3 ballen 864x400 cDe Welderns deelnemers speelden afgelopen woensdag een qualifying wedstrijd. Voor het eerst sinds lange tijd waren de weersomstandigheden minder goed. Het was een wat druilerig weertype met kleine regen- en motregenbuitjes. Toch was er heel veel belangstelling voor de wedstrijd. Er hadden zich 92 deelnemers gemeld. En overigens was de baan heel goed bespeelbaar. Zo nat was het nu ook weer niet.

Dat plaatste de commissie wel voor een probleem, omdat de B.V. om 15.00 uur een shotgun had geprogrammeerd voor de businessclub. De baan moest dus leeg zijn op dat tijdstip. Voor Charlotte, die de startlijst samenstelde, werd het een hele tour om alle deelnemers te kunnen plaatsen op een zodanige wijze dat iedereen om 15.00 uur binnen zou zijn. De 9 holes spelers vertrokken daarom vanaf hole 10 en de interval voor hen was krap gehouden. Alle overige deelnemers vertrokken in gelijke mate van hole 1 en hole 11 vanaf 8.20 uur, een zeer vroeg tijdstip.

De voorwaarde was wel, dat is voor de wedstrijd al aangekondigd, dat alle flights goed door moesten lopen en er mochten geen gaten vallen. Het bleek helaas een te lastige opgave voor sommige flights, met als gevolg hier en daar flinke wachttijden. Het merendeel van de flights had 5 uur nodig om 18 holes te spelen. De laatste flights die op 18 binnen kwamen moesten zowat gelijktijdig afslaan om de shotgun niet in de weg te zitten. Uiteindelijk waren we met de hakken over de sloot binnen. De commissie doet een dringend beroep op de deelnemers om aansluiting te houden en goed door te lopen, zeker als het zo druk is. Een golfronde moet toch binnen 4 u en 30 minuten voltooid kunnen worden.

De uitslag

9 holes

1. Wim Selles 20 stblf
2. Marjoke Croque-de Back 18
3. Marijanne van den Dool 11

18 holes

Er zijn 5 birdies gemaakt:
• Frans Bouwmeister op hole 1
• Rene van Brandenburg op hole 1
• Wiep Pere op hole 4
• Derk de Boer op hole 13
• Hans Schuil op hole 14

Een terzijde: er was discussie over de bomen met een rood-wit lint om de stam vanwege de processierups. Je krijgt aldaar een vrije drop. Geldt deze regel nog of is de periode verstreken? De commissie heeft dit nagevraagd en kan bevestigen dat de regel nog steeds geldt. De rups is wel verdwenen, maar de haartjes van de rups die het ongemak veroorzaken, zijn er nog steeds. Daarom is de regel nog van kracht.

De uitslag over 18 holes
1. Jos Wels 43 stblf
2. Olav Zwarteveen 38 stblf
3. Jan Landkroon 37 stblf
4. Frans Bouwmeister 36 stblf
5. Bert Brand 36 stblf
6. Bert Hattink 33 stblf
7. Ruud van Maaren 33 Stblf

De computed buffer adjustment (CBA) was -1. Het gevolg is dat iedereen met een score van 36 of meer een handicapverlaging krijgt. Daarnaast zijn er nogal wat spelers die nu net in hun buffer belanden en geen handicapverhoging krijgen.

Volgende week, 19 september, spelen de Welderns op Bleijenbeek omdat de thuisbaan bezet is met een andere wedstrijd. Alle inschrijvers mogen spelen op Bleijenbeek ook al heeft men geen combi lidmaatschap. Bij binnenkomst staat de koffie klaar.
Johan de Vet maakt de startlijst. We spelen een strokeplay wedstrijd met handicapverrekening. De eerste flight slaat af om 10.00 uur vanaf hole 1. Er kunnen maximaal 20 flights geplaatst worden. Voor handicargebruikers: er zijn max. 6 plaatsen beschikbaar (2 handicars en 2 handiscooters).

Rob Jansen