3 ballen 864x400 cBuien-weer-golf-radar

Afgelopen zaterdag gaf buienradar voor vandaag, Welderns-woensdag, aan een temperatuur rond de middag van 1 graad met een gevoelstemperatuur van -4! Wellicht dat daardoor “slechts” 48 deelnemers hebben ingeschreven voor de 18-holes en 12 voor de 9-holes. Maandagochtend werd de temperatuur voor Elst aangegeven van 5 graden en een gevoelstemperatuur van 1 graad. Een aanzienlijke verbetering. En vanochtend was de temperatuur volgens buienradar rond de middag 6 graden met een gevoelstemperatuur van 3 graden, zij het met wat regen vanaf 12 uur en een bleek zonnetje een paar uur later.

Wat uiteindelijk klopte was een heel klein beetje regen om 12 uur (maar veel meer tijdens hole 19) en zo nu en dan een bleek zonnetje. Opmerkelijk is trouwens ook dat het vandaag, woensdag, om 23 uur veel warmer is dan vanmiddag om 12 uur. Maar dat weten we nu nog niet.

Wat leren we hier van? Niet zoveel behalve dat het weer net is als golfen. Je weet van te voren nooit wat het gaat worden. Golfen = golven. En dat weten we allemaal al een tijdje. Maar bij elkaar genomen, viel het weer tijdens de wedstrijd alleszins mee.

De birdies: allemaal bij de 18 holes en wel:
Rob Knopperts en Janny de Vries op hole 13,
Henk Arends op hole 10, en
Henk Lups op hole 7.

De uitslag van de 9 holes was:
1. Helmie Martens 15 punten
2. Charlotte Donkersloot 14 punten
3. Francien van der Looi 14 punten.

Bij de 18 holes was de eindscore van “de top” :
1. Henk Tiedink 39 punten
2. Bert Roosenboom 39 punten
3. Evaline Hendriks 37 punten
4. Hieke de Boer 36 punten
5. André Jansen 36 punten
6. Arie Puiman 35 punten
7. Rob Derksen 35 punten.

Bij gelijke stand beslist zoals gewoonlijk de playing handicap.

Als je weet dat Henk Tiedink en Bert Roosenboom met Wim van den Broeke één flight vormden, dan is het niet moeilijk te voorspellen dat zij ook de flight-prijs in de wacht gesleept hebben. De twee heren hebben voorlopig balletjes genoeg, lijkt mij.

Henk en Bert moeten trouwens nog wel zelf hun handicap na vandaag aanpassen. Als zij niet weten hoe dat moet, vraag het dan één van de Commissieleden. Als ze geluk hebben treffen ze er één, die weet hoe dat moet !!

Volgende week woensdag is het 5 december !! Wij verwachten veel mijters en baarden. En pepernoten. Rob Jansen is dan Westrijdklaas en Rob Knopperts zijn roetvegen-assistent.
En........ bij afzeggen graag de assistent appen, mailen, sms-en o.i.d. Zijn nummer staat te lezen op de inschrijfpagina.

Namens de Welderns Commissie
Aad Soeteman