diversen golf 01Vandaag speelden we twee verschillende soorten golf. De 18 holers deden “hidden holes”, de 9-holers “individuele strokeplay”, zoals het officieel heet.

De 9 hidden holes worden door de wedstrijdleiding vastgesteld en pas na de wedstrijd bekend gemaakt teneinde selectief scoren tegen te gaan. De Commissie heeft getracht een gevarieerd aanbod vast te stellen. Er zaten 2 par5- en 2 par3-holes in, bij een aantal moest je over of langs het water slaan, één baan had een bocht naar rechts en één een bocht naar links. Uiteraard maakten de holes 1, 14 en 18 deel uit van de keuze. Wij kunnen ons voorstellen dat tijdens het spelen deze opzet een beetje gemist is, maar de gekozen holes waren niet zomaar uit de lucht komen vallen!!

Hoe het ook zij, de moeilijkheidsgraad bleek mede door de wind groter dan verwacht, want er is op de betreffende holes geen enkele birdie geslagen, laat staan een eagle. En de score van velen was relatief aan de lage kant, want maar precies 50% van de (helaas slechts) 54 deelnemers bereikte de dubbele cijfers.

Bij de 9 holes wedstrijd (vandaag 11 deelnemers) wordt om de bruto score gespeeld, met de verplichting om de bal op te pakken als men 3 boven par terecht komt. Op die score wordt dan de handicap in mindering gebracht en de speler met dan het minste aantal punten is de winnaar.

En die winnaar en de twee volgende spelers waren :

1. Hein van Harn - netto 42 slagen
  2. Bert Graven - netto 44 slagen
  3. Chery Smit - ook 44 slagen, maar met een iets hogere handicap.

Bij de 18 holes wedstrijd was de rangorde, waarbij ook hier bij een gelijk aantal punten de hoogte van de handicap beslissend is, als volgt:

1. Ad Hansen - 18 pt
  2. Dick Hindriks - 16 pt
  3. Henk Lups - 16 pt
  4. Johan de Vet - 15 pt
  5. Jan van Dongen - 15 pt
  6. Jan Visser - 15 pt
  7. Jan Tuik - 15 pt
  8. Henk van Kempen - 14 pt
  9. Jetty van der Hoek - 14 pt.

Het zelfde aantal slagen hadden ook Henk Welling en Evaline Hendriks.

Volgende week spelen wij weer een qualifying wedstrijd. Charlotte Donkersloot is dan de wedstrijdleider en Rob Jansen maakt de startlijst.

Namens de Welderns Commissie

Aad Soeteman