diversen golf 01Soms is het moeilijk om iets leuks te verzinnen en/of te vertellen over een gebeurtenis. Zo’n dag was het vandaag voor de wedstrijdleider. Mooi weer, de regen bleef weg, het zonnetje kwam regelmatig, hole 19 was erg gezellig. Dus dan maar eens wat anders. Weten jullie dat goede golfers soms ook halve filosofen zijn? Nick Faldo (meervoudig Master-winnaar): “Ik beschouw het als een voorrecht dat ik deel uit maak van een sport die mannen en vrouwen, tieners en tachtigjarigen de kans biedt om uiting te geven aan hun liefde voor het leven in een omgeving die de natuur ons geschonken heeft.”

Maar ook Bob Hope (filmster en golfer): “Als ik een slag mis, dan denk ik gewoon wat een prachtige dag het is en hoe schoon en gezond de lucht is. Daarna haal ik diep adem. Dat moet ik wel doen omdat ik anders niet genoeg kracht heb om mijn golfstok doormidden te breken.” En dan Tiger Woods: “Met golf is het net als met het leven zelf, je moet kunnen genieten van wat je doet. Mijn vader heeft me altijd geleerd dat golf een wereld in het klein is en hoe meer ik speel hoe meer ik begrijp wat hij bedoelde.” Herkenbaar. Toch !!

Dan weer terug op (de Weldernse) aarde van vandaag.

Rob Jansen (op 7 en 18), Charlotte Donkersloot (op 13), Jan Daalhuizen (op 18) en Henk van Kempen (op 14 !!) hebben een birdie geslagen. Heel goed.

De uitslag van de 9 holes is:

1. Hans Vos 23 pt (!!)

2. Elly van Hulst 19 pt

4. Leo Nickel 15 pt.

De uitslag van de 18 holes is:

1. Klaas Nienhuis 40 pt en een Masterplaats.

2. Rob Knopperts 39 pt

3. Leo Brugman 37 pt

4. René van Brandenburg 37 pt

5. Hieke de Boer 37 pt

6. Bert Bruning 36 pt.

7. Marianne Rensink 36 pt.

Bij een gelijke score bepaalt de playing handicap de volgorde.

Volgende week spelen we voor de fun Texas Scramble en is er geen 9 holes-wedstrijd. Hieke de Boer is dan wedstrijdleider en Rob Knopperts maakt de startlijst.

Namens de Welderns Commissie,

Aad Soetema