Herfst WelderenDe herfst heeft nu definitief zijn intrede gedaan op de golfbaan. Bomen in schitterende herfstkleuren met op de achtergrond prachtige Hollandse luchten lachen de spelers toe en bewijzen op een andere manier hoe mooi de natuur hen steeds verrast met deze schilderachtige vergezichten en wisselende omstandigheden. Maar de herfst heeft ook een keerzijde: vallend blad. De greenkeepers doen er alles aan om de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar met zoveel bomen is er bijna niet tegen op te werken. De ‘blaadjesregel’ helpt dan wel om het zoeken te beperken en de snelheid erin te houden, maar dan moeten de deelnemers het zoeken wel beperken tot het hoognodige! Het is tenslotte maar een balletje dat je mogelijk kwijtraakt.

Deze woensdag werd er voor de tweede keer de wedstrijdvorm ‘Welderns best ball’ gespeeld; een combinatie van een individuele én een teamwedstrijd. Net als vorige week waren de deelnemers zeer te spreken over deze wedstrijdvorm. Voor de verdere wintercompetitie over 18 holes zal deze wedstrijdvorm de standaard zijn. Het team dat vandaag het hoogste aantal stablefordpunten be haalde was het team van Albert Zijlstra, Jan Ram en Bert Hattink met 48 stablefordpunten. Zij mochten 27 ingelegde ballen onderling verdelen.
Er werd overigens vandaag een nieuw Welderns record gevestigd. Nooit eerder konden we in het winterseizoen 83 deelnemers noteren: dit keer 72 voor 18 holes en 11 voor 9 holes en het is voor de commissie steeds een huzarenstukje om in de 3 uur toegewezen starttijd 27 flights in de baan te hebben. Twee van die 18 holes deelnemers deden voor de eerste keer mee: Annemien Lems en Ruud Rouwmaat. Welkom!

De birdies:
Henk Lups hole 4
Leo Weijers hole 6
Frans Meuleman hole 7
Helmie Martens hole 12
Charlotte Donkersloot hole 13

De uitslag 9 holes:
1. Trees Geling 17 stbf
2. Jo Ceelen 15 stbf
3. Lisette Verbunt 14 stbf

De uitslag 18 holes:
1. Henk Lups 37 stbf
2. Bert Hattink 36 stbf PHCP 23
3. Albert Zijlstra 35 stbf PHCP 20
4. Leo Weijers 35 stbf PHCP 30
5. Kees Brussee 34 stbf PHCP 26
6. Jan Ram 34 stbf PHCP 27
7. Gijs de Winkel 34 stbf PHCP 29

Volgende week is de wedstrijdleider Rob Knopperts en maakt Nico Broex de startlijst.

Tot slot wijs ik op de regelavonden die op 11, 13 en 19 december door de R&H-commissie worden georganiseerd. 11 en 13 december zijn al volgeboekt, maar op 19 december is er nog plaats. Ga er naar toe, o.a. om te horen dat je vanaf 1 januari 2019 nog maar 3 minuten naar je bal mag zoeken! Een regel die vandaag voor een aantal golfers zeker van toepassing was!!

Johan de Vet