Golfclub Welderen

Welderns 8 oktober 2014

De gekozen wedstrijdvorm voor deze shotgun was Greensome strokeplay Chapman. Een wedstrijd waarbij twee spelers een team vormen en met één bal spelen. Beide spelers slaan op elke hole hun eigen bal af. Vervolgens slaat speler A de tweede slag met de bal van speler B en speler B slaat de tweede slag met de bal van speler A. De twee teamleden kiezen na de tweede slag met welke bal ze de hole gaan beëindigen. Alle slagen worden genoteerd en na afloop van de ronde opgeteld en gecorrigeerd met de teamhandicap. Een sociaal spel waarbij de onderlinge teamgeest sterk kan worden bevorderd. Jammer dat uiteindelijk de voorspelde regen toch werkelijkheid werd. Twee flights vonden het toen welletjes en hebben de wedstrijd niet afgemaakt. Zij kozen voor hole 19 waar het horecapersoneel klaarstond om ze te ontvangen met een lekkere consumptie in een warm en droog clubgebouw. Het was daardoor wel wat langer wachten op de rest van de spelers die hun spel ondanks de regen af wilden maken. De einduitslag gaf een opmerkelijk groot verschil aan. De eerst geëindigde flight scoorde dertig punten minder de laatste flight!

Lees meer: Welderns 8 oktober 2014

Welderns 3 december 2014

Vandaag speelden de Welderns alweer de vijfde wedstrijd van het winterseizoen. In totaal 55 deelnemers, verdeeld in 16 flights over 18 holes en 3 flights over 10 holes, gingen de baan in. Dat was gegeven de weersomstandigheden een grote opkomst. Het was echt koud vandaag met een temperatuur rondom het vriespunt en een bij vlagen stevige oostenwind. De wintertees waren voor onze wedstrijd voor het eerst operationeel. Iedereen moest zijn playing handicap voor de matten opzoeken in de wintertabel. De baanconditie was heel behoorlijk. Het koude weer maakte het echter toch zwaar om te spelen. Na een slag vroren b.v. de restanten van de kleigrond aan het blad van je golfclub vast. Lastig spelen dus en dat bleek ook uit de scores. Want ondanks de ruime plaatsingsmogelijkheden kwamen die op één uitzondering na, niet boven de 30. En ze lagen ook allemaal erg dicht bij elkaar!

Lees meer: Welderns 3 december 2014

Welderns 26 november 2014

Er hebben zich 42 deelnemers opgegeven voor de funwedstrijd Texas Scramble en 6 deelnemers die 10 holes gingen lopen. Na enige toelichting over de details van de wedstrijdvorm en een verzoek aan de flightcaptains, om vooral de aansluiting met de volgende flight te bewaken, gingen 11 flights (negen 4 bal en twee 3 bal) van start. De baan was weliswaar zwaar, maar zeker te doen voor een funwedstrijd in deze periode van het jaar. Behalve dat er toch nog gezocht moest naar balletjes onder de bladeren kon men genieten van de prachtige herfstkleuren door de baan heen.

Lees meer: Welderns 26 november 2014

Welderns 22 oktober 2014

Ryder Cup2 Jaarlijks wordt een golfwedstrijd om de Ryder cup gespeeld. De beste 12 golfers van team USA nemen het dan op tegen de 12 beste golfers van team Europa. Dit jaar werd die wedstrijd eind september gespeeld, waarbij Europa wederom het sterkste team bleek te zijn. Europa bleek het (achteraf) vooral te hebben gewonnen bij de foursome wedstrijden (een team van 2 spelers die om en om slaan), maar legde het af tegen de Amerikanen bij de fourballs (de beste score in een team van 2 spelers telt). De les die je eruit zou kunnen opmaken is dat een winnaar van een fourball niet automatisch ook de winnaar is van een overall competitie. Alle reden dus om – voor het eerst deze zomercompetitie – de Welderns gemeenschap te confronteren met deze leuke spelvorm.

Lees meer: Welderns 22 oktober 2014

Welderns 13 november 2014

Met toch goed weer, windstil (met later toch wat lichte motregen) en zo te horen en zien met een goed humeur, gingen 46 deelnemers van start voor de tweede wedstrijd van het winterseizoen, helaas geen toestemming voor het gebruik van handicars, maar wel met verlenging van de plaatsingsregel ook toe
te passen op de fairway. Voordien had men zich gemeld met het `inleggen`van een nieuw (of iets dergelijks) balletje en nog wat uitleg vernomen over de `verdeling van de last`van het moeten starten `heel ver weg`op de holes 16 en 17.

Lees meer: Welderns 13 november 2014

Welderns 1 oktober 2014

1 Oktober is door de Verenigde Naties uitgeroepen als de internationale dag van de ouderen en op deze bijzondere datum waagden 66 senioren zich aan een test van zichzelf tegen de golfbaan. Qualifying dus dit keer, waarbij de flights op loting waren ingedeeld. Het was ook de voorlaatste Q-wedstrijd die in 2014 door de Weldernscommissie wordt georganiseerd. Verbeteringen van de ringerscore of van de handicap stonden daarom iets meer prominent op het spel.

Lees meer: Welderns 1 oktober 2014

Welderns 15 oktober 2014

Onder het genot van een drankje en een zonnetje op hole 19, werden de resultaten van de qualifying wedstrijd besproken. 54 deelnemers gingen van start om 9.00 uur en laatste vertrok om 11.15 uur. Veel blad en hoog gras langs de fair-way, drukte enigszins op de snelheid in de baan. Plaatsen van de bal, werd toegestaan en de buggy’s gingen ook de baan in. Al met al gunstige omstandigheden om er een leuke dag van te maken.

Lees meer: Welderns 15 oktober 2014