Dagobert DuckDit verslag begint met het bekendmaken van een wisseling in de Welderns/Senioren commissie. Frans Meuleman, die vele jaren op een voortreffelijke manier als penningmeester is opgetreden, heeft besloten zijn functie liever over te dragen aan een andere zeer bekwame golfer, die ook nog een beetje verstand heeft van financiële zaken. Nu voldoen natuurlijk vele Welderns deelnemers aan die criteria, maar de commissie heeft in de persoon van Harrie Besselink een opvolger gevonden waarvan de commissie meent dat hij niet alleen een enthousiast golfer is, maar ook met evenveel plezier, toewijding en inzet de financiële zaken van de Welderns zal behartigen als Frans dat heeft gedaan. De commissie zal Frans uiteraard nog op een passende wijze bedanken voor zijn werk van de afgelopen jaren en wenst Harrie veel succes!

Dan de wedstrijd van vandaag. De wintercompetitie van de Welderns nadert het einde. Nog slechts 2 wedstrijden te gaan en dan zullen de winnaars van de 18 holes en de 9 holes competitie bekend zijn. Een bijzondere competitie dit jaar met zoveel afgelaste wedstrijden; 7 konden er niet doorgaan vanwege de slechts weers- en dus baanomstandigheden. De tussenstanden van de competitie worden steevast gepubliceerd op het ledenportaal, maar om de spanning er een beetje in te houden zijn die vanaf 8 maart niet meer zichtbaar voor de deelnemers. Noteer in elk geval de datum van 28 maart alvast maar in uw agenda, want dan spelen we de Slotwedstrijd van het winterseizoen in de vorm van een Texas scramble! Na afloop zullen de winnaars van de beide winterklassementen bekend worden gemaakt.
Terug naar vandaag. Het weer was goed, maar vanwege de vorst in de grond moest er nog worden gespeeld naar wintergreens. En dat is voor veel spelers een genot, want zoveel stablefordpunten als vandaag haal je waarschijnlijk nooit! De andere kant van het verhaal is dat een deelnemer met een score van 36, die zich normaal in de top van het klassement zou vinden, zichzelf nu ergens onderaan ziet. Maar ook dat is golf.

Birdies weren er natuurlijk ook geslagen, maar die ga ik niet allemaal noemen m.u.v. één. Stephanie Roosenboom scoorde voor het eerst in haar golfbestaan een birdie en wel op hole 7. Het noemen van de overige 17 birdies zou het verslag te lang maken.

De uitslag 9 holes:
1. Trees Geling 25 stbf
2. Albert Zijlstra 24 stbf
3. Leo de Kraker 23 stbf PHCP 17
4. Corrie Holweg 23 stbf PHCP 20

De uitslag 18 holes:
1. Jan van Dongen 51 stbf
2. Jo Ceelen 50 stbf
3. Nico Broex 49 stbf
4. Henk van Kempen 48 stbf PHCP 24
5. Truus Hendriks 48 stbf PHCP 32
6. Evaline Hendriks 48 stbf PHCP 38
7. Henk Arends 47 stbf PHCP 26
8. Wim Selles 47 stbf PHCP 44

Volgende week spelen we weer een halve shotgun, maar dan naar verwachting op zomergreens. De wedstrijdleider is Hieke de Boer en Charlotte Donkersloot maakt de startlijst.

Namens de Welderns/Seniorencommissie,
Johan de Vet