Herfst WelderenOndanks de wat slechtere weersvooruitzichten hadden zich toch bijna 60 deelnemers ingeschreven voor de Welderns Fun wedstrijd van afgelopen woensdag. Omdat uw wedstrijdleider redelijk vroeg op de golfbaan was en de deur van het restaurant nog gesloten vond, heeft hij kunnen observeren hoe gemotiveerd de deelnemers aan de wedstrijd vandaag arriveerden. Bij het uitladen van de golftassen en trolleys uit de auto´s op de parkeerplaats, vielen vooral op de strakke gezichten op die uitstraalden:
“Voor mij mag de temperatuur wel wat hoger worden”.

Maar ze waren er wel, de stoere vrouwen en mannen die, uitgerust met speciale attributen om de koude zoveel mogelijk te weren, zich gingen voorbereiden op de strijd. Voor sommigen was dat het inslaan op de driving range, maar de meesten zochten nog even de warmte van het inmiddels geopende clubhuis waar de koffie klaar stond. Het goede nieuws was dat gedurende de dag de temperatuur wat opliep en de oostenwind temperde. Dit feit en de aangeboden koffie op hole 11 (waarvoor dank aan de B.V.) zorgden er mede voor dat de stemming in de baan goed was en dat menigeen met een rood gezicht en een brede grijns hole 19 opzocht. Iedereen was toe aan iets warms en dat betekende een vol clubhuis met Welderns leden waarvan de meesten de prijsuitreiking hebben afgewacht. Nico Broex begreep het momentum en zorgde voor een kwieke afhandeling van de resultaten, met als gevolg dat de winnaars van de dag snel bekend konden worden gemaakt.

Onder het motto: “Niets is belangrijker dan het team”, werd begonnen met de uitreiking van de prijs aan de flight met het beste teamresultaat. Het team van Janny de Vries/Jan Heijne/Henk Lups werden nipt verslagen door het winnende team van Captain Corrie de Vet/Wiep Pere/Bert Brand. Beide teams hadden een score van 45 SF punten maar het verschil in Phcp gaf de doorslag.

De vogels vlogen dit keer wat minder. Alleen Jo Ceelen sloeg een birdie op hole 5 echter zonder dat hij zich daarvan bewust was, zo bleek later.

Uitslag 18 holes wedstrijd:

1. Wiep Pere 39 SF
2. Rob Jansen 35 SF Phcp 15
3. Corrie Holweg 35 SF Phcp 38
4. Truus Hendriks 34 SF Phcp 30
5. Bert Brand 34 SF Phcp 32
6. Theo Visser 34 SF Phcp 34
7. Jan Heijne 34 SF Phcp 36

Uitslag 9 holes wedstrijd

1. Charlotte Donkersloot 15 SF
2. Harrie Besselink 14 SF Phcp 11
3. Trees Geling 14 SF Phcp 18

Na de prijsuitreiking nam onze voorzitter Rob Jansen het woord om iedereen op de hoogte te stellen van een bericht van Annie Arends die alle Welderns deelnemers bedankt voor de warme blijken van belangstelling. Wij wensen Annie en ook Henk veel sterkte en kracht toe de komende tijd.

Volgende week woensdag spelen we opnieuw een fun wedstrijd waarbij Aad Soeteman wedstrijdleider is en Johan de Vet de flight indeling maakt.

Sportieve groet van Rob Knopperts (wedstrijdleider)