Het werd een met mooi weer begonnen maar helaas nogal nat geëindigde laatste speeldag van het Welderns winterseizoen 2017 -2018. Het schijnt al traditie te zijn dat de slotwedstrijd van de winterperiode een natte aangelegenheid is.
Dit zorgde dan weer wel voor een dampende sfeer op hole 19, waar iedereen werd onthaald met lekkere hapjes door de staf van ons onvolprezen restaurant Lingezegen.
Met 44 deelnemers en 20 deelneemsters mag je toch wel spreken van de mooi veld met 16 viertallen die voor de Texas Scramble de baan in gingen.

Alvorens over te gaan tot de prijsuitreiking kregen we eerst een aanbod van TPI-fysiotherapeute Sanne Wolffenbuttel. Zij heeft haar praktijk op Welderen en opent speciaal voor de kleine en grote pijntjes van de senioren van de Welderns een gratis inloopspreekuur op woensdagmorgen.
Deze winter heb ik gebruik gemaakt van de mogelijkheid om TPI-Golf-fitnesstraining gecombineerd met TPI-Golftechniektraining van respectievelijk Sanne en Arno te volgen.
Of het geholpen heeft ……..??

Terug naar de wedstrijd van woensdag 28 maart 2018.
Zelf mocht ik met Henk Arends, Wolfgang Graetz en Leen Huizer op stap. Alhoewel de laatste twee met een handicart de baan in gingen, zodat het stappen meer voor Henk en mij opging.
Wel reuze handig zo’n handicart voor de betrokkenen natuurlijk maar ook voor het zoeken en halen van de ballen. Waarvoor nogmaals dank Leen en Wolfgang.
Het mogen starten op hole 17 betekent een rustige warming-up waarna we met twee bogey’s op hole 1 aankwamen. De toon was gezet want verder hebben we onze ronde met nog 10 bogey’s, 5 parretjes en één birdie volbracht en konden we met een goed gevoel en een score van 69 punten afsluiten met een heerlijk biertje.

Dat we met dit leuke resultaat ook nog in de prijzen vielen was wel een beetje verrassend. Het team van Arie Puiman, Ad Hansen, Peter Havelaar en Annie Arends-Goorhuis scoorde ook 69 punten evenals nog twee teams maar onze lagere playinghandicap deed de balans in ons voordeel doorslaan.
Alleen het team van Albert Zijlstra, Leo de Kraker, Bert Graven en Elly van Hulst wist een betere score neer te zetten met 67 punten. Gefeliciteerd met jullie mooie eerste plaats en een grote zak balletjes.
Bijkomend gelukkig is dan dat zij de “eer?” hadden om de Weldernsvlag binnen te mogen halen. Pfff, wat een mazzel …….!!
Wel vreemd eigenlijk dat ik later op de middag Johan de Vet met de vlag zag worstelen??

Natuurlijk is de slotdag van het winterseizoen ook het moment waarop de uitslag van het winterklassement bekend wordt gemaakt. De stand van zaken was al enkele weken van de website gehaald in een ultieme poging om de spanning een beetje op te voeren.
Uiteindelijk bleek het toch een uitgemaakte zaak dat mij de eerste plaats ten deel viel met 295 punten, zeker na mijn overwinning op de laatste meetellende wedstrijddag.
Uiteraard ben ik best vereerd met mijn eerste plaats. Het is toch niet niks om twee klasbakken als Henk Lups (214 punten) en Rob Jansen (198 punten) te mogen verslaan in de strijd om de winter-wisselbeker.
Deze wisselbeker is een nieuw initiatief van de commissie waarvoor dan weer wel de waardering voor de beste dame in het veld, zoals die vorige keer naar Evaline Hendriks ging, het veld moest ruimen. De daarvoor gebruikte trofee is daardoor gepromoveerd tot wisselbeker voor de winnaar van het winterseizoen. Een tweedehandsje dus al wil Johan liever spreken van een “refurbished” exemplaar.
Maar daarom niet getreurd, het blijft een blijk van waardering, toch?

Nu gaan we op naar de (warme) zomer waar ik u allen graag weer op de baan ontmoet. En eh, blijven oefenen al dan niet TPI-gecertificeerd.

Mvg. Bert Hattink