Vrije teekeuzeVorige week speelden we de eerste Q-wedstrijd van het zomerseizoen en dus speelden de Welderns vandaag de eerste funwedstrijd van het zomerseizoen. 70 deelnemers voor 18 holes en uiteindelijk 4 deelnemers voor 9 holes gingen met goed weer de baan in. De wedstrijdvorm was vrije teekeuze, hetgeen betekende dat de deelnemer zo mogelijk een andere teekleur zou kiezen als gebruikelijk. Keuze uit vijf kleuren dus en dat kan een kleurrijk beeld geven als je dat zou kunnen presenteren. E-Golf4U maakt dat mogelijk. De deelnemer ziet dat niet in het ledenportaal, maar de wedstrijdleiding heeft toegang tot een back-office portaal waar o.a. startlijsten worden gemaakt en waar de verschillende teekleuren keurig worden gepresenteerd zoals het screenshot aangeeft.

Het spelen van een andere teekleur vereist ook een aanpassing van het course management, waardoor je het gevoel krijgt om op je thuisbaan op een andere baan te spelen. Dat gevoel werd overigens versterkt door de hier en daar zwarte greens t.g.v. het feit dat ze niet allen waren bezand maar ook waren bestreden met een mosdoder. Maatregelen om er voor te zorgen dat we in de echte zomermaanden weer kunnen genieten van mooie groene en snelle greens. En dat geldt zeker voor Renaud Cambon die we vandaag als nieuwe deelnemer aan de Welderns mochten begroeten.

Een funwedstrijd bij de Welderns gaat 6 x in het seizoen ook vergezeld van een regelvraag. Dit keer was het een eenvoudige vraag die vrijwel iedereen goed had. De vraag en de uitleg zijn aan het einde van dit verslag gevoegd.

Birdies werden gescoord door:
Jan Landkroon hole 1
Jan van Dongen hole 5
Rien Karijoredjo hole 7
Erika Bos hole 13
Wim Selles hole 13

De uitslag 9 holes:

1. Trees Geling blauwe tee 15 stbf

De uitslag 18 holes:

1. Wim van den Broeke rode tee 39 stbf
2. Theo Derksen gele tee 38 stbf
3. Henk Lups oranje tee 37 stbf
4. Jan Heijne oranje tee 36 stbf
5. Henk Tiedink gele tee 35 stbf
6. Hans Pels gele tee 34 stbf
7. Jo Ceelen blauwe tee 34 stbf

Volgende week spelen we weer een qualifying wedstrijd waarbij de flightindeling op basis van loting zal geschieden. De wedstrijdleider is Hieke de Boer en Rob Jansen maakt de startlijst.

Namens de Welderns/Seniorencommissie,
Johan de Vet