Golfclub Welderen

NGF Competitie Dames dinsdag

Het zit er weer op!

De NGF competitie voor de Dames Dinsdag begon 31 maart in Lelystad én eindigde op 12 mei in Lelystad! 31 Maart hebben we niet gespeeld vanwege het noodweer maar 12 mei was een zonnige dag. Alhoewel het, zo net over de dijk aan het IJsselmeer, toch behoorlijk waaide.

We hebben een leuke, sportieve competitie gehad en 12 mei hebben we een half uurtje het heerlijke gevoel gehad dat we ook volgend jaar weer in de hoofdklasse zouden kunnen spelen. Helaas bleek na afloop van de wedstrijd dat er verkeerd gestart was en dat kostte ons de wedstrijd! Heel jammer, maar als echte bikkels laten we ons niet kisten en gaan we in 2016 met frisse moed in de 1e klasse van start.

Ghislaine de Lange

Eindverslag NGF-competitie 2015

De NGF competitie 2015 is alweer voorbij en dan rest ons als commissie alleen terugkijken. Dan doen we dan nu en wij starten natuurlijk eerst met het succes. Heren 3 (zondag reserve 36 holes), beter bekend als Team Diefac of heren Diefac, spelend in de 3e klasse, zijn kampioen geworden in poule 131 en promoveren automatisch naar de 2e klasse. Het team zal zich volgend jaar graag willen bewijzen in de nieuwe klasse, met dezelfde grote inzet en onderling sterk commitment naar club en sponsor. Heren Diefac van harte gefeliciteerd!

Tja, de andere resultaten stemmen de commissie niet blij. In de volgorde van de website ngfcompetitie.com (hier kunt u alle standen en uitslagen per wedstrijd, partij en speler terugvinden) lopen wij de resultaten even snel door.

Lees meer: Eindverslag NGF-competitie 2015

NGF Competitie Dames 1 - Bergvliet

Dames 1 behaalt doel op Bergvliet

Vorige week woensdag had Francien besloten vanwege haar blessure niet te spelen. Gelukkig hadden wij een zevende speelster klaar staan, die tevens de baan voorgespeeld had: Yvon ging afgelopen zondag mee in de bus naar Bergvliet. Met een duidelijk doel voor ogen kwamen we daar aan. We moesten winnen van de Haenen, om nog een kans te maken op het kampioenschap. Daarnaast moest Heelsum dan winnen van Toxandria.

In een waterig zonnetje kon de eerste foursome van start. Pauline en Petra zouden het zwaar krijgen en moesten zich inderdaad gewonnen geven op hole 14. Truus en ik speelden de tweede foursome. De dames van de Haenen hadden in de ochtend de eer om te beginnen en een van onze tegenstandsters dacht even de toon te zetten voor de wedstrijd: ze sloeg zomaar een hole-in-one op de par 3 eerste hole! Ja, en toen moest ik. Ik zou zo graag willen dat ik nu kon schrijven dat ik antwoordde met ook een hole-in-one, maar helaas. Truus had zelfs nog niet eens een club aangeraakt en stond al 1-down. Gelukkig wonnen we meteen hole 2, dus was het weer gelijk. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd op hole 16, mooi voor de lastige zeventiende hole waarvan Truus aan het begin al tegen me zei die niet te willen spelen. Mission accomplished. Yvon en Kitty streden dapper en kwamen all-square aan op de par 3 achttiende tee. Helaas ging die hole naar hun tegenstandsters en kwamen wij dus 4-2 achter te staan na de foursomes.

Tijdens de lunch hadden we een lang beraad over de volgorde van de singles, want Petra, Pauline en ik konden, gezien ons gelijke playing handicap, wisselen van plek. Met nog flink wat werk te verrichten gingen we de singles in. Pauline speelde de eerste single tegen een handicapper 3, die ze helaas op hole 13 verloor. Petra ging als tweede van start, maar noteerde uiteindelijk ook een verlies op hole 13. Ik speelde de derde single, tegen de dame die in de ochtend een hole-in-one maakte. Het lukte haar niet om dat nog eens te doen. Met een 7/6 overwinning keek ik achterom en zag ik Truus nog strijdend in de vierde single. Ik sloot me bij haar flight aan als haar caddy en mijn tegenstandster caddyde Truus haar tegenstandster. De stand was 2up voor Truus en die voorsprong wist ze ook vol te houden tot hole 16, waar ze uiteindelijk de genadeklap uitdeelde. Algauw kregen wij te horen dat ook Kitty had gewonnen, waardoor de stand 8-8 was met Yvon nog in de baan. Maar ook Yvon was te sterk voor haar tegenstandster en won met een mooie 6/4 haar single tijdens haar debuut voor dames 1. Super!

Een mooie overwinning van 10-8 was het resultaat. Ons deel van het doel van de dag was volbracht. Helaas kregen we te horen dat Heelsum en Toxandria gelijk gespeeld hadden, waardoor onze kansen op het kampioenschap minimaal zijn. Volgende week moeten we tegen Heelsum op de Haenen. Daar zullen we strijden om de tweede plek en natuurlijk de eer, want van Heelsum willen we extra graag winnen natuurlijk! Dan zullen we ook ex-dames1-lid Jolanda en oud-Welderenlid Sophie treffen. Een spannende pot om mee te eindigen dus!

Maaike Kuipers

NGF Competitie Dames 2 - Nunspeet

Zondag 19 april, wij spelen vandaag op de Nunspeetse. Er wordt goed weer voorspeld, we gaan met veel zin die kant op. Elly's tomtom koos een mooie ontspannen weg door de natuur. Daar aangekomen werden we gezellig ontvangen door de gastvrouwen met zelfgebakken producten, heerlijk!!!

We speelden tegen Winterswijk en na vorige week wilden we koste wat het kost winnen!!!!! De ochtend liep voorspoedig, 5 punten binnen. Na een eenvoudige, goede lunch weer verder.

Er kon ondertussen wel weer een laagje uit, het werd steeds warmer! Wauw en ja, 1 voor 1 kwamen we 's-middags met de punten binnen. Een overweldigende winst van 17-1, zo zijn de kansen naar een 1e plaats nog niet helemaal verkeken!!! Ons jongste teamlid liep, met een verzwikte enkel die ze in de dubbels op liep, (wel ingetapet) de middag met een vette winst uit !!!! (7/6)

Gezellig nog even borrelen met elkaar met lekkere hapjes op het terras. Daarna met een voldaan gevoel naar huis. Nu alweer zin in volgende week zondag !!!!

Groet Cora

 

 

NGF Competitie Dames 1 - Welderen

Dames 1 geniet

Afgelopen zondag waren wij gastvrouw voor de andere competitieteams. Dat houdt meestal in dat het de hele dag kriebelt om zelf te spelen, zeker op zo’n mooie dag als het zondag was. De ontvangst van de andere teams verliep soepel en algauw waren zij de baan in. Ja, en dan? Met z’n drietjes hebben we heel wat kopjes koffie en thee naar binnen gewerkt, maar al snel gingen Truus en ik even met de buggy de baan in om te kijken. We waren vooral benieuwd naar de dames van de Haenen, want dat zouden onze tegenstanders zijn de komende wedstrijd. Het was al een heel gedoe om met de buggy door de baan te rijden en niemand te storen met het geluid van de motor of ergens voorbij te zoeven terwijl iemand aan het slaan is. Ons respect voor de marshalls groeide.

De meeste foursomes moesten toch het achterste veld in, dus lang tijd om te lunchen hadden de meeste dames niet. We kregen wel complimenten voor het lunchbuffet, dat was prima geregeld, dus bedankt horeca!

Lees meer: NGF Competitie Dames 1 - Welderen

NGF Competitie Dames 1 - Heelsum

Dames 1 viert toch feest op de Heelsumse

Het was 12 april. De op één na mooiste dag van het jaar. Voor ons was het bijna een thuiswedstrijd, we mochten namelijk op de Heelsumse spelen. Ondanks dat we tweede start hadden, spraken we toch af om er al om 8 uur te zijn. Het was namelijk feest. Misschien had u het al gelezen in de nieuwsbrief van Welderen: onze oude (op twee manieren ha-ha) captain Kitty werd 50! Dat moest natuurlijk gevierd worden met een flink stuk appeltaart (en als ik typ ‘flink stuk’ dan bedoel ik eigenlijk ‘iedereen kreeg ongeveer een kwart van de taart’). Afijn, wij zaten allemaal dus al vroeg te wachten om de jarige een warm ontvangst te geven. Om 8:20 kwam Sara dan ook eindelijk het clubhuis binnen. Ze werd meteen bedolven onder de kusjes en knuffels. Even later kwam ook Kitty binnen…

Na koffie, taart, speeches en cadeautjes stond er ook nog iets anders op de planning voor de dag. Er moest ook een competitiewedstrijd gespeeld worden. Het plan was simpel: winnen om Kitty een prachtcadeau voor haar verjaardag te geven, zoals ik op mijn verjaardag kreeg.

Tijdens het voorspelen was ons verteld dat we eerst de lus Sandr zouden spelen, en daarna de lus Helsum. Prima, even overleggen en Truus en ik kwamen tot de conclusie dat ik dan de oneven holes af zou slaan. Story of my life, want ik mag altijd in de foursome op hole 1 met al het publiek afslaan. Afijn, vind ik niet erg. Maar voordat we naar de start gingen zondag, werd ons nog even medegedeeld dat we op de lus Helsum zouden starten. Succes mam, op die eerste tee!

Lees meer: NGF Competitie Dames 1 - Heelsum

NGF Competitie Dames 1 - Lelystad

 

Niet verslagen maar wel een beetje aangeslagen reden we dinsdag 31 maart terug naar huis.

Hadden we hier alle lessen van Sander voor gevolgd, hard getraind en stonden we daarom vanmorgen om half zeven naast ons bed? Een kleine kater hadden we wel en dat om half elf in de ochtend!

Verloren? Nee, afgelast!

Onze eerste wedstrijd was gepland op de meest onstuimige dag van 2015. De weg naar Lelystad verliep best wel voorspoedig, de ontvangst was hartelijk met koffie en een heerlijke muffin. Maar kunnen we wel spelen, dat was de hamvraag? Golfbaan Flevoland, net achter de dijk!

Na ampel beraad van de captains en de NGF werd besloten om de wedstrijd af te gelasten, de baan ging dicht. Later bleek dat er nog 6 wedstrijden afgelast waren. Dinsdag 7 april is onze volgende wedstrijd. We spelen dan weer niet, want we zijn die dag het ontvangende team Hopelijk is onze baan dan bespeelbaar. En kunnen we eindelijk aan de slag, alle teams zijn ontzettend gemotiveerd. Onze inhaalwedstrijd zal gespeeld worden op dinsdag 12 mei.

Ghislaine de Lange

NGF competitie; dames 2 zondag – ‘t Sybrook

De klok een uur vooruit, slecht weer voorspeld en om 8.00 uur verzamelen. Mijn zondag is wel eens beter begonnen.

Met de slaap nog in de ogen rijden we naar Winterswijk. Benieuwd naar de voor ons onbekende baan en benieuwd naar wat de dag gaat brengen. Wind en regen zijn voorspeld en er is zelfs kans op onweer. De tas is dubbel gecheckt op regen- en windbestendige kleding, plu mee, check, regenhoes mee, check, regenhandschoentjes en -pet. Moet goed komen.

Lees meer: NGF competitie; dames 2 zondag – ‘t Sybrook

Dames 1 (stor)machtig op Toxandria

Het was 29 maart. De mooiste dag van het jaar, met de lelijkste weersvoorspelling van het jaar. De wekker ging om 5:30. Stiekem was dat dus 4:30. Kan iemand me vertellen waarom de competitie ook alweer zo leuk is? Met dus een zeer gemist uur minder slaap verzamelden we bij Petra voor de longest drive in de bus naar Toxandria. Gewapend met regenpakken, paraplu’s, regenhandschoenen, tien setjes extra kleding (daardoor tien tassen extra), werd de bus volgeladen en konden we in het donker op weg. Na een tijdje gaf Truus een seintje aan Petra, die vervolgens een door Truus/Johan gebrande CD opzette. Bij de eerste tonen vulde mijn hart zich met liefde. Zelfs nu ik eraan terug denk, kan ik niets anders dan glimlachen.

“Kwart over zeven op zondagmorgen, hoor ik een stem die heel zachtjes aan me vraagt… Ben je al wakker, pap?”

Kent u het nummer? ‘Dochters’ van Marco Borsato. Omdat ik die dag 21 werd, had het extra veel betekenis voor mijn moeder en mij.

“Wat is ze mooi en wat staat de tijd haar goed, ik knipper m’n ogen en zie hoe ze steeds weer een beetje veranderd is, maar hoe groot ze ook mag zijn, in mijn ogen blijft ze altijd klein…”

Genoeg gezwijmel, geslijm over hoe ik de liefste ouders van de wereld heb en nonsens over mijn verjaardag (voor nu dan). Voor het eerst bereikten we onze bestemming zonder omleidingen, omwegen, voetbalvelden en fietspaden. Als beloning namen we een extra kopje koffie met ontbijtkoek.

Lees meer: Dames 1 (stor)machtig op Toxandria

Van de baan gewaaid, NGF-competitie 2015 gestart

dsc 0520 kopieAls er eenden zwemmen over de fairway, dan weet je dat het regent. Als er meeuwen achteruit over je heen vliegen, dan weet je dat het waait. Als beiden tegelijk gebeuren, is het geen ideaal golfweer. Dat was zo ongeveer het geval bij de start van de NGF-competitie 2015, op 29 maart. Heren 1 (36) en Heren 4 (27) van de baan gehaald. De thuiswedstrijd op Welderen afgelast. Nee, golfen is niet voor watjes.

Heeft dan niemand gespeeld? Natuurlijk wel, beide damesteams van Welderen zijn niet zo soft, die hebben gewoon gewonnen met 18-0 en 17-1. Ook Heren 2 (36) vond een simpele overwinning onvoldoende en veegde de tegenstander met 18-0 van de baan. Bikkels zijn het. 

In ieder geval betekent dit dat een aanzienlijk deel van de competitie pas op 10 mei wordt afgerond. Bent u nieuwsgierig naar het verloop en de prestaties van alle Welderen-teams? Op NGF-competitie kunt u alle uitslagen vinden. En natuurlijk de verslagen van de individuele teams op deze site.

Peter Papegaaij.