0108 welderns scheurKijk eens goed wat er vóór de rechterschoen van deze deelneemster aan de Welderns van woensdag, 1 augustus te zien is. Inderdaad, slechts 2 decimeter van een ballenvanger van zeker 1 meter lengte steekt zijn kopje boven de fairway uit. Een vele meterslange en zeker een meterdiepe scheur loopt over de eerste honderd meter van hole 17. En niet één scheur, neen, tientallen grotere en kleinere. De greenkeepers hebben er zo te zien een beetje zand in gedaan, maar dat helpt niet veel. Het is wachten op regen, veel regen. Maar die komt er voorlopig niet.

Maar wat is de regel als jouw balletje in zo’n scheur terecht zou komen? Mijn flight kwam ter plaatse niet tot een eensluidend antwoord en ook op hole 19 wist men het niet.

Ik wist het ook niet toen ik het verslag naar de Welderns-leden stuurde, maar inmiddels wel. En we hadden het kunnen weten. Op het publicatiebord staat namelijk sinds kort een “plaatselijke regel” hoe je in zo’n situatie moet handelen. En wel, je moet het beschouwen als GUR. Dus, als je er last van hebt, mag je die “hindernis” ontwijken. Wat doe je dan: je bepaalt het dichtstbijzijnde punt, waar je er geen last meer van hebt, en je dropt de bal binnen één stoklengte. Je krijgt geen strafslag. Inmiddels is deze tijdelijke plaatselijke regel op ons verzoek vandaag, vrijdag, ook op de website verschenen.

Dan de Welderns zelf. Het begon “lekker bewolkt”. En het was eigenlijk de verdere dag best goed uit te houden. De fairways zijn nog steeds erg hard. Lage, hard geslagen ballen rollen eindeloos door. Weer een bal in het water !! De greens daarentegen zijn dankzij de greenkeepers zeer goed bespeelbaar. Alleen jammer dat op hole 10 een boerenkar water over de afslag sproeide, waar niemand bij stond om hem uit te zetten als je moest afslaan. Natte voeren en een mislukte afslag.

Hole 13 was weer voor de liefhebbers van birdies, want Hieke de Boer, Helmie Martens en Jo Ceelen verdienden er een vogeltje. Bert Hattink deed het zelfde op hole 3. Hij moet heel ver geslagen hebben.

De uitslag van de 9 holes-wedstrijd:

1. Diny Peperkamp 20 pt

2. Trees Geling 20 pt

3. Francien van de Looi 20 pt

De hoogte van de handicap bepaalde de eindstand, net als bij de 18 holes.

De uitslag van de 18 holes-wedstrijd:

1. Hieke de Boer 39 pt

2. Nico Broex 39 pt

3. George van Noesel 38 pt

4. André Jansen 38 pt

5. Jan Tuik 38 pt

6. Bert Hattink 37 pt

7. Henk van Kempen 37 pt

en nog vier spelers met 37 pt, maar met een lagere handicap.

Dan nog even het volgende.

Volgende week, 8 augustus, spelen wij de Senioren Invitatiewedstrijd. Een mooie gelegenheid om vriend, vriendin, broer, zus, partner uit te nodigen voor een partijtje golf en een hele gezellige dag. Voor € 20,-- wordt iedereen de hele dag culinair in de watten gelegd. Voor de niet-Welderns-spelers is de greenfee gesteld op ook € 20,--.

Betalen bij binnenkomst en heel graag gepast !!!

En denk er om: de inschrijving sluit op zondag 18.00 uur

Geef je op en doe het snel, want vol=vol.

Namens de Welderns Commissie

Aad Soeteman