Golfclub Welderen

Senioren / Welderns

Attachment 1De slotwedstrijd van het zomerseizoen van de Welderns op Bleijenbeek had dit jaar 77 deelnemers. Na de lange hete zomer en nazomer was dit de eerste week waarin de herfst langzaam vat op het weer begon te krijgen. Met 13-14 graden maximaal, een stevig briesje en heel af en toe wat motregen was het al met al redelijk golfweer.

Om 9.30 uur begonnen de deelnemers binnen te stromen met de belofte van een mooie golfdag als een glimlach op de lippen. Even bijkomen van de rit naar Bleijenbeek, je inschrijven op je gemak, heerlijke koffie met Limburgse vlaai, de laatste wederwaardigheden uitwisselen met je flightgenoten, een balletje inslaan en na de traditionele foto op de trappartij van Bleijenbeek gezellig keuvelend naar je starthole lopen of rijden.

Het was leuk en ontspannen als altijd bij de slotwedstrijd. Dat is het Bleijenbeekgevoel. Je kunt het niet vatten, het is er gewoon.

De wedstrijd, per traditie een Texas scramble 4-bal, begon om 11.00 uur. Er werd gestreden om de dagprijzen en om de gecombineerde neary voor dames en heren op hole 13. Ook was er de longest voor dames en heren afzonderlijk op hole 18. Tegen 16.30 uur waren de meeste flights binnen en konden de uitslagen worden genoteerd en geordend. Het bleek niet mogelijk om de kaarten in e-golf te verwerken. Dan maar handmatig aan de slag. En dat moet je met aandacht doen.

Na de borrel en een verfrissende douche was het gezelschap vanaf 17.45 uur bijeen om de uitslag van de wedstrijd te vernemen.

De uitslag van de wedstrijd
De neary werd gewonnen door: Kees Brussee
De longest bij de dames ging naar: Ankie Cillekensl
De longest bij de heren was voor: Paul Kerckhoffs

De dame en heren werden voor hun prestatie verblijd met de chocoladeletters N en L.
De eerste 3 van het dagklassement:
1. Team Paul Kerckhoffs – Wiep Pere – Truus Hendriks – Elly van Hulst 64 Phcp 14
2. Team Leo Brugman – Bert Bruning – Evaline Hendriks – Corrie Holweg 65 Phcp 14
3. Team Frans Kaart – Helmie Martens – Peter Havelaar - Bert Roosenboom 65 Phcp 15

De prijswinnaars kregen allen zoals te doen gebruikelijk op de slotdag een heerlijke Limburgse vlaai van de lokale bakker in Afferden als trofee mee naar huis. (Frans Kaart staat niet op de foto want moest eerder weg).

Ringerscore en zomerklassementen
Er zijn twee wedstrijden op de woensdag (9 holes en 18 holes). Voor beide wedstrijden houdt de commissie een zomerklassement en de ringerscore bij. De winnaars hebben recht op wisseltrofees. Dat maakt het totaal aan prijzen omvangrijk. Er waren derhalve nog vier winnaars te huldigen t.w. de winnaar van het zomerklassement over 18 holes en over 9 holes, en de winnaars van het klassement van de ringerscore (18 holes en 9 holes).

Daarnaast is er een uitnodiging voor de Masters 2018 beschikbaar voor de overall winnaar van alle qualifying wedstrijden over 18 holes. De klassementen zijn bijgehouden in E-Golf4U door Johan de Vet. Alle gegevens zijn beschikbaar onder het tabblad ‘Competities’ in het ledenportaal.

Uitslagen Ringerscores
De ringerscore is een klassement dat gebaseerd is op de beste scores op iedere hole van alle qualifying wedstrijden die de deelnemers hebben gerealiseerd in het seizoen. Om de competitie tussen de verschillende handicaps gelijkwaardig te houden is er sprake van een 2/3e verrekening van de playing handicap op de brutoscore. Daaruit resulteert de netto score.

De eindstand van de ringerscore heeft geresulteerd in de volgende winnaars.
1. Over 18 holes: Rob Jansen – Brutoscore 65----Nettoscore 55
Op plaats 2 Harry Gerrits met netto 56,3 (bruto 77); op plaats 3 Frans Bouwmeister met netto 56,7 (bruto 74).
2. Over 9 holes : Hein van Harn - Brutoscore 96----Nettoscore 73,3.
Op plaats 2 Wim Selles met netto 73,3 (bruto 100); op plaats 3 Leo Nickel met netto 77,3 (bruto 109).

De wisselbekers gaan naar Rob Jansen en Hein van Harn. Harry en Hein waren er niet bij, dus geen foto helaas.
Uitslagen zomerklassementen
Voor de zomerklassementen zijn 2 bekers beschikbaar.

Over 9 holes is de winnaar Marijanne van den Dool met 96 punten. Zij blijft daarmee Leo Nickel met 86 punten voor. Francien van de Looi werd derde met 75 punten.
Marijanne was helaas niet aanwezig om de beker in ontvangst te nemen.

Bij het zomerklassement van de 18 holes wedstrijden fun en qualifying, het belangrijkste klassement, heeft Ankie Cillekens het klassement al in een vroeg stadium aangevoerd. Zij heeft haar handicap in de loop van het seizoen fors verlaagd en heeft een uitstekend seizoen achter de rug met gewonnen wedstrijden en een behaalde masterplaats.
In de laatste fase van het seizoen werd het nog spannend. Olav Zwarteveen kwam opzetten. Een demarrage in de laatste wedstrijden bracht hem bijna langszij voor het zomerklassement en voorbij Ankie in het klassement van de qualifying wedstrijden. Ook hij heeft een flinke handicapverlaging gerealiseerd in de afgelopen zomer.

De winnaar van het Qualifying klassement heeft recht op een masterplaats in 2019.
De eindstand:

1. Olav Zwarteveen 182
2. Ankie Cillekens 179
3. Henk van Kempen 138

Ankie Cillekens werd de winnaresse van het zomerklassement over alle wedstrijden met 252 punten.
De eindstand van het zomerklassement is als volgt:
1 Ankie Cillekens 252
2 Olav Zwarteveen 232
3 Henk van Kempen 198

Ankie Cillekens zette de commissie in het zonnetje voor alle werkzaamheden die de commissie door het jaar heen heeft verricht voor het organiseren van de wedstrijden. Die dankbetuiging werd met genoegen aanvaard. Met het uitreiken van deze prijs eindigde het uitslagendeel van de avond. Het diner kon worden voortgezet. Na het hoofdgerecht was er aandacht voor het afscheid van Hieke de Boer als lid van de commissie. Hieke heeft sinds eind 2010 op een heel zorgvuldige wijze werkzaamheden vanuit de commissie vervuld. Zij heeft ca 250 wedstrijden van de Welderns voorzien van prijzen voor de winnaars. En daar bleef het niet bij. Ze heeft taken vervuld als wedstrijdleider, startlijstmaker, ze behartigde het lief en leed van de Welderns en veel inspanningen verricht voor de bijzondere wedstrijddagen van de Welderns. Voorwaar een indrukwekkende inzet voor onze wedstrijden.

Dat heeft ze gedaan op een buitengewoon plezierige wijze. Hieke is altijd hartelijk en vriendelijk voor iedereen, met aandacht en belangstelling voor het wel en wee van de deelnemers. De voorzitter bedankte Hieke, van geboorte Friezin uit het dorpje Schraard in Zuid-West Friesland, in het Fries voor haar inzet in de afgelopen jaren. Met een attentie en bloemen en een welgemeend applaus hebben de deelnemers afscheid genomen van Hieke als lid van de commissie. De commissie heeft Evaline Hendriks bereid gevonden het takenpakket van Hieke over te nemen, hetgeen ook met applaus werd begroet. Daarmee werd het officiële deel van het programma beëindigd.

Zo rond 21.15 uur was het diner afgelopen en kon een ieder de tocht naar huis aanvaarden.

Rob Jansen
voorzitter
29 oktober 2018