Maandagdiversen golf 01ochtend half tien. De wedstrijdleiding informeert bij Welderen wat de verwachtingen voor woensdag zijn. “Ga er maar van uit dat de baan dan nog gesloten is”. Dat konden wij ons voorstellen en de 25 spelers die zich al opgegeven hadden, werden van het niet-doorgaan op de hoogte gebracht. Echter, de inkt was nog nauwelijks droog, of de gsm-piep toonde een email aan van de BV Welderen. “Het is nu al zolang droog, dat de baan morgen (dinsdag dus) weer open gaat”.

Dan sta je als Welderns Commissie toch even raar te kijken. Maar mede omdat de flight-maker die maandag verder toch niet in de buurt van zijn computer was, werd de inschrijftijd probleemloos verlengd tot 20.00 uur maandagavond. Wat één lid er niet van weerhield om zich die avond om 23.11 uur nog op te geven!! Dus, de Welderns ging door, met 30 18-holers en 10 9-holers.

De thuisblijvers hebben echter gelijk gekregen. Niet de gestaag neerdruppelende regen was de grote boosdoener. Daar kunnen wij wel tegen. En de paraplus op de golfkarren gaven de grijze omgeving hier en daar een vrolijk kleurtje. Neen, het was de kwaliteit van de baan, die met het regenachtige vooruitzicht (op buienradar kan je 5 dagen vooruit kijken!!) ons inziens nooit opengesteld had mogen worden. Door onze inspanningen in de klei en de karren op de vochtige kleigrond werden de sporen steeds dieper, de rondvliegende plaggen steeds groter, en de plassen door die regen vooral op de back nine holes steeds groter. Het was dus zwaar, erg zwaar en dat resulteerde er ook in dat 8 spelers hun ronde niet hebben afgemaakt. Maar….. hulde voor iedereen die er was.

Het op-teeën en het plaatsen van de bal zorgden er toch voor, dat 6 spelers boven de 30 punten eindigden. En de 9-holes-winnaar scoorde zelfs 21 punten. Heel goed, Wim.

De uitslag.

9 holes:

Wim van de Broeke      21 pt
Jan Ram  14 pt
Gerda Huizer 12 pt

18 holes:

Ankie Cillikens 35 pt
Bert Hattink  34 pt
Dick Hindriks 33 pt
Rob Jansen 32 pt
Henk Lubs 30 pt, phc 31
Bert Brand 30 pt, phc 36
Leo Brugman 29 pt

Birdies: geen.

Houdt voor volgende week je email dus goed in de gaten! Rob Jansen en Johan de Vet zijn de “programma-makers”.