Golfclub Welderen

Senioren / Welderns

temp 01Na de hoosbuien van afgelopen maandag die een voortijdig einde maakten aan de “maandag” wedstrijd, waren de omstandigheden op de baan toch wel wat anders dan wat we de afgelopen weken gewend waren. Uiteraard vergde dat voor een groot aantal deelnemers wel wat aanpassing van de spelstijl. De traditioneel hoog door de lucht spelende deelnemers zagen nu hun ballen tot hun genoegen niet meer alle kanten op stuiten zoals dat op de droge en harde baan het geval was geweest. Zachtere landingen met minder onvoorspelbare rol werden door de “hoog spelers” als een verademing ervaren. Helaas betekende de veranderde ondergrond voor de meer “vlakbaan” specialisten dat de periode van ver doorrollende ballen ten einde is gekomen. Het anticiperen op de wisselende condities van de baan als gevolg van klimatologische omstandigheden moeten we zien als een uitdaging en maakt het golfspel wel zo interessant. 

We speelden vandaag een qualifying wedstrijd met meer dan 80 deelnemers in meerderheid ingedeeld in de 18 holes wedstrijd en nog een aantal flights in de 9 holes wedstrijd. Het grootte aantal deelnemers vereiste niet alleen een minutieuze planning (met dank aan Aad Soeteman), maar ook een relatief vroege start om half negen. Hoewel wat heet vroeg in deze prachtige zomer waar de natuur al om circa vijf uur ontwaakt. Tot zover het goede nieuws.

Terug op hole 19 werd al snel duidelijk dat velen hun scores niet konden inbrengen vanwege een “systeemfout”. Dat kan natuurlijk gebeuren en is minder erg in vergelijking met een systeemfout op onze nationale luchthaven zoals recentelijk weer werd ervaren. De consequentie was wel dat de uitslag op grond van de ingeleverde scorekaarten moest worden vastgesteld zonder dat er een validatie via het computersysteem kon plaatsvinden. Ook bij de uitreiking van de “vogels” moest worden afgegaan op de mondelinge aanmeldingen. Achteraf heeft uw wedstrijdleider als tijdverdrijf op de woensdagavond de scores alsnog in het systeem ingevoerd, omdat u terecht verwacht dat de resultaten ook van deze wedstrijd meetellen voor het zomer klassement en de individuele Ringer-score.

Dan nu maar de cijfers:

Uitslag 9 holes wedstrijd:
1. Truus Zijlstra 19 stableford punten
2. Francien v.d. Looi 17 stableford punten Phcp 35
3. Marijke Meijer 17 stableford punten Phcp 39

Uitslag 18 holes wedstrijd:
1. Bert Brand 41 stableford punten Phcp 35
2. Bert Roosenboom 41 stableford punten Phcp 44
3. Albert Zijlstra 40 stableford punten Phcp 21
4. Rob Derksen 40 stableford punten Phcp 26
5. Jan Ram 39 stableford punten Phcp 28
6. Corrie Holweg 39 stableford punten Phcp 39
7. Jan van Dongen 38 stableford punten Phcp 38

Birdies:
Marijke Meijer Hole 4
Klaas Nienhuis Hole 4
Rob Jansen Hole 4
Bert Hattink Hole 1

Volgende week spelen we een Fun wedstrijd. Wedstrijdleider is Charlotte Donkersloot en Rob Knopperts is haar assistent.

Rob Knopperts
Wedstrijdleider