inna g 55021 unsplash (1)De natuur laat zich van alle kanten zien. Na een koude winterperiode met lage gevoelstemperaturen, hebben we recent een bijzonder warme periode gehad. Dit heeft duidelijk ook invloed gehad op de flora en fauna op onze golfbaan. Bomen en struiken zijn geëxplodeerd met bloesem en nieuw blad. Het gras is zichtbaar en vooral merkbaar voor de golfers aan het groeien. De schapen zijn weer “aan het werk” om de afgezwaaide ballen wat gemakkelijker terug te kunnen vinden. Het zwanen echtpaar heeft zich weer genesteld op de vertrouwde plek bij hole 17 en moeder de gans paradeert met haar kroost over de fairway. Na deze voorjaars bespiegelingen dan nu maar de beschouwingen over de vandaag gespeelde wedstrijd. Er was gekozen voor een spelvorm die we niet zoveel spelen: Fourball Best Ball.

Ondanks het feit dat het een Fun wedstrijd was, werd er redelijk fanatiek om de punten gestreden door de teams. Het kenmerkende van deze spelvorm is dat niet alleen de individuele prestatie van belang is, maar dat de uitdaging vooral is om maximale synergie te bewerkstelligen binnen het team van twee individuen. De scores laten over het algemeen zien dat de meeste teams daar wel redelijk in geslaagd zijn. Als wedstrijdleider verdere conclusies daaraan verbinden is wellicht wat prematuur en laat ik graag aan eenieder van u over.

Door de voortreffelijke zorg van Hieke de Boer stond de wedstrijdleiding niet met lege handen bij de prijsuitreiking. Geheel in stijl met de sfeer van deze week had zij voor Oranje gebak gezorgd voor de winnaars. Het was goed om te constateren dat het spelen van een shotgun het grote voordeel heeft dat bijna alle deelnemers bij de prijsuitreiking aanwezig zijn. Het restaurant was geheel bezet met golfers die de Welderns wedstrijd hadden beleefd met elkaar en daar uitvoerig over aan het napraten waren.

De uitslag 9 holes individueel:

1. Marijke Meijer                                                   18 stbf
  2. Jannie v.d. Mark                                               15 stbf
  3. Truus Zijlstra                                                     12 stbf

De uitslag 18 holes teamwedstrijd:

1. Harrie Besselink/Leen Huizer                        47 stbf      PHCP 55
  2. Andre Jansen/Bert Roosenboom                 47 stbf     PHCP 85
  3. Bert Hattink/Bert Bruning                                46 stbf
  4. Jan van Dongen/Ad Hansen                             44 stbf
  5. Wim v.d. Broeke/Trees Geling                         42 stbf
  6. Ankie Cillekens/Johan de Vet                            41 stbf   PHCP 40
  7. George van Noesel/Theo Lentjes                     41 stbf   PHCP 61

Birdies werden wel geslagen maar blijven nog een week op het nest zitten:

Charlotte Donkersloot                  Hole 13

Hans Schuil                                  Hole 4

Wiep Pere                                     Hole 4

Een bijzondere vermelding is op zijn plaats voor Hans Westhof.

Hans hoorde vlak voor aanvang van de wedstrijd dat zijn teamgenoot plotseling verhinderd was. De wedstrijdleider heeft hem toestemming gegeven om als team van 1 persoon te spelen waarbij hij ter compensatie voor het gemis van een teamgenoot een tweede bal mocht slaan. Uiteraard past dat niet in de regels voor de wedstrijd maar met een score van 45 stbf heeft Hans een zeer goede prestatie geleverd waarvan acte.

Volgende week spelen we weer een qualifying wedstrijd waarbij Aad Soeteman als wedstrijdleider zal optreden met als assistent Nico Broex.

Namens de Welderns/Senioren Commissie

Rob Knopperts