lead grip text 58725aba5f9b584db3670e8eTwee knokkels !! Kennen jullie dat gevoel ook? Na een vakantie even vóór de Welderns de driving range op, en het gaat best lekker. Wat heet, het gaat hartstikke goed. Maar dan een uurtje later op de baan, het loopt van geen meter.

Dat overkwam mij ook na 6 weken geen golf. Nou, die afslagen op de driving range, de wedstrijd mocht voor mij beginnen. Op hole 11. De eerste bal hebben wij niet meer gezien, een afzwaaier naar rechts. De tweede ging als een raket de lucht in. En zo ging het nog even door, alles naar rechts. Na 7 holes had ik 6 punten. Wat een drama.

Na de volgende afzwaaier op hole 17 merkte mijn flightgenoot opeens op: “wat raar, die afslag van jou. Ik zie bij mij zelf altijd twee knokkels op de club, maar volgens mij zie jij er maar één!” Zo maar een losse opmerking. Op hole 18 scoorde ik meteen 4 punten. En uiteindelijk haalde ik mijn buffer ook nog. Ik ben mijn flightgenoot eeuwig dankbaar. Nu kijken of het volgende week op Bleijenbeek ook zo lukt. Met twee knokkels. Danke, flightgenoot.

Dan de wedstrijd van vandaag. Tja wat moet je daar van zeggen. Weer heerlijk weer voor de bijna 80 deelnemers. De greens liepen snel, de wedstrijd niet zo erg, de meesten hebben er ongeveer 5 uur over gedaan. Toch was het even na half 5 nog lekker druk op hole 19 voor de uitslagen. En ook voor Hieke, die haar laatste startlijsten gemaakt heeft.

Er vielen 5 birdies te noteren. Op hole 13 voor Ineke Wilmer en Henk van Kempen, op hole 4 voor André Jansen en Johan de Vet en op hole 3 voor Rob Jansen.

De uitslag van de 9 holes:

1. Elly van Hulst 20 punten
  2. Wim Selles 19
  3. Marjoke Croque 18

En dan van de 18 holes:

1. Olav Zwarteveen 41 punten en een Masterplaats
  2. Peter Havelaar 39
  3. Ankie Cillekens 38
  4. Henk Rensink 37
  5. Henk van Kempen 36
  6. Leo Weijers 36 en
  7. Paul Kerckhoffs 35.

Volgende week dus de afsluiter van de zomercompetitie 2018 op Bleijenbeek. De Commissie rekent op een grote deelname. Maar vergeet niet als je je nog moet inschrijven, om je voorkeur voor het diner onder Opmerking aan te geven !! En graag op tijd aanwezig zijn. Het belooft een leuke en gedenkwaardige dag te worden.

Namens de Welderns Commissie

Aad Soeteman