inna g 55021 unsplash (1)Voor deze qualifying wedstrijd van de Welderns hadden zich 76 golfers aangemeld: 10 voor de 9 holes en 66 voor de 18 holes. Nog drie wedstrijden te gaan voor een goede plaats in de ringerscore of in het zomerklassement! Nog drie wedstrijden te gaan om nog iets te doen aan de persoonlijke handicap. Het gevecht om een goede score neer te zetten was bij velen duidelijk aanwezig.

Maar soms zit het mee, soms zit het tegen. Als je na een golfwedstrijd je oor te luisteren legt op hole 19 hoor je de meest uiteenlopende reacties over de gespeelde wedstrijd. En daaruit kun je direct opmaken of er goed of minder goed is gescoord. Wat er dan zoal op tafel komt: het voor of nadeel van de vroege starters, het mogen of moeten starten vanaf hole 11, het wachten op een langzamere flight voor je, de balvlucht van de dag, de wel of niet goed lopende greens..........enz. enz. Veelal gebruikt om de teleurstelling van de dag op z'n plek te zetten. Maar na het eerste drankje begint het relativeren. Het mooie weer op deze laatste woensdag in september, het zonovergoten terras en de gezellige napraat doen de spelervaringen van de dag al snel naar de achtergrond verdwijnen. Behalve natuurlijk voor de winnaars van de dag. Daar mag lang over worden nagepraat!

De uitslag

9 holes
1. Marjolein van Gessel met 17 punten
2. Trees Geling met 14 punten, phcp 18
3. Marjoke Croque-De Back, 14 punten, phcp 21

18 holes
1. Marianne Rensink met 39 punten
2. Ben Warmenhoven met 38 punten
3. Jan Landkroon met 36 punten
4. Bert Bruning met 35 punten
5. Corrie Holweg met 34 punten
6. Rob Jansen met 33 punten, phcp 15
7. Jan van Dongen met 33 punten, phcp 25
Harrie Besselink met 33 punten, phcp 25
Omdat Marianne Rensink nog niet aan de handicap voor de Masterplaats (36) voldoet, gaat deze plaats naar Ben Warmenhoven die als tweede eindigde. Maar Marianne streek wel de Weldernsvlag!

Volgende wedstrijd
Op woensdag 3 oktober staat er een funwedsrijd op het programma met als spelvorm Hidden Holes.
Het kan maar zo zijn dat de best gespeelde holes van die dag niet meetellen in de eindscore!
Want er wordt na de wedstrijd pas bekend gemaakt welke 9 holes er op deze dag toe doen!
Rob Jansen maakt de startlijst .
Johan de Vet is de wedstrijdleider en zorgt voor de laatste regelvraag van dit seizoen!

Namens de commissie van de Welderns,
Hieke de Boer