Golfclub Welderen

Wildwedstrijd 2014

Ook al gaat de maandagwedstrijd en de Welderens nog even door, de wild-wedstrijd is toch voor de meesten de afsluiting van het golfseizoen. En wat mijn betreft hebben we dit jaar een fantastisch seizoen gehad als we het over het weer hebben. Er zijn dan ook hele mooie wedstrijden geweest en hebben we weer heel veel gezellige dagen op het terras mogen doorbrengen.

Wat de baan betreft hebben we heel vaak geweldig kunnen spelen, alleen is er de laatste tijd wel heel veel regen gevallen. De baan is dan nu ook op plaatsen verzadigd en daarom had de wedstrijdleiding dan ook besloten dat er tijdens de wedstrijd overal geplaatst mocht worden. Een hele goede beslissing, want iedereen heeft het waarschijnlijk meegemaakt dat ook met een heel goed geslagen bal net naast de fairway of green je zomaar geplugt kon liggen.

Maar los daarvan, het is 1 November en wat was het een heerlijk weer. Er kon in polo gespeeld worden en het was eigenlijk vreemd dat alleen Jan-Kees in de korte broek liep! Wat ik wel heel opmerkelijk vond was dat wanneer je normaliter nog wel eens een fazant in de baan ziet lopen, leek het er nu op dat deze zich voor de Wild-wedstrijd uit de voeten hadden gemaakt, of waren ze allemaal in het buffet verwerkt?

Lees meer: Wildwedstrijd 2014

Vlaggetjeswedstrijd

Oude wijn in nieuwe zakken, teleurstelling bij een feest

Traditiegetrouw vond eind April de vlaggetjesdag plaats: niet zoals we gewend zijn op 30 April maar op Koningsdag de 26e. Samen met mij waren er bijna 50 andere deelnemers die deze Koningsdagwedstrijd niet wilde missen. De Wedstrijdcommissie had zijn beste beentje voorgezet: letterlijk uitgevoerd door Rini, een lekker soesje en/of een glaasje oranje bitter, mooi weer (kunnen ze dat ook al???) en voor mij een leuke flight indeling. Samen met Truus Kuipers en John Hardeman de baan in.

Ik was er op tijd: omdat ik de werkweek weg was geweest had ik al even geen club in mijn handen gehad. Het was wel wat vroeg. Waar ik in de maandbeker gewend was aan het eind te moeten starten, zat ik nu in de 4e flight.

Het oefenen ging niet zo denderend. Ik was ook nog niet zo wakker want toen ik mijn wedstrijdkaart ophaalde dacht ik dat mijn playing handicap voor afslag op de back tees was. Nietsvermoedend vroeg ik dat aan Dolf en daarmee joeg ik hem de stuipen op het lijf. Dolf dacht namelijk dat het systeem weer een fout gemaakt had. Een wakkerder Frans die ook aan de wedstrijdtafel zat, corrigeerde dat gelukkig. Ik blij en vooral, Dolf blij. Maar dat zette me wel op scherp.

Lees meer: Vlaggetjeswedstrijd

Uitslag Betuws Open Kampioenschap

    Heren Dames
Categorie I 1 S. Simonse A. Nguyen
  2 L. Verspaandonk T. Kuipers *
  3 M. van Woesik *  
Categorie II 1 P. Klein Breteler G.L. Gimbrere
  2 J. Kuipers * B. Faber-de Lange *
  3 J. Brehm M. Kom
Categorie III 1 E. Korma C. Donkersloot *
  2 M. Hulshof * E. Molendijk
  3 F. Tillemans * A. Rogowska *

(* = lid van Welderen)

 

SGNL Cup 2014

Welderen wint 1ste SGNL cup

SGNL staat voor “Samenwerking Golfbanen Nederland” en hierbij zijn een 14-tal golfbanen aangesloten, waaronder Welderen en Bleijenbeek. Als lid van onze Golfclub kunt u profiteren van dit speciale samenwerkingsverband, waarbij alle leden van de aangesloten banen voordelige greenfeetarieven aangeboden krijgen. Het greenfeetarief is dan € 39,50 p.p.

En dit jaar organiseerde de SGNL voor het eerst de SGNL Cup, en die vond afgelopen zaterdag 11 oktober 2014 in Lelystad plaats. De 4 deelnemers van Welderen kwamen voort uit de beste dame en heer uit de Maandbeker A en B in augustus. Dit waren in principe Harry Wickerhof, Liesbeth Slegt, Sanne Wolffenbuttel en Tonny Kamphuis. Echter Harry was verhinderd, vervolgens ook de tweede heer Arno Jansen, en toen mocht ondergetekende als derde man in de Augustus maandbeker de honeurs waarnemen als speler uit de A.

Lees meer: SGNL Cup 2014

Old Grand Dad 2014

De grootvaders van Welderen hebben afgelopen zomer onderling strijd geleverd.

Overall winnaar van de OGD trofee 2014 werd John Hardeman !

Vier golfende grootvaders hebben zich gekwalificeerd voor de OGD-regiofinale op Golfpark Efteling:

  • John Hardeman
  • Albert Zijlstra
  • Arie Puiman
  • Auke Zeylstra

Albert Zijlstra eindigde bij deze regiofinale als derde!

Dus ging Albert naar de landelijke finale bij GolfClub Cromstrijen. Jammer genoeg werd hij niet onze Nederlandse kampioen. Volgend jaar beter? Wordt Welderen dan kampioen? In 2015 zullen we het weten!

Op de OGD website www.oldgranddad.nl staat alle informatie over de OGD, onder andere over de goede doelen die de stichting nastreeft:

De 'Stichting Old Grand-Dad“Club Nederland', zoals de officiële naam van deze golfclub van golfende grootvaders luidt, doet naast het organiseren van golfdagen voor grootvaders schenkingen voor 'het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot dertig jaar'.

Eef Weenink

OGD Consul Golfclub Welderen

Mixed Foursome Matchplay 2014

Na de finaleronde is bekend wie het Mixed Foursome Matchplaykampioenschap 2014 hebben gewonnen. Klik op de afbeeldingen voor de uitslag en andere foto's.

Matchplay Kampioenschappen 2014

25 september 2014

In bijgaande 'show' vindt U de uitslagen van de 'Matchplay Kampioenschappen 2014'.

Klik op een 'kleine' weergave om deze te vergroten. Bij 'grote' weergave links/rechts klikken voor volgende/vorige.

Eindstanden Maandbekers 2014

Een verslag van de maandbeker oktober … en de eindstanden bij 'lees meer'.

Het zit er weer op wat bereft de maandbekers dit jaar en ongeloof is mij nog steeds nader dan een overwinningsroes. Hemel, ik heb de maandbeker A (oktober) gewonnen. Toen ik uit de auto stapte vanochtend nam ik nog drie putters mee naar de oefengreen, want sinds de matchplay was de putter niet bepaald mijn vriend meer. Op de oefengreen, waar Hessel nog twee lesklanten een swing aan het voordoen was met een putter (?), was ik er wel snel uit. 'Ruudje, het wordt toch de oude putter...', zei ik tegen hem. 'Dat wist ik wel!', zei hij en lachte. Het is leuk de maandbeker te spelen met als doel de buffer te lopen of misschien wel mijn handicap te verbeteren, zeker niet omdat ik ook maar denk dat ik een kans maak de wedstrijd te winnen. Het was wel al meteen heel gezellig druk op de tee van 1, het was allemaal al wat uigelopen. De zon scheen uitbundig en ik mocht met Sebas en Wil spelen, dat wordt dus gezellig. Het duurde nog even voordat we uiteindelijk konden starten, want door de lage ochtendzon was Arno zijn bal na de 2de slag al links kwijt in de kniehoge rough. Na veel wachten ivm deze ’violent’ rough begon het eindelijk wat door te lopen vanaf hole 11 waar de rough duidelijk wel een maaibeurt had gehad. We moesten nog twee holes spelen, maar bij de afslag op hole 17 wist 'Bassie' al dat ik de maandbeker ging winnen. Ietwat voorbarig vond ik maar hij bleek er wel kijk op te hebben, want eenmaal op het terras aangekomen vertelde Rinie dat ik nog niet meteen naar huis moest gaan.

Bas en Wil, bedankt voor de fijne ronde, Nick bedankt voor het spotten op hole 1 en de wedstrijdleiding in het algemeen bedankt voor alle wedstrijden van het afgelopen jaar. De mixed foursome komt er nog aan en de wildbeker en dan zit het seizoen er helaas al weer op en gaan we weer trainen voor de NGF competitie.

Paul

Lees meer: Eindstanden Maandbekers 2014