tijdelijk kees van mierloTraditiegetrouw is de Kees van Mierlo Beker de eerste grote wedstrijd van het zomerseizoen van de Welderns. Deze wedstrijd staat altijd geprogrammeerd voor de tweede week van mei. We spelen als altijd een strokeplay wedstrijd met maximering van het aantal slagen op 3 boven de eigen par en verrekening van de bruto score met de playing handicap.

De beker herinnert ons aan het initiatief van Kees van Mierlo en anderen om op onze club een wekelijkse wedstrijd op de woensdag te organiseren voor dames en heren: een wedstrijd met een sportief en indachtig de uitgangspunten van de Welderns zeker ook recreatief karakter. De Welderns zijn inmiddels 20 jaar geleden opgericht. De Kees van Mierlo Beker is ingesteld na 10 jaar Welderns als eerbetoon aan het initiatief van Kees. We hadden deze woensdag dus een echt lustrum te pakken.
Kees speelt al enige jaren niet meer mee. Zijn fysieke conditie maakt dat niet meer mogelijk. Met zijn 89 jaar is hij met zijn gebruikelijk goede humeur nog wel aanwezig om de beker te overhandigen aan de winna(a)r(es) en om deel te nemen aan de gezelligheid na afloop van de wedstrijd.

Het weer was dit jaar zomers. Een zonovergoten baan onder een strak blauwe hemel creëerde ideale golfcondities. Vanaf 8.30 uur was de wedstrijdtafel bemand. Na de inschrijving was er tijd voor een kopje koffie. 66 deelnemers gingen verdeeld over 22 flights om 9.30 de baan in. Het plezierige van een hele shotgun is dat alle flights ruim ingedeeld kunnen worden en je heel rustig en ontspannen kunt spelen. Voor die rust en ontspanning is overigens ook dank verschuldigd aan greenkeeping. De baan lag er prima bij en voor deze dag waren er geen maaiers in de baan.

Er is niet alleen gestreden om de Kees van Mierlo Beker, maar ook om de gecombineerde neary voor dames en heren op hole 4 en de longest op 14 voor dames en heren afzonderlijk.

Vanaf 14.00 uur begonnen de flights binnen te lopen en konden de uitslagen worden ingevoerd. Het was heerlijk vertoeven op het zonnige terras. Al borrelend kon tegen half 4 de uitslag van de wedstrijd bekend worden gemaakt. De voorzitter moest de prijsuitreiking even opschorten vanwege bijzondere omstandigheden! Er waren eerst enige mededelingen te doen.

Hieke de Boer verzorgt de prijzen die verbonden zijn aan de wedstrijden van de Welderns en voor deze Kees van Mierlo Beker gaf zij uitleg over haar keuze voor fruitschalen als prijs. Toen Kees nog deel nam aan de Welderns zorgde hij er altijd voor dat iedereen bij de slotwedstrijden op Bleijenbeek wat fruit voor onderweg kon meenemen. Dat heeft haar gemotiveerd om nu voor fruitmanden als prijs te kiezen. Een terecht applausje viel haar ten deel na deze toelichting.

Een tweede mededeling ging over het spel van Johan de Vet. Johan maakte een hole in one op hole 13. Voorwaar een bijzondere prestatie die met gejuich werd begroet terwijl, of misschien wel omdat, de Pro Secco werd uitgeserveerd op het terras. Johan komt in de officiële annalen van de club en de NGF en maakt nu deel uit van een select gezelschap golf(st)ers die een hole in one hebben geslagen.

De uitslag van de wedstrijd
De neary werd gewonnen door: Paul Kerckhoffs
De longest bij de dames ging naar: Truus Hendriks
De longest bij de heren was voor: Paul Kerckhoffs

Er is slechts een hole in one geslagen door Johan de Vet. Een bijzondere vogel was zijn beloning en natuurlijk binnenkort een eervolle vermelding op een bord in het clubhuis.
Daarnaast waren er nog 2 birdies, t.w. Friedel Gortzen-Spies en Paul Kerckhoffs.

Plaats 4 t/m 7 van het dagklassement:
4. Jo Ceelen 68 punten Phcp 30
5. Corrie de Vet 69 Phcp 47
6. Albert Zijlstra 71 Phcp 20
7. Jan van Dongen 72 Phcp 27

N.B. De laagste playing handicap is doorslaggevend voor de einduitslag.
De beste 3 spelers van de dag, waaronder de winnaar van de Kees van Mierlo Beker maakten vervolgens hun opwachting voor het in ontvangst nemen van hun prijzen. Zij mochten hun prijzen krijgen uit handen van Kees van Mierlo persoonlijk.
3. Bert Bruning 67 punten Phcp 31
2. Henk Arends 67 Phcp 27

De winnaar van de Kees van Mierlo Beker 2018 is:
1. Paul Kerckhoffs met 64 punten Phcp 16

Dat was een geweldige prestatie van Paul. Met bruto 80 slagen door de baan gaan, dat is het niveau van een single handicapper. Zo goed heeft hij nog nooit gespeeld. En hij sleepte en passant zo wat alle prijzen binnen. Zijn naam zal toegevoegd worden aan de reeks namen die al op de Beker staan; de Beker die hij nu een heel jaar lang in bezit krijgt en die hem eeuwige roem verschaft.

Na de prijsuitreiking hield Paul nog een toespraakje met dankwoorden voor de commissie en enige verlegenheid omdat hij zo veel prijzen in de wacht had gesleept. Er was nog een genoeglijke nazit op het terras.
Deze 10e Kees van Mierlo Beker neemt door de prestaties van de deelnemers een bijzondere plaats in. Er is weer een geweldige golfdag toegevoegd aan de wedstrijden van de Welderns om de Kees van Mierlo Beker.

Namens de Commissie
Rob Jansen