diversen golf 01Aan de qualifying wedstrijd van de Welderns op woensdag 16 mei 2018 gingen uiteindelijk 79 deelnemers de baan in. Vanaf 8.38 uur werd er gestart op hole 1 en op hole 11 voor de 18 holes, vanaf 11.58 uur op hole 1 voor de 9 holes wedstrijd. Dat de weersvoorspellingen niet altijd uitkomen bleek ook weer eens op deze dag. Tot twaalf uur was het parapluweer. Aan de golfers in korte broek was overduidelijk te zien dat dit niet was verwacht. Maar het was lekker zacht en het waaide niet, dat maakte veel goed! Met het zonnetje op het terras na afloop was de paraplu al snel vergeten!

Dat het niet meevalt om in je buffer te spelen blijkt ook weer bij de uitslag van deze wedstrijd. Rond de 20 van de 79 spelers lukte dat. Met een CBA van 0 was er voor de sores rond de 30 helaas geen opwaardering! Aan de eindresultaten is te zien dat het voor een aantal golfers een ware nek-aan-nek race is geworden: dezelfde scores in punten, zodat de phcp de plaats moest bepalen.

De uitslag

9 holes
1. Hein van Harn, 19 punten
2. Marijanne van den Dool, 18 punten, phcp 21
3. Mirjam Visser, 18 punten, phcp 26

18 holes.
1. Harrie Besselink, 37 punten, phcp 29
2. Henk Lups, 37 punten, phcp 30
3. Marijke Dekkers, 37 punten, phcp 37
4. Henk van Kempen, 36 punten, phcp 24
5. Jo Ceelen, 36 punten, phcp 30
6. George van Noesel, 36 punten, phcp 33
7. Bert Bruning, 35 punten, phcp 31

Birdies

1. Bert Bruning op hole 5
2. Arie Puiman op hole 4
3. Charlotte Donkersloot op hole 4
4. Jan Visser op hole 4
5. Paul Kerckhoffs op hole 4

De volgende wedstrijd

Op 23 mei spelen we de funwedstrijd met als spelvorm Eclectic.
Johan de Vet is dan de wedstrijdleider, Charlotte Donkersloot maakt de startlijst.

Tot slot:

Op Welderen wordt twee maal per jaar (mei/juni, inschrijftarief €3.00)) een OLD GRANDDAD wedstrijd gespeeld. Het motto van OGD is om grootvaders op de golfbaan een prettige dag te laten beleven en iets te doen voor de gehandicapte jeugdige medemens. Op alle bij OGD aangesloten golfclubs in heel Nederland worden op club- regio- en nationaalniveau onderlinge wedstrijden gespeeld. Iedere grootvader, lid van de Nederlandse Golf Federatie, kan zichzelf via de website www.oldgranddad.nl spontaan aanmelden. Je hoeft niet gevraagd te worden. Grootvaders kunnen kiezen om "Vriend voor het leven te worden" door eenmalig €500 te doneren. Deze bedragen worden gestort in een reservefonds, waaruit elk jaar €50 per vriend wordt toegevoegd aan de "gewone donaties". OGD heeft een ANBI status. Dit betekent o.a. dat giften aan OGD afgetrokken mogen worden van de belasting. Op dit moment kent de golfclub Welderen 35 OGD-donateurs. Vorig jaar waren dat er nog 45. Het aantal deelnemers loopt dus terug. En dat is jammer, vandaar deze extra oproep. Voor meer informatie kunt u terecht bij de Clubconsul GC Welderen: Eef Weenink.

Namens de commissie van de Welderns,
Hieke de Boer