Golfclub Welderen

Senioren / Welderns

Welderns 11 april 2018

Vrije teekeuzeVorige week speelden we de eerste Q-wedstrijd van het zomerseizoen en dus speelden de Welderns vandaag de eerste funwedstrijd van het zomerseizoen. 70 deelnemers voor 18 holes en uiteindelijk 4 deelnemers voor 9 holes gingen met goed weer de baan in. De wedstrijdvorm was vrije teekeuze, hetgeen betekende dat de deelnemer zo mogelijk een andere teekleur zou kiezen als gebruikelijk. Keuze uit vijf kleuren dus en dat kan een kleurrijk beeld geven als je dat zou kunnen presenteren. E-Golf4U maakt dat mogelijk. De deelnemer ziet dat niet in het ledenportaal, maar de wedstrijdleiding heeft toegang tot een back-office portaal waar o.a. startlijsten worden gemaakt en waar de verschillende teekleuren keurig worden gepresenteerd zoals het screenshot aangeeft.

Lees meer: Welderns 11 april 2018

Welderns 4 april 2018

diversen golf 01De eerste woensdag van het zomerseizoen en tevens de eerste Q wedstrijd van dit seizoen. Zoals ieder jaar zal Johan de Vet de wedstrijdresultaten wekelijks nauwkeurig bijhouden, zodat we aan het eind van het seizoen, tijdens onze slotwedstrijd op 24 oktober a.s. op Bleyenbeek, de winnaars met bekers ed. huiswaarts zullen gaan. 

Voor deze week waren 65 deelnemers voor de 18 holes wedstrijd en 4 voor de 9 holes wedstrijd. De weersvoorspellingen waren niet erg hoopvol maar gelukkig waren alle flights in hole 19 toen de eerste druppels vielen. Al met al kunnen we terug kijken op een geslaagde Welderns wedstrijd. We mochten weer enkele nieuwe deelnemers welkom heten nl. Ineke en Theo Derksen en Bert Roosenboom. De Welderns heeft inmiddels ook te maken met een nieuw fenomeen nl.' herintreders'. Karin en Frans Schevers komen weer genieten van het plezierig golfspel bij de Welderns. Voor allen nieuwe deelnemers, herintreders en al onze trouwe deelnemers, veel succes voor het komende seizoen. Let wel, golf spelen is, vooral blijven oefenen.

Aan het begin van het nieuwe seizoen is het goed de deelnemers een reminder mee te geven voor wat betreft de golfregels en de – etiketten. De Welderns commissie is er van overtuigd dat, als alle deelnemers de regels en etiketten goed volgen het spel samen spelen, nog leuker zal zijn.

Uitslagen

Birdie

Rien Kanjoredjo op hole 15

9 holes wedstrijd

1. Janny de Vries 11 punten

18 holes wedstrijd

1. Theo Derksen 46 punten phcp 59
2. Andre Jansen 40 punten phcp 36 (Masterplaats!)
3. Hans Pels 34 punten phcp 21
4. Ankie Cillekens 34 punten phcp 25
5. Evaline Hendriks 34 punten phcp 36
6. Henk Arends 33 punten phcp 26
7. Bert Hattink 32 punten phcp 24

Volgende week spelen we ½ shotgun “vrije teekeuze”. Aad Soeteman maakt de startlijst en Johan de Vet is wedstrijdleider. Tevens heeft Johan een regelvraag klaarliggen bij hole 11.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns 14 maart 2018

IMG 1248Voor deze wedstrijd in het vroege voorjaar hadden zich 42 deelnemers aangemeld voor de shotgun over 18 holes, 18 voor de wedstrijd over 9 holes. De omstandigheden op de baan waren inspirerend genoeg voor de golfers om er het beste uit te halen. Dat lukte helaas niet iedereen, dus het motto van de Welderns "BLIJVEN OEFENEN" is voor velen nog steeds van kracht. Ook blijkt dat het alert zijn op de doorloopsnelheid in de baan na de winterslaap niet bij iedereen meer in het geheugen zit. Om het plezier in het golfspelletje niet te verliezen tijdens de wedstrijden van de Welderns is het goed de oproep van de commissie het tempo in het spel op peil te houden serieus te nemen.

De uitslag van de 9 holes wedstrijd
1. Jo Ceelen, 15 punten
2. Leen Huizer, 14 punten
3. Jan Ram, 12 punten
Bert Bruning scoorde een birdie op hole 7.

De uitslag van de 18 holes wedstrijd
1. Han Bohlken, 39 punten
2.Harrie Besselink, 34 punten
3. Bert Hattink, 33 punten
4. Johan de Vet, 32 punten, phc 15
5. Henk Arends, 32 punten, phc 26
6. Toon van de Looi, 32 punten, phc 28
7. Ton Boerhof, 30 punten, phc15
Ook Evaline Hendriks scoorde 30 punten, met phc 36

Na de prijsuitreiking deed Harrie Besselink een oproep om als trouwe golfers op Welderen niet alleen het negatieve te benoemen maar daar waar mogelijk ook zorg te dragen voor onderhoud en kwaliteit van de baan. Als voorbeeld noemde hij het repareren van de greens. Tijdens de wedstrijd had hij tenminste 50x zijn pitchmark moeten gebruiken!

Op woensdag 21 maart spelen we de laatste wedstrijd van het winterseizoen en daarmee zal het klassement worden afgesloten. Aad Soeteman is de wedstrijdleider, Hieke de Boer assistent/startlijstmaker.

Voor de slotwedstrijd van het winterseizoen op 28 maart is de spelvorm een Texas Scramble en aansluitend daarop volgt de prijsuitreiking onder het genot van een borrelhapje (gratis) en een drankje. Voor de 9 holes wordt dan geen afzonderlijke wedstrijd georganiseerd.

Namens de commissie van de Welderns,
Hieke de Boer

Welderns 7 maart 2018

Dagobert DuckDit verslag begint met het bekendmaken van een wisseling in de Welderns/Senioren commissie. Frans Meuleman, die vele jaren op een voortreffelijke manier als penningmeester is opgetreden, heeft besloten zijn functie liever over te dragen aan een andere zeer bekwame golfer, die ook nog een beetje verstand heeft van financiële zaken. Nu voldoen natuurlijk vele Welderns deelnemers aan die criteria, maar de commissie heeft in de persoon van Harrie Besselink een opvolger gevonden waarvan de commissie meent dat hij niet alleen een enthousiast golfer is, maar ook met evenveel plezier, toewijding en inzet de financiële zaken van de Welderns zal behartigen als Frans dat heeft gedaan. De commissie zal Frans uiteraard nog op een passende wijze bedanken voor zijn werk van de afgelopen jaren en wenst Harrie veel succes!

Lees meer: Welderns 7 maart 2018

Welderns 21 februari 2018

Voor deze woensdag waren 50 aanmeldingen, 35 voor de 18 holes wedstrijd en 15 voor de 9 holes wedstrijd.

De weersomstandigheden waren perfect. Weliswaar een beetje koud, zon en nagenoeg geen wind. Ondanks de vorst waren de gewone zomergreens open. Hetgeen ook wel betekende dat je met enig beleid de bal naar de green moest slaan, want hoog neerkomende ballen stuitten zonder probleem weer tientallen meters achter de green. Kortom ook deze winterse omstandigheden geven voldoende aanleiding om de golfvaardigheden, na een gedwongen “winterslaap” periode, uit te testen. Gewoon het advies van Johan de Vet blijven volgen “blijf oefenen”.

Uitslagen

Birdies bij de 18 holes wedstrijd
– Rob Jansen op hole 2
– Paul Kerckhoffs op hole 7
– Henk Arends op hole 4

9 holes wedstrijd

1. Bert Bruning                  17 punten              phcp 15
2. Jo Ceelen                   17 punten            phcp 16
3. Corrie de Vet – Meyers             17 punten                    phcp 35        

18 holes wedstrijd

1.    Rob Jansen             34 punten
2.    Aad Soeteman        32 punten
3.    Henk Lups             29 punten
4.    Bert Hattink            28 punten
5.    Paul Kerckhoffs        27 punten        phcp    16
6.    Henk van Kempen         27 punten        phcp    24
7.    Truss Hendriks-Modderkolk    27 punten        phcp     32

Volgende week maakt Aad Soeteman de startlijst en is Rob Knopperts de wedstrijdleider.

Namens de Weldernscommissie
Nico Broex

Welderns 14 februari 2018

Beste golfvriend(inn)en,

Met 25 deelnemers voor de 18-holes, en 12 voor de 9-holes wedstrijd gingen we deze ochtend van start.

diversen golf 01

 

Het was nog koud en er stond een frisse wind, maar gelukkig scheen ook het Welderns zonnetje waar door het toch een mooie golfdag werd. Vanwege de opdooi werd er gespeeld op wintergreens maar afslaan kon gewoon van af de zomertees. Alleen bij elke par 3 lagen de wintermatten, en omdat de heren dus een licht voordeel hier van ondervinden, kregen de dames een aanpassing van hun playinghandicap.

Iedereen speelde dus met zijn of haar normale Phcp en zo had je dus de kans om hoog te scoren. Echter wie dacht met meer dan 35 Stbf punten hoog te kunnen eindigen kwam bedrogen uit, want zelfs met 42 Stbf punten eindigde je op plaats 7. En ook bij de 9- holes werd hoog gescoord.

Bij terugkomst op hole 19 werden we door de BV blij verrast met een glas prosecco vanwege Valentijnsdag en kregen we voor de tweede keer op rij een zak frites. ( Nu weer de oude vertrouwde frites die we vorige week verkozen boven de nieuw geteste frites.) Vergeten was echter om ook de mayonaise aan een test te onderwerpen, en van daar deze nieuwe ronde testfrites met 2 soorten mayonaise die met genoegen opnieuw werd uitgevoerd door de Weldern deelnemers.

En dan nu de uitslag;

Birdies waren er voor Ankie Cillekens op hole 5, Johan Bijl op hole 4, Rob Jansen op hole 3 en 6, en voor Paul Kerckhoffs op hole 2, 3, en 4.

Voor Wim Selles was er een aanmoedigingsprijs die geschonken was door Rienk de Jager die er bijna zelf voor in aanmerking kwam.....

UITSLAG 9-HOLES

1. Jo Ceelen met 25 Stbf

2. Gerda Huizer met 22 Stbf

3. Truus Vorstermans met 18 Stbf

UITSLAG 18-HOLES

1. Klaas Nienhuis met 49 Stbf

2. Dick Hindriks met 46 Stbf en phcp 30

3. Aad Soeteman met 46 Stbf en phcp 41

4. Bert Hattink met 45 Stbf

5. Henk Arends met 44 Stbf

6. Han Bohlken met 43 Stbf

7. Ankie Cillekens met 42 Stbf.

Volgende week weer een nieuwe kans, en de wedstrijdleiding is dan in handen van Nico Broex, en zijn assistent is Johan de Vet.

Namens de Weldernscommissie,

Charlotte Donkersloot

Welderns 7 februari 2018

IMG 2692De Welderns deelnemers konden gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer droog de baan in. Door de vorst waren de fairways een beetje hobbelig, maar goed beloopbaar. Eindelijk verlost van de zompigheid! Het was koud, maar niet onaangenaam. Het zonnetje scheen al vroeg en er stond betrekkelijk weinig wind. Kortom een heerlijke dag om buiten te zijn. De vorst leidde wel tot onvoorspelbaar balgedrag. Menigmaal sprongen ballen haaks weg of kwamen via een zigzagkoers wonderwel goed terecht. Ook het “harde” water hielp soms een handje. En je kon ook wel mooie afstanden slaan. De greens waren hard en het aanspelen werd daardoor wel lastig. Een hoge bal naar de green kaatste geweldig terug en meestal liep de bal over de green heen.

Er verschenen 30 deelnemers aan de start van de halve shotgun en 8 voor de 9holes. De wedstrijd telt mee voor het winterklassement.

Er waren alleen wintertees voor de par 3’s. De andere holes hadden de zomer lay outs. Het was voorspelbaar dat er niet zulke hoge scores zouden volgen. Er zijn nog wel twee birdies geslagen:

  • Bert Brand op hole 13
  • Ankie Cillekens op hole 1

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt gaf de wedstrijdleider namens het restaurant door dat de aanwezigen als testgroep mochten functioneren voor het proeven en beoordelen van 2 soorten frites. De kok was aan het overwegen om de fritessoort te veranderen en de vraag was of de voorkeur moest worden gegeven aan Vlaamse frites of aan Franse frites. De 2 soorten werden na de uitslag uitgeserveerd en en iedereen kreeg een beoordelingsbriefje om zijn voorkeur kenbaar te maken. We zijn benieuwd wat het zal worden.

De uitslag

9 holes

1. Jo Ceelen 16 stblf
2. Wim van den Broeke 14 stblf
3. Bert Bax 12 stblf
Jo was al naar huis. Bijgevolg kreeg Wim de ingelegde golfballen.

18 holes

1. Henk Lups 33 stblf
2. Rienk de Jager 31 stblf
3. Rob Jansen 29 stblf
4. Leo Brugman 28 stblf
5. Charlotte Donkersloot 27 stblf Phcp 22
6. Rob Knopperts 27 stblf Phcp 28
7. Bert Hattink 26 Stblf Phcp 24

Volgende week, 14 februari maakt Johan de Vet de startlijst en is Charlotte Donkersloot wedstrijdleider.

Rob Jansen

De Welderns die geen Welderns had mogen zijn

Maandagdiversen golf 01ochtend half tien. De wedstrijdleiding informeert bij Welderen wat de verwachtingen voor woensdag zijn. “Ga er maar van uit dat de baan dan nog gesloten is”. Dat konden wij ons voorstellen en de 25 spelers die zich al opgegeven hadden, werden van het niet-doorgaan op de hoogte gebracht. Echter, de inkt was nog nauwelijks droog, of de gsm-piep toonde een email aan van de BV Welderen. “Het is nu al zolang droog, dat de baan morgen (dinsdag dus) weer open gaat”.

Dan sta je als Welderns Commissie toch even raar te kijken. Maar mede omdat de flight-maker die maandag verder toch niet in de buurt van zijn computer was, werd de inschrijftijd probleemloos verlengd tot 20.00 uur maandagavond. Wat één lid er niet van weerhield om zich die avond om 23.11 uur nog op te geven!! Dus, de Welderns ging door, met 30 18-holers en 10 9-holers.

De thuisblijvers hebben echter gelijk gekregen. Niet de gestaag neerdruppelende regen was de grote boosdoener. Daar kunnen wij wel tegen. En de paraplus op de golfkarren gaven de grijze omgeving hier en daar een vrolijk kleurtje. Neen, het was de kwaliteit van de baan, die met het regenachtige vooruitzicht (op buienradar kan je 5 dagen vooruit kijken!!) ons inziens nooit opengesteld had mogen worden. Door onze inspanningen in de klei en de karren op de vochtige kleigrond werden de sporen steeds dieper, de rondvliegende plaggen steeds groter, en de plassen door die regen vooral op de back nine holes steeds groter. Het was dus zwaar, erg zwaar en dat resulteerde er ook in dat 8 spelers hun ronde niet hebben afgemaakt. Maar….. hulde voor iedereen die er was.

Het op-teeën en het plaatsen van de bal zorgden er toch voor, dat 6 spelers boven de 30 punten eindigden. En de 9-holes-winnaar scoorde zelfs 21 punten. Heel goed, Wim.

De uitslag.

9 holes:

Wim van de Broeke      21 pt
Jan Ram  14 pt
Gerda Huizer 12 pt

 

18 holes:

Ankie Cillikens 35 pt
Bert Hattink  34 pt
Dick Hindriks 33 pt
Rob Jansen 32 pt
Henk Lubs 30 pt, phc 31
Bert Brand 30 pt, phc 36
Leo Brugman 29 pt

 

Birdies: geen.

Houdt voor volgende week je email dus goed in de gaten! Rob Jansen en Johan de Vet zijn de “programma-makers”.

Welderns 6 december 2017

Foto sint staandDe Sint vindt het prijzenswaardig om te ervaren
Dat er deze woensdag zoveel golfers waren
Die op zijn 1737e verjaardag - let wel -
Genieten van het prachtige golfspel

Nu het van de Hoofdgreenkeeper Piet weer mag
Was het heden in Elst Welderns woensdag
Na het geslaagde uitstapje van vorige week
Op de prachtige zusterbaan Bleijenbeek

Voor de 18 holes gingen er 42 al vroeg
En 14 golfers vonden 9 holes wel genoeg
Zesenvijftig sportievelingen dus in totaal
En dat is voor de Welderns heel normaal


De baan was wel modderig en nat
Maar er lag nu wel een verhard pad
Over het vele blad op de baan zegt de Sint geen woord
Misschien dat hij dan wel een keer wordt gehoord

Plaatsen mocht men daarom door de hele baan
En die tijdelijke regel had men wel wat aan
Het weer was goed, de lucht trok open
En iedereen was toch weer blij op de baan te lopen

Drie birdies zijn er zowaar vandaag gescoord
Door Rob Jansen (2x) en Ans van Elk, zegt het voort
Alle uitslagen staan vermeld op het ledenportaal
Dus daar vindt u ook de individuele scores, allemaal

De winnaars worden nu natuurlijk wel vermeld
Ze waren immers vandaag de golfheld
De 18 holes speelde Bert Hattink beter dan de rest
En op de 9 holes was Jo Ceelen het allerbest

Volgende week spelen we hopelijk weer
En maakt Rob Jansen de startlijst deze keer
Hieke de Boer leidt dan de wedstrijd
Dus schrijf u in en doe dit op tijd

De Sint en Golf Piet

Welderns 29 november 2017

diversen golf 01Daar de golfbaan op het landgoed Welderen gesloten was, zijn wij deze woensdag uitgeweken naar het landgoed Bleijenbeek. De harde kern van de Welderns leden hebben van de gastvrijheid op Bleijenbeek genoten. Er hadden zich 34 deelnemers aangemeld voor een combinatieronde over de eerste 9 holes van de Champions Course en de 9 holes van de Par 3/4 baan. Zes flights zijn om 11:30 uur gestart op hole 1 van de CC en zes flights zijn op hetzelfde tijdstip gestart op hole 1 van de Par 3/4 baan.

Voor een aantal was het even wennen omdat ze nog nooit de Par 3/4 baan op Bleijenbeek hadden verkend. Na afloop waren de deelnemers unaniem van mening dat deze combinatieronde op Bleijenbeek een succes was. Voor velen was het een verademing om niet iedere keer de golfbal hoeven te moeten ontdoen van viezigheid. Het lopen op het Bleijenbeekse tapijt voelde goed aan. Daar bovenop werkte het weer mee. Droog, nauwelijks wind en een glimp zonneschijn.

Rond half vier waren de meesten weer binnen op hole 19. Omdat het E-Golf4U systeem zodanig was geconfigureerd dat moeiteloos een ieder zijn scores kon inbrengen, was het verkrijgen van de uitslag slechts een "peuleschil". Hoewel sommige deelnemers constateerden dat de wedstrijdleider annex assistent er redelijk "rood aangelopen" uitzag.

De uitslag van de wedstrijd

1. Henk Lubs

2. Jo Ceelen

3. Dick Hindriks

4. Leo Brugman

5. Wolfgang Graetz

6. Ellen de Wolff

7. Paul Kerkhoffs

Birdies zijn gemaakt door Jo Ceelen op hole 5 en Dick Hindriks op hole 9 van de Par 3/4 baan

Het is nog onzeker of we op 6 december 2017 de baan op Welderen weer kunnen bespelen. Mocht dat wel het geval zijn dan is Johan de Vet wedstrijdleider en maakt Aad Soeteman de startlijst.

Met dank aan de staf op Bleijenbeek voor hun gastvrijheid en coöperatieve houding!

Rob Knopperts

Welderns 8 november 2017

diversen golf 01Voor deze woensdag waren 68 aanmeldingen, 54 voor de 18 holes wedstrijd en 14 voor de 9 holes . De 18 holes wedstrijd was een shotgun wedstrijd en de flights voor de 9 holes wedstrijd gingen van hole 1 van start.

Lees meer: Welderns 8 november 2017

Slotwedstrijd Welderns

DSC 0783Nadat Johan de Vet een creatieve oplossing voor een tekort aan handicarts heeft gevonden zal groep 7 bestaan uit Marijke Meijer, Jetty van der Hoek, Jan Ram en Albert Zijlstra, als vrijwillig aangewezen team-captain, die de wedstrijd gaan spelen in 2 handicarts te beginnen op hole 14 met de opdracht de “neary” van hole 13 mee terug te nemen. De heenreis naar Bleijenbeek gaat over Duitsland in een nieuwe Peugeot 2008 SUV met minder dan 100km op de teller bij vertrek.

Lees meer: Slotwedstrijd Welderns