Golfclub Welderen

Senioren / Welderns

De Welderns die geen Welderns had mogen zijn

Maandagdiversen golf 01ochtend half tien. De wedstrijdleiding informeert bij Welderen wat de verwachtingen voor woensdag zijn. “Ga er maar van uit dat de baan dan nog gesloten is”. Dat konden wij ons voorstellen en de 25 spelers die zich al opgegeven hadden, werden van het niet-doorgaan op de hoogte gebracht. Echter, de inkt was nog nauwelijks droog, of de gsm-piep toonde een email aan van de BV Welderen. “Het is nu al zolang droog, dat de baan morgen (dinsdag dus) weer open gaat”.

Dan sta je als Welderns Commissie toch even raar te kijken. Maar mede omdat de flight-maker die maandag verder toch niet in de buurt van zijn computer was, werd de inschrijftijd probleemloos verlengd tot 20.00 uur maandagavond. Wat één lid er niet van weerhield om zich die avond om 23.11 uur nog op te geven!! Dus, de Welderns ging door, met 30 18-holers en 10 9-holers.

De thuisblijvers hebben echter gelijk gekregen. Niet de gestaag neerdruppelende regen was de grote boosdoener. Daar kunnen wij wel tegen. En de paraplus op de golfkarren gaven de grijze omgeving hier en daar een vrolijk kleurtje. Neen, het was de kwaliteit van de baan, die met het regenachtige vooruitzicht (op buienradar kan je 5 dagen vooruit kijken!!) ons inziens nooit opengesteld had mogen worden. Door onze inspanningen in de klei en de karren op de vochtige kleigrond werden de sporen steeds dieper, de rondvliegende plaggen steeds groter, en de plassen door die regen vooral op de back nine holes steeds groter. Het was dus zwaar, erg zwaar en dat resulteerde er ook in dat 8 spelers hun ronde niet hebben afgemaakt. Maar….. hulde voor iedereen die er was.

Het op-teeën en het plaatsen van de bal zorgden er toch voor, dat 6 spelers boven de 30 punten eindigden. En de 9-holes-winnaar scoorde zelfs 21 punten. Heel goed, Wim.

De uitslag.

9 holes:

Wim van de Broeke      21 pt
Jan Ram  14 pt
Gerda Huizer 12 pt

 

18 holes:

Ankie Cillikens 35 pt
Bert Hattink  34 pt
Dick Hindriks 33 pt
Rob Jansen 32 pt
Henk Lubs 30 pt, phc 31
Bert Brand 30 pt, phc 36
Leo Brugman 29 pt

 

Birdies: geen.

Houdt voor volgende week je email dus goed in de gaten! Rob Jansen en Johan de Vet zijn de “programma-makers”.

Welderns 6 december 2017

Foto sint staandDe Sint vindt het prijzenswaardig om te ervaren
Dat er deze woensdag zoveel golfers waren
Die op zijn 1737e verjaardag - let wel -
Genieten van het prachtige golfspel

Nu het van de Hoofdgreenkeeper Piet weer mag
Was het heden in Elst Welderns woensdag
Na het geslaagde uitstapje van vorige week
Op de prachtige zusterbaan Bleijenbeek

Voor de 18 holes gingen er 42 al vroeg
En 14 golfers vonden 9 holes wel genoeg
Zesenvijftig sportievelingen dus in totaal
En dat is voor de Welderns heel normaal


De baan was wel modderig en nat
Maar er lag nu wel een verhard pad
Over het vele blad op de baan zegt de Sint geen woord
Misschien dat hij dan wel een keer wordt gehoord

Plaatsen mocht men daarom door de hele baan
En die tijdelijke regel had men wel wat aan
Het weer was goed, de lucht trok open
En iedereen was toch weer blij op de baan te lopen

Drie birdies zijn er zowaar vandaag gescoord
Door Rob Jansen (2x) en Ans van Elk, zegt het voort
Alle uitslagen staan vermeld op het ledenportaal
Dus daar vindt u ook de individuele scores, allemaal

De winnaars worden nu natuurlijk wel vermeld
Ze waren immers vandaag de golfheld
De 18 holes speelde Bert Hattink beter dan de rest
En op de 9 holes was Jo Ceelen het allerbest

Volgende week spelen we hopelijk weer
En maakt Rob Jansen de startlijst deze keer
Hieke de Boer leidt dan de wedstrijd
Dus schrijf u in en doe dit op tijd

De Sint en Golf Piet

Welderns 29 november 2017

diversen golf 01Daar de golfbaan op het landgoed Welderen gesloten was, zijn wij deze woensdag uitgeweken naar het landgoed Bleijenbeek. De harde kern van de Welderns leden hebben van de gastvrijheid op Bleijenbeek genoten. Er hadden zich 34 deelnemers aangemeld voor een combinatieronde over de eerste 9 holes van de Champions Course en de 9 holes van de Par 3/4 baan. Zes flights zijn om 11:30 uur gestart op hole 1 van de CC en zes flights zijn op hetzelfde tijdstip gestart op hole 1 van de Par 3/4 baan.

Voor een aantal was het even wennen omdat ze nog nooit de Par 3/4 baan op Bleijenbeek hadden verkend. Na afloop waren de deelnemers unaniem van mening dat deze combinatieronde op Bleijenbeek een succes was. Voor velen was het een verademing om niet iedere keer de golfbal hoeven te moeten ontdoen van viezigheid. Het lopen op het Bleijenbeekse tapijt voelde goed aan. Daar bovenop werkte het weer mee. Droog, nauwelijks wind en een glimp zonneschijn.

Rond half vier waren de meesten weer binnen op hole 19. Omdat het E-Golf4U systeem zodanig was geconfigureerd dat moeiteloos een ieder zijn scores kon inbrengen, was het verkrijgen van de uitslag slechts een "peuleschil". Hoewel sommige deelnemers constateerden dat de wedstrijdleider annex assistent er redelijk "rood aangelopen" uitzag.

De uitslag van de wedstrijd

1. Henk Lubs

2. Jo Ceelen

3. Dick Hindriks

4. Leo Brugman

5. Wolfgang Graetz

6. Ellen de Wolff

7. Paul Kerkhoffs

Birdies zijn gemaakt door Jo Ceelen op hole 5 en Dick Hindriks op hole 9 van de Par 3/4 baan

Het is nog onzeker of we op 6 december 2017 de baan op Welderen weer kunnen bespelen. Mocht dat wel het geval zijn dan is Johan de Vet wedstrijdleider en maakt Aad Soeteman de startlijst.

Met dank aan de staf op Bleijenbeek voor hun gastvrijheid en coöperatieve houding!

Rob Knopperts

Welderns 8 november 2017

diversen golf 01Voor deze woensdag waren 68 aanmeldingen, 54 voor de 18 holes wedstrijd en 14 voor de 9 holes . De 18 holes wedstrijd was een shotgun wedstrijd en de flights voor de 9 holes wedstrijd gingen van hole 1 van start.

Lees meer: Welderns 8 november 2017

Slotwedstrijd Welderns

DSC 0783Nadat Johan de Vet een creatieve oplossing voor een tekort aan handicarts heeft gevonden zal groep 7 bestaan uit Marijke Meijer, Jetty van der Hoek, Jan Ram en Albert Zijlstra, als vrijwillig aangewezen team-captain, die de wedstrijd gaan spelen in 2 handicarts te beginnen op hole 14 met de opdracht de “neary” van hole 13 mee terug te nemen. De heenreis naar Bleijenbeek gaat over Duitsland in een nieuwe Peugeot 2008 SUV met minder dan 100km op de teller bij vertrek.

Lees meer: Slotwedstrijd Welderns