Beste golfvriend(inn)en,

Met 25 deelnemers voor de 18-holes, en 12 voor de 9-holes wedstrijd gingen we deze ochtend van start.

diversen golf 01

Het was nog koud en er stond een frisse wind, maar gelukkig scheen ook het Welderns zonnetje waar door het toch een mooie golfdag werd. Vanwege de opdooi werd er gespeeld op wintergreens maar afslaan kon gewoon van af de zomertees. Alleen bij elke par 3 lagen de wintermatten, en omdat de heren dus een licht voordeel hier van ondervinden, kregen de dames een aanpassing van hun playinghandicap.

Iedereen speelde dus met zijn of haar normale Phcp en zo had je dus de kans om hoog te scoren. Echter wie dacht met meer dan 35 Stbf punten hoog te kunnen eindigen kwam bedrogen uit, want zelfs met 42 Stbf punten eindigde je op plaats 7. En ook bij de 9- holes werd hoog gescoord.

Bij terugkomst op hole 19 werden we door de BV blij verrast met een glas prosecco vanwege Valentijnsdag en kregen we voor de tweede keer op rij een zak frites. ( Nu weer de oude vertrouwde frites die we vorige week verkozen boven de nieuw geteste frites.) Vergeten was echter om ook de mayonaise aan een test te onderwerpen, en van daar deze nieuwe ronde testfrites met 2 soorten mayonaise die met genoegen opnieuw werd uitgevoerd door de Weldern deelnemers.

En dan nu de uitslag;

Birdies waren er voor Ankie Cillekens op hole 5, Johan Bijl op hole 4, Rob Jansen op hole 3 en 6, en voor Paul Kerckhoffs op hole 2, 3, en 4.

Voor Wim Selles was er een aanmoedigingsprijs die geschonken was door Rienk de Jager die er bijna zelf voor in aanmerking kwam.....

UITSLAG 9-HOLES

1. Jo Ceelen met 25 Stbf

2. Gerda Huizer met 22 Stbf

3. Truus Vorstermans met 18 Stbf

UITSLAG 18-HOLES

1. Klaas Nienhuis met 49 Stbf

2. Dick Hindriks met 46 Stbf en phcp 30

3. Aad Soeteman met 46 Stbf en phcp 41

4. Bert Hattink met 45 Stbf

5. Henk Arends met 44 Stbf

6. Han Bohlken met 43 Stbf

7. Ankie Cillekens met 42 Stbf.

Volgende week weer een nieuwe kans, en de wedstrijdleiding is dan in handen van Nico Broex, en zijn assistent is Johan de Vet.

Namens de Weldernscommissie,

Charlotte Donkersloot