Golfclub Welderen

Old Granddad 2015

w k keesOPA’s van Welderen golfen voor het goede doel

Op 21 mei en 16 juni hebben 21 opa’s van Welderen de kwalificatiewedstrijden voor de OGD trofee 2015 gespeeld. Overall winnaar werd Kees Lammers !

Vier golfende grootvaders hebben zich via deze Welderen - wedstrijden gekwalificeerd voor de OGD- regiofinale bij GC de Dommel op 29 juni 2015:

  • John Hardeman
  • Johan de Bruin
  • Kees Lammers
  • Willem Zweers

Lees meer: Old Granddad 2015

Maandbekers juli 2015

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.

{gallery}/categorie/nieuwsberichten/clubwedstrijden/2015/maandbeker juli{/gallery}

De maandbekers van juli zijn gespeeld:

Benefiet Wedstrijd Papendal (18 sept 2015)

BENEFIETWEDSTRIJD OP DE GOLFBAAN VAN DE EDESE GOLFCLUB

Vrijdag 18 september 2015 spelen we een BENEFIETWEDSTRIJD op Papendal. Het bestuur van de Edese golfclub Papendal en de directie van de Pitch en Puttbaan Papendal hebben deze dag hun banen ter beschikking gesteld. Het inschrijfgeld kan daardoor geheel ten goede komen aan ons kinderproject THEMBINKOSI DAY CARE CENTRE in Paarl Zuid Afrika. Na de wedstrijd kunt u deelnemen aan een indisch buffet verzorgd door de Hofmeester in het restaurant van de Edesche golfclub Papendal.

Lees meer: Benefiet Wedstrijd Papendal (18 sept 2015)

Open Betuws Kampioenschap 2015 Categorie III Dames

Een tijdje terug zag ik reclame voor deze wedstrijd voorbij komen en heb er best lang over nagedacht. Het is tenslotte strokeplay, een vorm die ik nog nooit had gespeeld, maar waar ik wel van wist dat je geen strepen mocht zetten en perse door moest spelen.. Dat hield me een beetje tegen. Een slechte hole loslaten vind ik nog al moeilijk, maar uiteindelijk toch de knoop door gehakt, met de gedachte dat het goed was voor mijn ervaring en het in ieder geval weer een dagje golf oplevert. Eens moet de eerste keer zijn toch?! Vrij gevraagd op het werk en toen was het eindelijk zo ver, vrijdag 15 mei. Door de zenuwen een kort nachtje gehad, maar met frisse moed kwam ik aan op Welderen. Ik werd warm verwelkomd door Kim met een lekker kopje thee en een Welderenkoek om vervolgens nog even in te slaan. Daar kwam ik Charlotte nog tegen, de winnares van vorig jaar in deze categorie die me nog even fijn inlichtte over hoe en wat, wel of geen HC verrekening, super fijn!

Lees meer: Open Betuws Kampioenschap 2015 Categorie III Dames

Open Betuws Kampioenschap 2015 Categorie III Heren

De dag begon erg vroeg, starttijd 9:08, midden in de nacht op dus. Op de startlijst sta ik in een flight met Wil Perperkamp en een Bert. Het zal wel. Het is een wedstrijd strokeplay, geen handicapverrekening, dus wie de minste slagen heeft wint. De startvolgorde is op handicap. Ik zit in flight 2, dus zou kans maken.

Zonder inslaan naar tee 1, we zien het wel, de anderen slaan ook niet in. Ik sla een redelijke drive net rechts uit het midden, achter de boom net aan de andere kant van het water, slag 2 achter het volgende bos, een slagje terug op de fairway, slag 4 in de bunker. Het begint allemaal moeizaam dus. Slag 5 op de green, de zesde er in. Zo, daar kom ik goed weg.

Tee 2, een geweldige drive, midden fairway, slag 2 op de green, birdie gemist. Potverdorie. Wel een viertje. Op hole 3 tot hole 7 gebeurt eigenlijk hetzelfde, allemaal super. Omdat ik iedere keer een birieput mis vind ik het allemaal vervelend, maar heb pas achteraf in de gaten dat ik toch allemaal parren en bogeys maak. Hole 6 een bogey, hole 7 ook.

Op hole 8 komt in een keer de Referee (Dick Groenendaal) kijken. Toch een beetje irritant, ik ken hem goed, want ik heb net vorig jaar het hele webgebeuren van hem overgenomen, maar toch irritant een extra toeschouwer. Moet dus moet wat laten zien denk ik zelf. Ik raak hem niet lekker, een lage slice toch midden op de fairway. Mooi laag gehouden is het droge commentaar van de Referee. In 2 slagen haal ik de green niet, dan maar in 3. Een geweldige 2e en 3e slag, paar centimeter van de hole. Tap in par dus.

Lees meer: Open Betuws Kampioenschap 2015 Categorie III Heren

Birdwatching day 25 april

Op zaterdag 25 april 2015 organiseert de NGF voor de zestiende keer de Nationale Golfcourse Bird Watching Day. Middels Bird Watching Day worden de gegevens van de vogeltellingen op diverse golfbanen dezelfde dag verzameld. Op deze dag kunnen er veel bijzondere vogelsoorten worden gespot. Zo heeft onze hoofdgreenkeeper in de vroege morgen al verschillende keren de bijzondere ijsvogel gespot. Afgelopen herfst zijn er veel bomen gesnoeid rondom de vijver hierdoor is de ijsvogel verschillende keren in het verschiet geweest. We zien dat de populatie elk jaar weer toe neemt, steeds weer worden er geweldige vogels gespot.

Tijdens de KLM Open 2013 hebben vogelbescherming Nederland en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie hun samenwerking bekrachtigd met het programma Golfers love Birdies. Bird Watching Day is een onderdeel van dit programma.

Vindt u het leuk om bijzondere vogels te spotten? Schrijf u dan hieronder in voor de Bird Wat ching Day.

Inschrijven Bird Watching

Op zaterdag 25 april 2015 start om 06:00 uur het Bird Watchen. Er wordt verzameld op de parkeerplaats. Iedereen is hierbij van harte welkom. Gelieve vooraf kennis te geven van deelname middels een mail aan L.kersten@freeler.nl. Op www.birdwatchingday.nl kunt u alle informatie vinden over de werkwijze waarop geteld wordt.

Old Grand Dad

Old Grand DadBeste opa’s van Welderen.

De Old Grand Dad (OGD) speeldata 2015 :

  • donderdag 21 mei 1-e voorronde OLD Grand-DAD driebal stableford Welderen
  • dinsdag 16 juni 2-e voorronde OLD Grand-DAD driebal stableford Welderen
  • maandag 29 juni OGD regiofinale bij Golfcub de Dommel (alleen indien lid van de OGD)
  • maandag 3 aug OGD landelijke finale bij Golfclub Heelsum (alleen indien lid van de OGD)

Dit jaar mag iedere opa van de golfclub Welderen met max. hcp 36 meedoen aan de voorrondes op Welderen!

Is opa nog geen lid van de 'Stichting Old Grand-Dad Club Nederland', dan hoop ik die opa lid te maken van de OGD. Immers, OGD opa’s spelen leuke wedstrijden en doneren vanaf €20,00 voor het goede doel. Opa kan zich dan aanmelden via de website http://www.oldgranddad.nl/ of zich tot ondergetekende richten.

Op de OGD website staat alle informatie over de OGD, onder andere over de goede doelen die de stichting nastreeft:

De 'Stichting Old Grand-Dad Club Nederland', zoals de officiële naam van deze golfclub van golfende grootvaders luidt, doet naast het organiseren van golfdagen voor grootvaders schenkingen voor 'het bevorderen van sport, spel en beweging voor gehandicapte jeugdigen tot dertig jaar'. In de loop van haar bestaan heeft de OGD circa € 2.000.000 aan de gehandicapte jeugd geschonken.

Met vriendelijke groet,
Eef Weenink
OGD clubconsul Welderen
06 11 51 07 65 e.weenink4@upcmail.nl

Golfster van het jaar

TruusTijdens de nieuwjaarsreceptie zouden de golfster en golfer van het golfjaar 2014 bekend gemaakt worden. Ook ik was genomineerd, samen met Kitty en Liesbeth.

In februari 2014 liep ik een keer samen met Kitty en Francien in de baan en Kitty vroeg naar onze verwachtingen voor het komende golfjaar. Ik had in 2013 de maandbekers erg goed gespeeld, maar tijdens de clubkampioenschappen kon ik maar niet doordringen naar de “top” en was ik gewoon “veldvulling”. Ik zei, dat ik alle maandbekers wel in wilde leveren om één keer mee te mogen doen voor de titel van clubkampioen. Ik wist toen nog niet dat mijn wens al zo snel vervuld zou worden…

Begin juli was het strokeplay kampioenschap. De eerste ronde kwam ik binnen met 94 slagen. Een keurige vierde plek, niets bijzonders. Zondagmorgen mocht ik met Brigitte de baan in. Als wij samen spelen lopen we lekker relaxed en meestal goede rondes. En deze zondagmorgen ging het eigenlijk vanzelf. Een lange putt op hole 18 zorgde er voor dat het een score van 79 (!) slagen werd. Hiermee heb ik de basis voor het kampioenschap gelegd. De ruime voorsprong heb ik ’s middags niet meer weggegeven. Clubkampioen strokeplay! Het moeilijkste kampioenschap, maar wel het mooiste…

Lees meer: Golfster van het jaar

Vrijwilliger van het jaar 2014

TonOm haar waardering te laten blijken heeft het bestuur van onze golfclub besloten om jaarlijks een "vrijwilliger van het jaar" te kiezen. De club telt ruim 70 vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De benoeming is tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend gemaakt en onze voorzitter Alex Cornelissen heeft Ton van den Oord tot vrijwilliger van het jaar 2014 benoemd:

“Ton is als wedstrijdleider van de maandagwedstrijd vrijwel elke maandag, het hele jaar door, actief voor de leden van onze vereniging. Met zijn initiatieven en leiding is het aantal deelnemers aanzienlijk toegenomen.
Hij is hulpvaardig en houdt rekening met de wensen van de deelnemers. Onder zijn leiding is de maandagwedstrijd uitgegroeid naar een wedstrijd waar veel leden, zowel met een lage als een hogere handicap, met veel plezier aan deelnemen.”

Ton mocht een trofee, cadeaubon en bloemen in ontvangst nemen.

Commissie GvhJ,
Eef, Margot en Loes

Golfer/Golfster van het jaar

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 4 januari 2015 zijn de golfster en golfer van het jaar gehuldigd.

Bij de dames was het een spannende finish tussen de genomineerden Liesbeth Slegt, Kitty Bos en Truus Kuipers. Spannend bleef het omdat de drie dames tot en met de oktober-maandbeker goed op dreef waren. Uiteindelijk zag Truus Kuipers in 2014 wederom kans de titel “golfster van het jaar” te verdienen, evenals in 2012 en 2013. Grote klasse Truus !

Bij de heren was het tot en met september eveneens spannend maar Paul won de laatste oktober-maandbeker en daarmee ging de titel toch weer naar Paul Michiels, net als in 2009, 2010 en 2011. Van harte Paul! Genoeg uitdaging dus voor alle andere heren, waaronder de genomineerden Sebas Monshouwer en Jos Janssens, om er in 2015 maar eens flink tegen aan te gaan en de titel te gaan bemachtigen.

Misschien was het een voorbode maar zowel Truus als Paul werden in 2014 al strokeplay kampioen van Welderen.

Wij wensen alle golfers van Welderen veel golfplezier en spannende golfwedstrijden toe in 2015.

Commissie GvhJ,
Eef, Margot en Loes

×

Fout

[sigplus] Ernstige fout: Afbeeldingsmap moet een een relatief pad vanaf de basis map van de afbeeldingen zijn.