IMG 2692De Welderns deelnemers konden gisteren voor het eerst sinds lange tijd weer droog de baan in. Door de vorst waren de fairways een beetje hobbelig, maar goed beloopbaar. Eindelijk verlost van de zompigheid! Het was koud, maar niet onaangenaam. Het zonnetje scheen al vroeg en er stond betrekkelijk weinig wind. Kortom een heerlijke dag om buiten te zijn. De vorst leidde wel tot onvoorspelbaar balgedrag. Menigmaal sprongen ballen haaks weg of kwamen via een zigzagkoers wonderwel goed terecht. Ook het “harde” water hielp soms een handje. En je kon ook wel mooie afstanden slaan. De greens waren hard en het aanspelen werd daardoor wel lastig. Een hoge bal naar de green kaatste geweldig terug en meestal liep de bal over de green heen.

Er verschenen 30 deelnemers aan de start van de halve shotgun en 8 voor de 9holes. De wedstrijd telt mee voor het winterklassement.

Er waren alleen wintertees voor de par 3’s. De andere holes hadden de zomer lay outs. Het was voorspelbaar dat er niet zulke hoge scores zouden volgen. Er zijn nog wel twee birdies geslagen:

• Bert Brand op hole 13
  • Ankie Cillekens op hole 1

Voordat de uitslag bekend werd gemaakt gaf de wedstrijdleider namens het restaurant door dat de aanwezigen als testgroep mochten functioneren voor het proeven en beoordelen van 2 soorten frites. De kok was aan het overwegen om de fritessoort te veranderen en de vraag was of de voorkeur moest worden gegeven aan Vlaamse frites of aan Franse frites. De 2 soorten werden na de uitslag uitgeserveerd en en iedereen kreeg een beoordelingsbriefje om zijn voorkeur kenbaar te maken. We zijn benieuwd wat het zal worden.

De uitslag

9 holes

1. Jo Ceelen 16 stblf
2. Wim van den Broeke 14 stblf
3. Bert Bax 12 stblf
Jo was al naar huis. Bijgevolg kreeg Wim de ingelegde golfballen.

18 holes

1. Henk Lups 33 stblf
2. Rienk de Jager 31 stblf
3. Rob Jansen 29 stblf
4. Leo Brugman 28 stblf
5. Charlotte Donkersloot 27 stblf Phcp 22
6. Rob Knopperts 27 stblf Phcp 28
7. Bert Hattink 26 Stblf Phcp 24

Volgende week, 14 februari maakt Johan de Vet de startlijst en is Charlotte Donkersloot wedstrijdleider.

Rob Jansen