hidden holes’ gespeeld. Hidden holes wil zeggen dat er 18 holes worden gespeeld, waarna na afloop 9 holes worden aangewezen die meetellen voor de uitslag. Marshall Gijs was bereid gevonden om die 9 hole aselect te kiezen.

Lees meer: Welderns 3 oktober 2018

Welderns 26 september 2018

inna g 55021 unsplash (1)Voor deze qualifying wedstrijd van de Welderns hadden zich 76 golfers aangemeld: 10 voor de 9 holes en 66 voor de 18 holes. Nog drie wedstrijden te gaan voor een goede plaats in de ringerscore of in het zomerklassement! Nog drie wedstrijden te gaan om nog iets te doen aan de persoonlijke handicap. Het gevecht om een goede score neer te zetten was bij velen duidelijk aanwezig.

Lees meer: Welderns 26 september 2018

Welderns 19 september 2018

84554668A306478088F2995363550CDBEen fun wedstrijd,, strokeplay met handicap verrekening) deze keer zijn we op verzoek van de BV, uitgeweken naar Bleyenbeek vanwege een bijzonder evenement op Landgoed Welderen. Ook hier een baan die er na de zomer periode er prachtig bij ligt. Met deze zonnige na zomer was het genieten door de baan heen maar, zeker ook op het zonnige terras van hole 19. Er waren 51 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en voor de 9 holes wedstrijd waren geen aanmeldingen. De winnaar van de wedstrijd, Ben Warmenhoven, ging met de bekende balletjes huiswaarts.

De prijs uitreiking.

Es echte Mestreechteneer moste dat in Afferden (ja, dat is Limburg!!) natuurlik in d’n mojertaol doen. Bleyenbeek mét e teske koffie veur niks, mèh jaomer genoog gein stökske vlaoj bei dee koffie. Mèh al gauw had iech in de gaate “ze snappe miech hij neet”. Dus daan toch mer es Hollender vertèlle wee vandaog good gegolfd heet.

Uitslagen

De veugelkes (sorry ik bedoel de birdies)

Harrie Besselink hole 4
Frans Kaart hole 17
Jan Visser hole 17

18 holes wedstrijd

1. Ben Warmenhoven 69 punten
2. Bert Driessenb 73 punten
3. Olav Zwarteveen 76 punten phcp 20
4. Peter Havelaar 76 punten phcp 33
5. Henk Rensink 76 punten phcp 36
6. Charlotte Donkersloot 77 punten phcp 20
7. Bert Bruning 77 punten phcp 25
8. Corrie de Vet 77 punten phcp 42

Volgende week spelen we Q wedstrijd met kans op een masterplaats. Flight indeling op loting. Charlotte Donkersloot maakt de startlijst en Hieke de Boer is de wedstrijdleider.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns 12 september 2018

3 ballen 864x400 cDe Welderns deelnemers speelden afgelopen woensdag een qualifying wedstrijd. Voor het eerst sinds lange tijd waren de weersomstandigheden minder goed. Het was een wat druilerig weertype met kleine regen- en motregenbuitjes. Toch was er heel veel belangstelling voor de wedstrijd. Er hadden zich 92 deelnemers gemeld. En overigens was de baan heel goed bespeelbaar. Zo nat was het nu ook weer niet.

Lees meer: Welderns 12 september 2018

Welderns 5 september 2018

3 ballen 864x400 cNadat de regels van de spelvorm Texas Scramble tijdens het kopje koffie vooraf opnieuw waren doorgesproken vertrokken 16 flights welgemoed naar de hun door de startlijstmaker toegewezen starthole. Het spel kon beginnen. Wiens afslag nemen we, welke bal kiezen we, maken we par of.... een birdie? Valt die put niet? Toch een bogey? Baanmanagement met goed onderling overleg bleek cruciaal. Dat er serieus werd gespeeld bleek zeker uit de eindresultaten. Twee flights scoorden 63 punten, maar liefst 6 flights kwamen met 64 punten van de baan. De Playing Handicap moest de volgorde in de eindstand bepalen. Er werd dus nog lang nagepraat over die ene put die niet viel..............als die??..... dan !!! .......... Wat zo'n biertje of wijntje dan met je doet! Heerlijk!

Lees meer: Welderns 5 september 2018

Old GrandDad

ogd 2018Het is mij gebleken dat veel leden nog niets weten van OGD. OGD staat voor landelijke stichting die via opa’s die golfen geld te genereren voor kinderen met beperking te ondersteunen in welke vorm dan ook(tot 30 jaar) in sport en spelbeweging. Wat houd dat in? Bijdrage van sport en spelproducten, bijdragen van bv zadels voor paardrijden voor kinderen die anders niet van paardrijden kunnen genieten. Bijdragen voor inrichting van sport accomodaties etc. Al met al bijdragen voor kinderen met beperking in hun ontwikkeling.

Lees meer: Old GrandDad

Welderns 29 augustus 2018

diversen golf 01Soms is het moeilijk om iets leuks te verzinnen en/of te vertellen over een gebeurtenis. Zo’n dag was het vandaag voor de wedstrijdleider. Mooi weer, de regen bleef weg, het zonnetje kwam regelmatig, hole 19 was erg gezellig. Dus dan maar eens wat anders. Weten jullie dat goede golfers soms ook halve filosofen zijn? Nick Faldo (meervoudig Master-winnaar): “Ik beschouw het als een voorrecht dat ik deel uit maak van een sport die mannen en vrouwen, tieners en tachtigjarigen de kans biedt om uiting te geven aan hun liefde voor het leven in een omgeving die de natuur ons geschonken heeft.”

Lees meer: Welderns 29 augustus 2018

Welderns 22 augustus 2018

2014welderns 008Op deze wederom prachtige Welderns-golfdag startten alle deelnemers van de oranje tee-box. Dat is voor velen een uitdaging omdat dit een ander baanmanagement vereist. En dat dit niet makkelijk is blijkt dan ook uit de scores. Zo wel bij de 9-holes als de 18-holes waren er twee die beter gespeeld hebben dan hun handicap. Daar en tegen zijn er wel heel veel birdies gescoord

Dat de Welderns een goede naam hebben blijkt weer eens uit het feit dat we deze woensdag weer 4 nieuwe deelnemers mochten verwelkomen, te weten Jolanda de Jong-Christiaans, Marjolein Croque-De Back, Marianne Wiersma, en Hans Vos. Zo wel Jolanda als Hans gaven gelijk hun visitekaartje af door bij de 9-holes op de plaatsen 1 en 2 te eindigen.

Dan de Uitslag;

Birdies waren er voor resp. Henk Tiedink (2x), en 1x voor Harrie Besselink, Rob Jansen, Ad Hansen, Henk Arends, Rienk de Jager, Peter Havelaar, Johan de Vet, Ton Boerhof, Friedel Gortzen-Spies, Elly van Hulst.

Uitslag 9-holes;

1. Hans Vos met 24 Stbf.

2. Jolanda de Jong-Christiaans met 19 Stbf.

3. Evaline Hendriks met 16 Stbf.

Uitslag 18 holes;

1. Henk Tiedink met 40 Stbf.

2. Harrie Besselink met 37 Stbf.

3. Rob Jansen met 36 Stbf en phcp 5.

4. Ad Hansen met 36 Stbf en phcp 17.

5. Bert Brand met 36 Stbf en phcp 19.

6. Corry de Vet-Meijers met 36 Stbf en phcp 39.

7. Bert Driessen met 35 Stbf.

Volgende week weer een Qualifyingwedstrijd met Mastersplaats. De wedstrijdleiding is dan in handen van Aad Soeteman, en Nico Broex is zijn assistent en maakt de startlijst.

Namens de commissie,

Charlotte Donkersloot.

Welderns 15 augustus 2018

temp 01Na de hoosbuien van afgelopen maandag die een voortijdig einde maakten aan de “maandag” wedstrijd, waren de omstandigheden op de baan toch wel wat anders dan wat we de afgelopen weken gewend waren. Uiteraard vergde dat voor een groot aantal deelnemers wel wat aanpassing van de spelstijl. De traditioneel hoog door de lucht spelende deelnemers zagen nu hun ballen tot hun genoegen niet meer alle kanten op stuiten zoals dat op de droge en harde baan het geval was geweest. Zachtere landingen met minder onvoorspelbare rol werden door de “hoog spelers” als een verademing ervaren. Helaas betekende de veranderde ondergrond voor de meer “vlakbaan” specialisten dat de periode van ver doorrollende ballen ten einde is gekomen. Het anticiperen op de wisselende condities van de baan als gevolg van klimatologische omstandigheden moeten we zien als een uitdaging en maakt het golfspel wel zo interessant. 

We speelden vandaag een qualifying wedstrijd met meer dan 80 deelnemers in meerderheid ingedeeld in de 18 holes wedstrijd en nog een aantal flights in de 9 holes wedstrijd. Het grootte aantal deelnemers vereiste niet alleen een minutieuze planning (met dank aan Aad Soeteman), maar ook een relatief vroege start om half negen. Hoewel wat heet vroeg in deze prachtige zomer waar de natuur al om circa vijf uur ontwaakt. Tot zover het goede nieuws.

Terug op hole 19 werd al snel duidelijk dat velen hun scores niet konden inbrengen vanwege een “systeemfout”. Dat kan natuurlijk gebeuren en is minder erg in vergelijking met een systeemfout op onze nationale luchthaven zoals recentelijk weer werd ervaren. De consequentie was wel dat de uitslag op grond van de ingeleverde scorekaarten moest worden vastgesteld zonder dat er een validatie via het computersysteem kon plaatsvinden. Ook bij de uitreiking van de “vogels” moest worden afgegaan op de mondelinge aanmeldingen. Achteraf heeft uw wedstrijdleider als tijdverdrijf op de woensdagavond de scores alsnog in het systeem ingevoerd, omdat u terecht verwacht dat de resultaten ook van deze wedstrijd meetellen voor het zomer klassement en de individuele Ringer-score.

Dan nu maar de cijfers:

Uitslag 9 holes wedstrijd:
1. Truus Zijlstra 19 stableford punten
2. Francien v.d. Looi 17 stableford punten Phcp 35
3. Marijke Meijer 17 stableford punten Phcp 39

Uitslag 18 holes wedstrijd:
1. Bert Brand 41 stableford punten Phcp 35
2. Bert Roosenboom 41 stableford punten Phcp 44
3. Albert Zijlstra 40 stableford punten Phcp 21
4. Rob Derksen 40 stableford punten Phcp 26
5. Jan Ram 39 stableford punten Phcp 28
6. Corrie Holweg 39 stableford punten Phcp 39
7. Jan van Dongen 38 stableford punten Phcp 38

Birdies:
Marijke Meijer Hole 4
Klaas Nienhuis Hole 4
Rob Jansen Hole 4
Bert Hattink Hole 1

Volgende week spelen we een Fun wedstrijd. Wedstrijdleider is Charlotte Donkersloot en Rob Knopperts is haar assistent.

Rob Knopperts
Wedstrijdleider

Welderns invitatiewedstrijd 2018

De senioren invitatiewedstrijd is een van de jaarlijkse hoogtepunten van de Welderns. Het is een shotgunwedstrijd waarbij elke deelnemer aan de Welderns wedstrijden op woensdag een senior (m/v) van buiten de golfclub of uit het ledenbestand van de golfclub kan introduceren. De afgelopen jaren waren er veel aanmeldingen. In 2017 hadden we 124 deelnemers. Dit jaar was de belangstelling wat minder groot. Wellicht was het warme weer van de afgelopen weken hier debet aan. Alhoewel juist afgelopen woensdag het weer voor het eerst sinds weken wat koeler was. Maar dat was niet helemaal te voorzien. Er waren 80 aanmeldingen. Anders dan in 2017, waar de spelvorm four ball best ball was, speelden we een greensome stableford in teams van 2 tegen 2. Er gingen 20 flights, dus 40 teams, de baan in.

Lees meer: Welderns invitatiewedstrijd 2018

Welderns 1 augustus 2018

0108 welderns scheurKijk eens goed wat er vóór de rechterschoen van deze deelneemster aan de Welderns van woensdag, 1 augustus te zien is. Inderdaad, slechts 2 decimeter van een ballenvanger van zeker 1 meter lengte steekt zijn kopje boven de fairway uit. Een vele meterslange en zeker een meterdiepe scheur loopt over de eerste honderd meter van hole 17. En niet één scheur, neen, tientallen grotere en kleinere. De greenkeepers hebben er zo te zien een beetje zand in gedaan, maar dat helpt niet veel. Het is wachten op regen, veel regen. Maar die komt er voorlopig niet.

Lees meer: Welderns 1 augustus 2018

Welderns 25 juli

diversen golf 03Rond deze wedstrijd was er nogal wat discussie gaande over het wel of niet verantwoord bezig zijn als je besluit te gaan golfen bij extreem hoge temperaturen. Maar met een aangepast wedstrijdschema (vroegere start en hole 15 t/m 17 overslaan) leek het haalbaar om voor het heetst van de dag aan een verkoelend drankje op hole 19 te kunnen aanschuiven. En dat is met 51 moedige golfers prima gelukt! Het gevoel van afhankelijkheid was tweezijdig aanwezig op deze dag. Het weer heb je niet in de hand en bij de spelvorm Greensome Stableford heb je je ook eigen spel niet meer in de hand.Je bent niet meer baas over je eigen bal en je kunt het je partner behoorlijk lastig maken. Wel een mooie spelvorm voor het testen van je sociale vaardigheden! Al met al kijken we terug op een bijzondere maar goed geslaagde Weldernsdag. En natuurlijk waren daar ook weer de winnaars van de dag, die met een verkoelende fles Prosecco werden gehuldigd.

De uitslag.

1. Henk Arends en Renaud Cambon met 43 punten
2. Jan Heijne en Peter Havelaar met 42 punten, phcp 35. samen 70
3. Dik Wildenbeest en Jan Tuik met 42 punten, phcp 35, samen 72
4. Hans Schuil en Nico Broex met 41 punten
5. Marianne Rensink en Corrie de Vet, 40 punten
6. Bert Hattink en Bert Bruning met 38 punten, phcp 22
7. Leen Huizer en Hans Pels met 38 punten, phcp 23

Wel en wee

Na afloop van de wedstrijd kwamen Rienk de Jager en Annie Arends op het terras aanschuiven.
Rienk kreeg de afgelopen week te maken met een heftige maar korte aanslag op zijn gezondheid. Annie kampt al veel langer met haar lichamelijke ongemakken. Maar beiden zijn gelukkig herstellende en dragen de Welderns een goed hart toe. Dat lieten ze duidelijk blijken door er weer even bij te zijn ook al lukt het golfen voorlopig nog niet. Beiden wensen we van harte beterschap!

Volgende wedstrijden

Op woensdag 1 augustus spelen we een qualifying wedstrijd. Charlotte Donkersloot maakt de startlijst, Aad Soeteman is de wedstrijdleider. De week daarop is de invitatiedag! De uitnodiging hiervoor volgt.

Namens de commissie van de Welderns,
Hieke de Boer

Welderns 18 Juli 2018

unnamed 11

Een Q wedstrijd met een masterplaats 2018 voor de winnaar. Op een een baan die mede dankzij het al weken droge weer er mooi bij ligt maar soms ook lastig is als de ballen alle kanten op springen. Soms is dat heel vervelend want de slag was kaars recht maar uiteindelijk kwam de bal toch in het bos of nam een duik. Maar voor de Welderns deelnemers maakt dat niet uit. Ze kunnen golfen, en doen dat met veel plezier.

Ook deze week mochten we weer een nieuwe Welderns deelnemer begroeten nl. Lies Hegeman-Jansen

Er waren 72 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 4 voor de

9 holes wedstrijd.

De winnaar van de 18 holes wedstrijd (Marijke Dekker) ging met de bekende balletjes prijs en een masterplaats, huiswaarts maar niet eerder dan dat zijn de bekende Welderns vlag had ingehaald.

Uitslagen

 Birdie:
Rienk de Jager           hole 10
Leo Brugman              hole 14

9 holes wedstrijd

 1. Trees Geling 18 punten
 2. Francine Broex 12 punten
 3. Wim Selles 11 punten

18 holes wedstrijd

 1. Marijke Dekkers 43 punten                   (Masterplaats)          
 2. René Brandenburg 41 punten                             
 3. Leo Brugman 38 punten                   phcp 19         
 4. Bert Roosenboom 38 punten                   phcp 51
 5. Hans Pels 37 punten                   phcp 22
 6. Marianne Rensink 37 punten                   phcp 48
 7. Lies Hegeman 37 punten                   phcp 49

Volgende week spelen we ½ shotgun “Greensome stableford”. Johan de Vet maakt de startlijst en Hieke de Boer is de wedstrijdleider. Geef je als team van twee op, of je laat de teamvorming aan de startlijstmaker (Johan) over.

Namens de Weldernscommissie

Nico Broex

Welderns 11 juli 2018

photo 1470883086119 f9dda6fdb990De aanhoudende droogte en het mooie weer staan garant voor harde (en dus snelle) fairways en dito greens. Hoge scores kunnen dan ook niet uitblijven. Ook vandaag was dat weer het geval en de hoge scores werden nog hoger doordat iedereen, ongeacht zijn handicap, 4 Mulligans mocht inzetten. En als je ze niet zou inzetten, krijg je 4 punten extra. Hoe leuk kan golf zijn??

Lees meer: Welderns 11 juli 2018

Welderns 4 juli 2018

welderns0407Een Q wedstrijd met een masterplaats 2018 voor de winnaar. Op een een baan die er mooi bij ligt maar inmiddels ook wel last begint te krijgen van het tekort aan water. Harde ondergrond waardoor de ballen vaak lang doorrollen maar ook vreemde capriolen maken door alle kanten op te stuitten. Een ideale baan voor de een maar ook weer een teleurstellende baan voor de ander. Het is immers golfen. Voor ieder wat wils.

Lees meer: Welderns 4 juli 2018

Weldernswedstrijd 20 juni 2018

diversen golf 01Vandaag speelden we niet alleen een qualifyingwedstrijd met Mastersplaats, maar deze wedstrijd was georganiseerd voor de Handicartstichting. Consul van Golfclub Welderen voor deze stichting is ons lid Rene van Brandenburg, die extra prijzen ter beschikking had gesteld voor deze dag. Er waren ballen te verdienen van af plaats 5 voor de 18 holes, en van af plaats 2 voor de 9 holes. En prijzen voor de neary op hole 4 ( ook voor de 9 holes wedstrijd), en voor de longest op hole 14 voor dames en heren. Bovendien gaat de winnaar samen met de winnaar van afgelopen zondag ( Hermien Swarts) naar de Regiofinale. Reden genoeg om het beste uit je zelf te halen voor een hoge score. Het weer was prima, nog niet al te heet, niet veel wind, en...ja wel, er werd zeer goed gescored... maar liefst 6 personen verbeterden hun handicap en rond de 25 liepen in de buffer. Er waren 56 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 8 voor de 9 holes.

Lees meer: Weldernswedstrijd 20 juni 2018

Ledenweek - senioren

ledenweek weldernsTijdens de afgelopen ledenweek was het op dinsdag 5 juni de beurt aan de seniorenleden (50+) om hun kunnen te vertonen tijdens de shotgun Texas Scramble wedstrijd. Nadat ik mijn innerlijke weerstand had overwonnen om op mijn 56ste voor het eerst in mijn leven mee te doen aan een seniorenevenement heb ik me samen met Aron van het Hul ingeschreven. Het was eenzelfde gevoel als toen ik bij de fietsenzaak binnenstapte om mijn eerste E bike aan te schaffen......

Lees meer: Ledenweek - senioren

Welderns 30 mei 2018

diversen golf 01Woensdagochtend, ..super weer, ...prachtige baan ....... Dus tijd voor een Welderns Q Masters wedstrijd. Er waren 68 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 7 voor de 9 holes. De eerste start was om 08.54 uur op hole 1 en van af 09.05 uur van af hole 11. De 9 holes startten achter de laatste flight van hole 11, en daar deze ruim op tijd voorbij hole 1 was konden ook deze 7 deelnemers op tijd van start gaan.

Lees meer: Welderns 30 mei 2018

Welderns 23 mei 2018

diversen golf 01De baan lag er vandaag weer prachtig bij (hulde aan de greenkeeping!) en het weer werkte ook mee, alhoewel er zo nu en dan een drupje regen viel. De spelvorm was eclectic stableford en dat betekent dat de score wordt bepaald aan de hand van de 2 beste par 3, de 2 beste par 5 en de 5 beste par 4 holes over 18 holes. Voor de 9 holes wedstrijd telde de beste par 3, de beste par 5 en de 3 beste par 4 holes. In totaal 82 deelnemers (74 over 18 holes en 8 over 9 holes) gingen de baan in en werden niet alleen geconfronteerd met een bijzondere spelvorm maar werden ook uitgedaagd om een regelvraag te beantwoorden.

Lees meer: Welderns 23 mei 2018

Welderns 16 april 2018

diversen golf 01Aan de qualifying wedstrijd van de Welderns op woensdag 16 mei 2018 gingen uiteindelijk 79 deelnemers de baan in. Vanaf 8.38 uur werd er gestart op hole 1 en op hole 11 voor de 18 holes, vanaf 11.58 uur op hole 1 voor de 9 holes wedstrijd. Dat de weersvoorspellingen niet altijd uitkomen bleek ook weer eens op deze dag. Tot twaalf uur was het parapluweer. Aan de golfers in korte broek was overduidelijk te zien dat dit niet was verwacht. Maar het was lekker zacht en het waaide niet, dat maakte veel goed! Met het zonnetje op het terras na afloop was de paraplu al snel vergeten!

Lees meer: Welderns 16 april 2018

Kees van Mierlo Beker 2018

tijdelijk kees van mierloTraditiegetrouw is de Kees van Mierlo Beker de eerste grote wedstrijd van het zomerseizoen van de Welderns. Deze wedstrijd staat altijd geprogrammeerd voor de tweede week van mei. We spelen als altijd een strokeplay wedstrijd met maximering van het aantal slagen op 3 boven de eigen par en verrekening van de bruto score met de playing handicap.

Lees meer: Kees van Mierlo Beker 2018

Hole in one op 13

holeinone13De kans dat je een hole-in-one slaat is volgens de statistieken ongeveer 1 op 12.700 voor een gemiddelde golfspeler en circa 1 tegen 3.720 voor een Golfprofessional. Martin Kaymer, de voormalige nummer 1 van de wereld, heeft bijvoorbeeld nog nooit een hole-in-one geslagen in een officiële wedstrijd.

Lees meer: Hole in one op 13

Welderns 25 april 2018

inna g 55021 unsplash (1)De natuur laat zich van alle kanten zien. Na een koude winterperiode met lage gevoelstemperaturen, hebben we recent een bijzonder warme periode gehad. Dit heeft duidelijk ook invloed gehad op de flora en fauna op onze golfbaan. Bomen en struiken zijn geëxplodeerd met bloesem en nieuw blad. Het gras is zichtbaar en vooral merkbaar voor de golfers aan het groeien. De schapen zijn weer “aan het werk” om de afgezwaaide ballen wat gemakkelijker terug te kunnen vinden. Het zwanen echtpaar heeft zich weer genesteld op de vertrouwde plek bij hole 17 en moeder de gans paradeert met haar kroost over de fairway. Na deze voorjaars bespiegelingen dan nu maar de beschouwingen over de vandaag gespeelde wedstrijd. Er was gekozen voor een spelvorm die we niet zoveel spelen: Fourball Best Ball.

Lees meer: Welderns 25 april 2018

Welderns 18 april 2018

diversen golf 01Het mooie voorjaar heeft tot gevolg dat iedereen er weer op uit gaat trekken. Ook de deelnemers aan de Welderns maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om de baan weer in te gaan. Maar liefst 94 golfers hebben zich aangemeld voor deze tweede qualifying wedstrijd van het zomerseizoen: 83 voor de 18 holes en 11 voor de 9 holes. Voor de startlijstmaker een hele klus om deze wedstrijd binnen de toegestane starttijden in goede banen te leiden.

Lees meer: Welderns 18 april 2018

Welderns 11 april 2018

Vrije teekeuzeVorige week speelden we de eerste Q-wedstrijd van het zomerseizoen en dus speelden de Welderns vandaag de eerste funwedstrijd van het zomerseizoen. 70 deelnemers voor 18 holes en uiteindelijk 4 deelnemers voor 9 holes gingen met goed weer de baan in. De wedstrijdvorm was vrije teekeuze, hetgeen betekende dat de deelnemer zo mogelijk een andere teekleur zou kiezen als gebruikelijk. Keuze uit vijf kleuren dus en dat kan een kleurrijk beeld geven als je dat zou kunnen presenteren. E-Golf4U maakt dat mogelijk. De deelnemer ziet dat niet in het ledenportaal, maar de wedstrijdleiding heeft toegang tot een back-office portaal waar o.a. startlijsten worden gemaakt en waar de verschillende teekleuren keurig worden gepresenteerd zoals het screenshot aangeeft.

Lees meer: Welderns 11 april 2018

Welderns 4 april 2018

diversen golf 01De eerste woensdag van het zomerseizoen en tevens de eerste Q wedstrijd van dit seizoen. Zoals ieder jaar zal Johan de Vet de wedstrijdresultaten wekelijks nauwkeurig bijhouden, zodat we aan het eind van het seizoen, tijdens onze slotwedstrijd op 24 oktober a.s. op Bleyenbeek, de winnaars met bekers ed. huiswaarts zullen gaan. 

Voor deze week waren 65 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 4 voor de 9 holes wedstrijd. De weersvoorspellingen waren niet erg hoopvol maar gelukkig waren alle flights in hole 19 toen de eerste druppels vielen. Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde Welderns wedstrijd. We mochten weer enkele nieuwe deelnemers welkom heten nl. Ineke en Theo Derksen en Bert Roosenboom. De Welderns heeft inmiddels ook te maken met een nieuw fenomeen nl.' herintreders'. Karin en Frans Schevers komen weer genieten van het plezierig golfspel bij de Welderns. Voor allen nieuwe deelnemers, herintreders en al onze trouwe deelnemers, veel succes voor het komende seizoen. Let wel, golf spelen is, vooral blijven oefenen.

Aan het begin van het nieuwe seizoen is het goed de deelnemers een reminder mee te geven voor wat betreft de golfregels en de – etiketten. De Welderns commissie is er van overtuigd dat, als alle deelnemers de regels en etiketten goed volgen het spel samen spelen, nog leuker zal zijn.

Uitslagen

Birdie

Rien Kanjoredjo op hole 15

9 holes wedstrijd

1. Janny de Vries 11 punten

18 holes wedstrijd

1. Theo Derksen 46 punten phcp 59
2. Andre Jansen 40 punten phcp 36 (Masterplaats!)
3. Hans Pels 34 punten phcp 21
4. Ankie Cillekens 34 punten phcp 25
5. Evaline Hendriks 34 punten phcp 36
6. Henk Arends 33 punten phcp 26
7. Bert Hattink 32 punten phcp 24

Volgende week spelen we ½ shotgun “vrije teekeuze”. Aad Soeteman maakt de startlijst en Johan de Vet is wedstrijdleider. Tevens heeft Johan een regelvraag klaarliggen bij hole 11.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns Slotwedstrijd Winterseizoen 2017 – 2018

Het werd een met mooi weer begonnen maar helaas nogal nat geëindigde laatste speeldag van het Welderns winterseizoen 2017 -2018. Het schijnt al traditie te zijn dat de slotwedstrijd van de winterperiode een natte aangelegenheid is.
Dit zorgde dan weer wel voor een dampende sfeer op hole 19, waar iedereen werd onthaald met lekkere hapjes door de staf van ons onvolprezen restaurant Lingezegen.
Met 44 deelnemers en 20 deelneemsters mag je toch wel spreken van de mooi veld met 16 viertallen die voor de Texas Scramble de baan in gingen.

Lees meer: Welderns Slotwedstrijd Winterseizoen 2017 – 2018

Welderns 14 maart 2018

IMG 1248Voor deze wedstrijd in het vroege voorjaar hadden zich 42 deelnemers aangemeld voor de shotgun over 18 holes, 18 voor de wedstrijd over 9 holes. De omstandigheden op de baan waren inspirerend genoeg voor de golfers om er het beste uit te halen. Dat lukte helaas niet iedereen, dus het motto van de Welderns "BLIJVEN OEFENEN" is voor velen nog steeds van kracht. Ook blijkt dat het alert zijn op de doorloopsnelheid in de baan na de winterslaap niet bij iedereen meer in het geheugen zit. Om het plezier in het golfspelletje niet te verliezen tijdens de wedstrijden van de Welderns is het goed de oproep van de commissie het tempo in het spel op peil te houden serieus te nemen.

De uitslag van de 9 holes wedstrijd
1. Jo Ceelen, 15 punten
2. Leen Huizer, 14 punten
3. Jan Ram, 12 punten
Bert Bruning scoorde een birdie op hole 7.

De uitslag van de 18 holes wedstrijd
1. Han Bohlken, 39 punten
2.Harrie Besselink, 34 punten
3. Bert Hattink, 33 punten
4. Johan de Vet, 32 punten, phc 15
5. Henk Arends, 32 punten, phc 26
6. Toon van de Looi, 32 punten, phc 28
7. Ton Boerhof, 30 punten, phc15
Ook Evaline Hendriks scoorde 30 punten, met phc 36

Na de prijsuitreiking deed Harrie Besselink een oproep om als trouwe golfers op Welderen niet alleen het negatieve te benoemen maar daar waar mogelijk ook zorg te dragen voor onderhoud en kwaliteit van de baan. Als voorbeeld noemde hij het repareren van de greens. Tijdens de wedstrijd had hij tenminste 50x zijn pitchmark moeten gebruiken!

Op woensdag 21 maart spelen we de laatste wedstrijd van het winterseizoen en daarmee zal het klassement worden afgesloten. Aad Soeteman is de wedstrijdleider, Hieke de Boer assistent/startlijstmaker.

Voor de slotwedstrijd van het winterseizoen op 28 maart is de spelvorm een Texas Scramble en aansluitend daarop volgt de prijsuitreiking onder het genot van een borrelhapje (gratis) en een drankje. Voor de 9 holes wordt dan geen afzonderlijke wedstrijd georganiseerd.

Namens de commissie van de Welderns,
Hieke de Boer

Welderns 7 maart 2018

Dagobert DuckDit verslag begint met het bekendmaken van een wisseling in de Welderns/Senioren commissie. Frans Meuleman, die vele jaren op een voortreffelijke manier als penningmeester is opgetreden, heeft besloten zijn functie liever over te dragen aan een andere zeer bekwame golfer, die ook nog een beetje verstand heeft van financiële zaken. Nu voldoen natuurlijk vele Welderns deelnemers aan die criteria, maar de commissie heeft in de persoon van Harrie Besselink een opvolger gevonden waarvan de commissie meent dat hij niet alleen een enthousiast golfer is, maar ook met evenveel plezier, toewijding en inzet de financiële zaken van de Welderns zal behartigen als Frans dat heeft gedaan. De commissie zal Frans uiteraard nog op een passende wijze bedanken voor zijn werk van de afgelopen jaren en wenst Harrie veel succes!

Lees meer: Welderns 7 maart 2018

Welderns 21 februari 2018

Voor deze woensdag waren 50 aanmeldingen, 35 voor de 18 holes wedstrijd en 15 voor de 9 holes wedstrijd.

De weersomstandigheden waren perfect. Weliswaar een beetje koud, zon en nagenoeg geen wind. Ondanks de vorst waren de gewone zomergreens open. Hetgeen ook wel betekende dat je met enig beleid de bal naar de green moest slaan, want hoog neerkomende ballen stuitten zonder probleem weer tientallen meters achter de green. Kortom ook deze winterse omstandigheden geven voldoende aanleiding om de golfvaardigheden, na een gedwongen “winterslaap” periode, uit te testen. Gewoon het advies van Johan de Vet blijven volgen “blijf oefenen”.

Uitslagen

Birdies bij de 18 holes wedstrijd
– Rob Jansen op hole 2
– Paul Kerckhoffs op hole 7
– Henk Arends op hole 4

9 holes wedstrijd

1. Bert Bruning                  17 punten              phcp 15
2. Jo Ceelen                   17 punten            phcp 16
3. Corrie de Vet – Meyers             17 punten                    phcp 35        

18 holes wedstrijd

1.    Rob Jansen             34 punten
2.    Aad Soeteman        32 punten
3.    Henk Lups             29 punten
4.    Bert Hattink            28 punten
5.    Paul Kerckhoffs        27 punten        phcp    16
6.    Henk van Kempen         27 punten        phcp    24
7.    Truss Hendriks-Modderkolk    27 punten        phcp     32

Volgende week maakt Aad Soeteman de startlijst en is Rob Knopperts de wedstrijdleider.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns 14 februari 2018

Beste golfvriend(inn)en,

Met 25 deelnemers voor de 18-holes, en 12 voor de 9-holes wedstrijd gingen we deze ochtend van start.

diversen golf 01

 

Het was nog koud en er stond een frisse wind, maar gelukkig scheen ook het Welderns zonnetje waar door het toch een mooie golfdag werd. Vanwege de opdooi werd er gespeeld op wintergreens maar afslaan kon gewoon van af de zomertees. Alleen bij elke par 3 lagen de wintermatten, en omdat de heren dus een licht voordeel hier van ondervinden, kregen de dames een aanpassing van hun playinghandicap.

Iedereen speelde dus met zijn of haar normale Phcp en zo had je dus de kans om hoog te scoren. Echter wie dacht met meer dan 35 Stbf punten hoog te kunnen eindigen kwam bedrogen uit, want zelfs met 42 Stbf punten eindigde je op plaats 7. En ook bij de 9- holes werd hoog gescoord.

Bij terugkomst op hole 19 werden we door de BV blij verrast met een glas prosecco vanwege Valentijnsdag en kregen we voor de tweede keer op rij een zak frites. ( Nu weer de oude vertrouwde frites die we vorige week verkozen boven de nieuw geteste frites.) Vergeten was echter om ook de mayonaise aan een test te onderwerpen, en van daar deze nieuwe ronde testfrites met 2 soorten mayonaise die met genoegen opnieuw werd uitgevoerd door de Weldern deelnemers.

En dan nu de uitslag;

Birdies waren er voor Ankie Cillekens op hole 5, Johan Bijl op hole 4, Rob Jansen op hole 3 en 6, en voor Paul Kerckhoffs op hole 2, 3, en 4.

Voor Wim Selles was er een aanmoedigingsprijs die geschonken was door Rienk de Jager die er bijna zelf voor in aanmerking kwam.....

UITSLAG 9-HOLES

1. Jo Ceelen met 25 Stbf

2. Gerda Huizer met 22 Stbf

3. Truus Vorstermans met 18 Stbf

UITSLAG 18-HOLES

1. Klaas Nienhuis met 49 Stbf

2. Dick Hindriks met 46 Stbf en phcp 30

3. Aad Soeteman met 46 Stbf en phcp 41

4. Bert Hattink met 45 Stbf

5. Henk Arends met 44 Stbf

6. Han Bohlken met 43 Stbf

7. Ankie Cillekens met 42 Stbf.

Volgende week weer een nieuwe kans, en de wedstrijdleiding is dan in handen van Nico Broex, en zijn assistent is Johan de Vet.

Namens de Weldernscommissie,

Charlotte Donkersloot

Welderns 7 februari 2018

IMG 2692De Welderns deelnemers konden gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer droog de baan in. Door de vorst waren de fairways een beetje hobbelig, maar goed beloopbaar. Eindelijk verlost van de zompigheid! Het was koud, maar niet onaangenaam. Het zonnetje scheen al vroeg en er stond betrekkelijk weinig wind. Kortom een heerlijke dag om buiten te zijn. De vorst leidde wel tot onvoorspelbaar balgedrag. Menigmaal sprongen ballen haaks weg of kwamen via een zigzagkoers wonderwel goed terecht. Ook het “harde” water hielp soms een handje. En je kon ook wel mooie afstanden slaan. De greens waren hard en het aanspelen werd daardoor wel lastig. Een hoge bal naar de green kaatste geweldig terug en meestal liep de bal over de green heen.

Er verschenen 30 deelnemers aan de start van de halve shotgun en 8 voor de 9holes. De wedstrijd telt mee voor het winterklassement.

Er waren alleen wintertees voor de par 3’s. De andere holes hadden de zomer lay outs. Het was voorspelbaar dat er niet zulke hoge scores zouden volgen. Er zijn nog wel twee birdies geslagen:

 • Bert Brand op hole 13
 • Ankie Cillekens op hole 1

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt gaf de wedstrijdleider namens het restaurant door dat de aanwezigen als testgroep mochten functioneren voor het proeven en beoordelen van 2 soorten frites. De kok was aan het overwegen om de fritessoort te veranderen en de vraag was of de voorkeur moest worden gegeven aan Vlaamse frites of aan Franse frites. De 2 soorten werden na de uitslag uitgeserveerd en en iedereen kreeg een beoordelingsbriefje om zijn voorkeur kenbaar te maken. We zijn benieuwd wat het zal worden.

De uitslag

9 holes

1. Jo Ceelen 16 stblf
2. Wim van den Broeke 14 stblf
3. Bert Bax 12 stblf
Jo was al naar huis. Bijgevolg kreeg Wim de ingelegde golfballen.

18 holes

1. Henk Lups 33 stblf
2. Rienk de Jager 31 stblf
3. Rob Jansen 29 stblf
4. Leo Brugman 28 stblf
5. Charlotte Donkersloot 27 stblf Phcp 22
6. Rob Knopperts 27 stblf Phcp 28
7. Bert Hattink 26 Stblf Phcp 24

Volgende week, 14 februari maakt Johan de Vet de startlijst en is Charlotte Donkersloot wedstrijdleider.

Rob Jansen

De Welderns die geen Welderns had mogen zijn

Maandagdiversen golf 01ochtend half tien. De wedstrijdleiding informeert bij Welderen wat de verwachtingen voor woensdag zijn. “Ga er maar van uit dat de baan dan nog gesloten is”. Dat konden wij ons voorstellen en de 25 spelers die zich al opgegeven hadden, werden van het niet-doorgaan op de hoogte gebracht. Echter, de inkt was nog nauwelijks droog, of de gsm-piep toonde een email aan van de BV Welderen. “Het is nu al zolang droog, dat de baan morgen (dinsdag dus) weer open gaat”.

Dan sta je als Welderns Commissie toch even raar te kijken. Maar mede omdat de flight-maker die maandag verder toch niet in de buurt van zijn computer was, werd de inschrijftijd probleemloos verlengd tot 20.00 uur maandagavond. Wat één lid er niet van weerhield om zich die avond om 23.11 uur nog op te geven!! Dus, de Welderns ging door, met 30 18-holers en 10 9-holers.

De thuisblijvers hebben echter gelijk gekregen. Niet de gestaag neerdruppelende regen was de grote boosdoener. Daar kunnen wij wel tegen. En de paraplus op de golfkarren gaven de grijze omgeving hier en daar een vrolijk kleurtje. Neen, het was de kwaliteit van de baan, die met het regenachtige vooruitzicht (op buienradar kan je 5 dagen vooruit kijken!!) ons inziens nooit opengesteld had mogen worden. Door onze inspanningen in de klei en de karren op de vochtige kleigrond werden de sporen steeds dieper, de rondvliegende plaggen steeds groter, en de plassen door die regen vooral op de back nine holes steeds groter. Het was dus zwaar, erg zwaar en dat resulteerde er ook in dat 8 spelers hun ronde niet hebben afgemaakt. Maar….. hulde voor iedereen die er was.

Het op-teeën en het plaatsen van de bal zorgden er toch voor, dat 6 spelers boven de 30 punten eindigden. En de 9-holes-winnaar scoorde zelfs 21 punten. Heel goed, Wim.

De uitslag.

9 holes:

Wim van de Broeke      21 pt
Jan Ram  14 pt
Gerda Huizer 12 pt

 

18 holes:

Ankie Cillikens 35 pt
Bert Hattink  34 pt
Dick Hindriks 33 pt
Rob Jansen 32 pt
Henk Lubs 30 pt, phc 31
Bert Brand 30 pt, phc 36
Leo Brugman 29 pt

 

Birdies: geen.

Houdt voor volgende week je email dus goed in de gaten! Rob Jansen en Johan de Vet zijn de “programma-makers”.

Welderns 6 december 2017

Foto sint staandDe Sint vindt het prijzenswaardig om te ervaren
Dat er deze woensdag zoveel golfers waren
Die op zijn 1737e verjaardag - let wel -
Genieten van het prachtige golfspel

Nu het van de Hoofdgreenkeeper Piet weer mag
Was het heden in Elst Welderns woensdag
Na het geslaagde uitstapje van vorige week
Op de prachtige zusterbaan Bleijenbeek

Voor de 18 holes gingen er 42 al vroeg
En 14 golfers vonden 9 holes wel genoeg
Zesenvijftig sportievelingen dus in totaal
En dat is voor de Welderns heel normaal


De baan was wel modderig en nat
Maar er lag nu wel een verhard pad
Over het vele blad op de baan zegt de Sint geen woord
Misschien dat hij dan wel een keer wordt gehoord

Plaatsen mocht men daarom door de hele baan
En die tijdelijke regel had men wel wat aan
Het weer was goed, de lucht trok open
En iedereen was toch weer blij op de baan te lopen

Drie birdies zijn er zowaar vandaag gescoord
Door Rob Jansen (2x) en Ans van Elk, zegt het voort
Alle uitslagen staan vermeld op het ledenportaal
Dus daar vindt u ook de individuele scores, allemaal

De winnaars worden nu natuurlijk wel vermeld
Ze waren immers vandaag de golfheld
De 18 holes speelde Bert Hattink beter dan de rest
En op de 9 holes was Jo Ceelen het allerbest

Volgende week spelen we hopelijk weer
En maakt Rob Jansen de startlijst deze keer
Hieke de Boer leidt dan de wedstrijd
Dus schrijf u in en doe dit op tijd

De Sint en Golf Piet

Welderns 29 november 2017

diversen golf 01Daar de golfbaan op het landgoed Welderen gesloten was, zijn wij deze woensdag uitgeweken naar het landgoed Bleijenbeek. De harde kern van de Welderns leden hebben van de gastvrijheid op Bleijenbeek genoten. Er hadden zich 34 deelnemers aangemeld voor een combinatieronde over de eerste 9 holes van de Champions Course en de 9 holes van de Par 3/4 baan. Zes flights zijn om 11:30 uur gestart op hole 1 van de CC en zes flights zijn op hetzelfde tijdstip gestart op hole 1 van de Par 3/4 baan.

Voor een aantal was het even wennen omdat ze nog nooit de Par 3/4 baan op Bleijenbeek hadden verkend. Na afloop waren de deelnemers unaniem van mening dat deze combinatieronde op Bleijenbeek een succes was. Voor velen was het een verademing om niet iedere keer de golfbal hoeven te moeten ontdoen van viezigheid. Het lopen op het Bleijenbeekse tapijt voelde goed aan. Daar bovenop werkte het weer mee. Droog, nauwelijks wind en een glimp zonneschijn.

Rond half vier waren de meesten weer binnen op hole 19. Omdat het E-Golf4U systeem zodanig was geconfigureerd dat moeiteloos een ieder zijn scores kon inbrengen, was het verkrijgen van de uitslag slechts een "peuleschil". Hoewel sommige deelnemers constateerden dat de wedstrijdleider annex assistent er redelijk "rood aangelopen" uitzag.

De uitslag van de wedstrijd

1. Henk Lubs

2. Jo Ceelen

3. Dick Hindriks

4. Leo Brugman

5. Wolfgang Graetz

6. Ellen de Wolff

7. Paul Kerkhoffs

Birdies zijn gemaakt door Jo Ceelen op hole 5 en Dick Hindriks op hole 9 van de Par 3/4 baan

Het is nog onzeker of we op 6 december 2017 de baan op Welderen weer kunnen bespelen. Mocht dat wel het geval zijn dan is Johan de Vet wedstrijdleider en maakt Aad Soeteman de startlijst.

Met dank aan de staf op Bleijenbeek voor hun gastvrijheid en coöperatieve houding!

Rob Knopperts

Welderns 8 november 2017

diversen golf 01Voor deze woensdag waren 68 aanmeldingen, 54 voor de 18 holes wedstrijd en 14 voor de 9 holes . De 18 holes wedstrijd was een shotgun wedstrijd en de flights voor de 9 holes wedstrijd gingen van hole 1 van start.

Lees meer: Welderns 8 november 2017

Slotwedstrijd Welderns

DSC 0783Nadat Johan de Vet een creatieve oplossing voor een tekort aan handicarts heeft gevonden zal groep 7 bestaan uit Marijke Meijer, Jetty van der Hoek, Jan Ram en Albert Zijlstra, als vrijwillig aangewezen team-captain, die de wedstrijd gaan spelen in 2 handicarts te beginnen op hole 14 met de opdracht de “neary” van hole 13 mee terug te nemen. De heenreis naar Bleijenbeek gaat over Duitsland in een nieuwe Peugeot 2008 SUV met minder dan 100km op de teller bij vertrek.

Lees meer: Slotwedstrijd Welderns