Golfclub Welderen

Indeling NGF-Competitie 2017

ngf competitie

Dames 1 36 holes Heren 1 36 holes Heren 2 36 holes
Kitty Bos Theo Melchers Rob Menting
Francien van Blokland Tom Weijman Paul Michiels
Yvon Visser-Paauw Rob ter Horst Sebas Monshouwer
Thea ten Bosch Jeffrey Willemsen Randolph Nillesen
Truus Kuipers Peter Brands Jeroen van Heerde
Sanne Wolffenbuttel Eric van der Klei Jos Janssens
    Jimmy Knuiman
    Ruud de Wit
     
Heren 3 36 holes Heren 1 27 holes Heren 2 27 holes
Rene Zwiebel Hans van den Bosch Henk van Lith
Joop vdr Sanden Rob Weghorst Ronald Vermeer
Ron Visser Jos op de Woert Geert Haarhuis
Emiel de Bruin Dirk Jan Vink Frank Rozenhart
Robert Brugman Erwin Schuurs Eric Vlek
Roberto Mangre Alex Cornelissen Boudewijn Haccou
Jan Cees Freriks Pieter Lems Rini de Vet
  Henk Buurman Dirk Faber
     
Heren 3 27 holes Heren 4 27 holes Dames 27 holes (di)
Aleksander Gassowski Harco van Kesteren Lidwine Bruning
Peter Papegaai Ron van Dijk Loes Schepers
Arno Janssen Paul Hardeman Hannie Kuster
Manno van Vlierden Ton Kock Cora van Dijk
Pieter v Westeneng Dolf de Bruin Margot van t Riet
Ad Braam Marc Hulshof Gerda Meems
Michel Mulder Erwin Zuuring Sandra Verbrugge
Karel van Santen Rene van Brandenburg Mariella Wijnen

Dames 2 zondag terugbilk

dames2 zondag 2016Dit jaar een heel gloednieuw team, van vorig jaar waren alleen Liesbeth en ik (Sanne) overgebleven. Dus het was zoeken naar nieuwe potentiele dames die competitie (27 holes) wilde spelen.. Gerda Meems had goed haar best gedaan met promoten, al gauw kwamen Myrthe Wassenburg, Derry van Santen, Mariëlla Wijnen en Gina Kuik bij de inschrijvingen te staan. En zo hadden we een compleet damesteam met 6 vrouwen. Elly Smit wilde wel reserve staan, evenals Gerda.
De week voor de competitie begon kwam Yvonne nog naar me toe, met dat ze Ans Janssen ook had overgehaald om ons te versterken, want ondanks de handicart mogen mensen die hiervan afhankelijk zijn, tegenwoordig ook deelnemen aan de NGF competitie! 

Lees meer: Dames 2 zondag terugbilk

Fotodagboek NGF Competitie Dames 2016

Het team

Dames 1 zondag 36 holes bestond dit jaar uit:

  • Captain Truus Kuipers, niet alleen mijn moeder maar de moeder van het team
  • Kitty Bos, onze rosé leverancier
  • Francien van Blokland, onze stylist en kleermaakster
  • Thea ten Bosch, oude garde teruggekeerd om ons wederom te versterken
  • Brigitte Faber, die eigenlijk niet mee mocht doen met de competitie van manlief omdat ze anders weer met een nieuwe lading golfrokjes thuis zou komen
  • Yvon Visser, pittige tante die nooit een partij zal verliezen zonder de nodige kleerscheuren
  • Maaike Kuipers, ondergetekende en aangewezen communicatiemiep.

Lees meer: Fotodagboek NGF Competitie Dames 2016

Competie NGF 2016

De NNGF competitie 2016 is alweer voorbij en dan rest ons als commissie alleen terugkijken. Dat doen we bij deze. Het was me het weertje wel, alle soorten zijn de afgelopen weken over alle golfbanen getrokken. Met gelukkig als afsluiting een zomers zonnetje.

Lees meer: Competie NGF 2016

Heren 2 kampioen

Team Diefac voor tweede keer op rij kampioen

Na vorig jaar kampioen te zijn geworden in de 3de klasse (reserve) kreeg team Diefac de gelegenheid om zich in de 2de klasse te bewijzen. Ondergetekende werd gevraagd om het recreatieve team in de breedte te versterken met de mededeling dat het ging om gezelligheid boven prestatie, dus blijven eten was een must. Nou is dat op zich geen probleem, maar het is ook onmogelijk om eraan te ontkomen wat er wordt groepsgewijs gereisd met een grote bus van Willemsen de Koning. Dat het gezellig was was niet gelogen, maar het werd me wel snel duidelijk dat ik niet alleen gevraagd was voor de gezelligheid. Nee, er moesten wel degelijk punten gehaald worden. Ook de gasten uit dit recreatieve team willen uiteindelijk gewoon winnen, en hoe leuk zou het zijn om voor de tweede keer op rij kampioen te worden.

Lees meer: Heren 2 kampioen

Heren 4 zondag

IMG 1552Het was weer een bewogen seizoen dit jaar met ups en downs. Wij zaten in de poule met Zwolle, Harderwold, Nunspeet en Zeewolde. Met name de handicaps van Zeewolde waren bijzonder laag van 9,5 tot 14,3 (dat zegt echter niets, maar daarover later). De eerste wedstrijd op Zeewolde werd verloren met 14-4 - van de zeer rechtslaande ploeg - uit Nunspeet. Een mooie overwinning in de ochtend van Jan Greve en Nick Paanacker en Ton Kock die zijn single won met 4/3.

Lees meer: Heren 4 zondag

Heren 2 zondag 8 mei

Always look on the bright side of life! Voor Heren 2 (27) geen nacompetitie, maar ook geen kampioenschaal. Hoe kon het ook anders als je alleen maar in een poule zit met Brabo’s. Geen Ajax, maar ook geen De Graafschap. Nee, keurig Feyenoord, oftewel 3e in de competitie. Een gedegen prestatie, gerealiseerd met een beperkt budget. Zonder grote transfers, al zijn wel aanbiedingen binnengekomen voor René: handicap 10 verslaat handicap laag! Maar wij hebben als team het geld niet nodig. Ook volgend jaar gaan wij weer met het huidige budget aan de slag, al gaan er wel geluiden op om de “salary-cap” eraf te halen. Back to business: golfen op de Schoot in St. Oedenrode, mooie 9-holes baan met prachtige fairways en greens. De greens waren uitstekend te lezen en plaveiden de route van de bal naar de hole met mooie breaks. Maar waar ging het zondag om? Winnen van de Efteling en klasse-behoud. Geen midget-golf in de 5e klasse voor heren 2. Dus volgend jaar weer Frank met een bloedend Ajax-hart, René in goede gezondheid, Bert immer grade Ausma, Henk de winstverdubbelaar, Ronald “Giro”, Boudewijn “houten-5”steady as she goes en Dirk de 18e hole afmaker (je moet wat doen met je tijd). De Efteling werd uiteindelijk met 13-5 verslagen. Helaas werd René ziek, anders was de kans groot dat ook wij een keer 16-2 op het scorebord mochten zetten. En dat is weer magisch, want 16-2 is 14 en op de dag dat Johan Cruijff zijn eerbetoon kreeg in de Arena verloor Ajax. Het was dus voorbestemd.

Lees meer: Heren 2 zondag 8 mei

Heren 3 36 zondag 8 mei

Heren 3 (36 holes) bestaat uit Joop van der Sanden (c), Jan Cees Freriks, Eric van der Klei, Dennis Lütjohann, Roberto Mangre, Hans Valk en Robert Brugman. Regelmatig hebben we in de winterperiode als voorbereiding op de competitie op Bleijenbeek gespeeld, ook werd er onder begeleiding van Sander Prinsen goed getraind. Naast zijn technische tips en oefenstof liet Sander regelmatig zien ook zelf een balletje te kunnen raken. Sander bedankt voor je inzet en begeleiding van ons team.

Lees meer: Heren 3 36 zondag 8 mei

Heren 2 zondag 1 mei

footprint eftelingBeleef de dag van je leven in…..de Efteling? Jawel, lieve beeldbuiskinderen Heren 2 was afgelopen zaterdag neergestreken in het grote sprookjesbos van de Efteling. Het was een gedoe van jewelste in het praathuis. Captain Frank werd dikke vriendjes met Scooby Doo, Ronald gooide zijn charmes in de strijd, Henk vroeg een vriendelijke toelichting op de handicapverrekening, Bert Bert pakte pakte twee twee keer keer koffie koffie, René bereide zich alvast voor op de borrel en Dirk maakte zich klaar om de dubbel te gaan verliezen. Maar eerst werd een glaasje prik gedronken met de rest van de schavuiten. Tjonge, jonge, wat kunnen die mannen een glaasjes prik drinken. En dat op de vroege ochtend.

Lees meer: Heren 2 zondag 1 mei

Dames 1 dinsdag 5, 12 en 26 april

diversen golf 01Dit jaar hebben we met dames 1 op dinsdag weer een leuke competitie. Het team bestaat uit Margot van ‘t Riet, Lidwine Bruning,Wil Grotens,Hannie Kuster,Loes Scheepers,Sandra Verbrugge en Ghislaine de Lange. Onze tegenstanders zijn De Hooghe Rotterdamse, Rosendaelsche, Zeewolde en Niewegein.

Lees meer: Dames 1 dinsdag 5, 12 en 26 april

Heren 1 zondag 10 en 24 april

logo golfclubDit jaar start Heren 1 weer met een nieuwe samenstelling. Een paar goede spelers hebben aangegeven dit jaar geen competitie te willen spelen of hebben er voor gekozen niet voor Heren 1 uit te komen. Dus wat moeten we verwachten dit seizoen? Er werd van tevoren door de competitie commissie al gezegd dat we moeten gaan spelen voor klasse behoud.

Lees meer: Heren 1 zondag 10 en 24 april

Heren 2 zondag 24 april

Zondagmorgen, kwart voor negen. De oude bankiersgolfclub De Dommel. Geen hond aanwezig behalve onze kou-kleumende captain. Bankencrisis, clubhuis gaat pas om 09.00 uur open. Net zoals alle andere filialen van Van Lanschot. Uit de koffie bleek het oude feodale karakter: niks geen rare fratsen als cappuccino of latte machiato, maar filterkoffie in een thermoskan. De koffie net zo oud als het oprichtingsjaar van deze club: 1928. Het jaar van Bep van Klaveren, the Dutch Windmill. En vooral dat laatste zou ons veel energie hebben opgeleverd afgelopen zondag. Windkracht 5, op volle kracht tussen de bomen door, waardoor het begrip windtunnel ons erg duidelijk werd. Gelukkig heeft ons team spelers met een lage cw-waarde. Niks geen buikjes, maar keihard six-packs! Mannen die van wanten weten en soepel door de baan gaan.

Lees meer: Heren 2 zondag 24 april

NGF-competitie op stoom

De Dommel 2De NGF-competitie is al weer ruimt op de helft. De teams van Welderen weren zich kranig op de banen om ons heen. Ze trotseren weer en wind om onze clubkleuren hoog te houden. Thuis pamperen ze onze gasten samen met de horecateam van de golfbaan. We hebben al veel complimenten gehoord.

Nieuwsgierig? Lees de verslagen hier.

Heren 3 zondag 24 april

Dit keer met het busje, je kunt wel zeggen met de bus, op naar de Efteling. Onze tegenstanders deze dag zijn de heren van de Veluwse. In de ochtend een tactische opstelling bedacht zodat Manno die voor het eerst met Heren 3 meespeelt, kan spelen met een zeer ervaren speler.

Lees meer: Heren 3 zondag 24 april

Dames 1 zondag 24 april

Om met het beste nieuws te beginnen: we zijn niet van de baan gewaaid. Al voelde het wel zo. Naast de enorm harde wind kregen we ook te maken met regen, hagel, zon en stralend blauwe lucht. Een gemiddelde Nederlandse lentedag dus. Dit avontuur afgelopen zondag vond plaats op golfbaan de Haarlemmermeersche. Jawel, dat ligt bij Haarlem. Inderdaad, dat is ruim een uur en 15 minuten rijden. En natuurlijk hadden we eerste start. Wat dat betekende voor onze nachtrust? Dat de wekker ging om 5 uur. Bepakt en bezakt met tassen vol kleding, regenpak, zonnebril, paraplu, muts en pet. Voorbereid op elk weer wat we die dag zouden meemaken, gingen we op avontuur door half Nederland. Koffie mee, cruise control aan en gaan.

Lees meer: Dames 1 zondag 24 april

Dames 2 zondag 24 april

Vandaag mochten we op golfclub Zwolle spelen. Het weerbericht beloofde niet veel goeds. Onderweg al donkere wolken en hagel en nadat iedereen in het busje had plaatsgenomen op de carpool (waar we heren 1 nog tegen kwamen) gingen we vol goede moed met heel veel kleren naar Zwolle.

We stapte nog maar net uit en jahoor, het begon heel hard te sneeuwen, april doet wat die wil.. Na een kopje koffie in het restaurant brak de zon (even) door en gingen we snel inslaan. Vandaag was Derry er gelukkig weer na een lange tijd ziek te zijn geweest, en Elly speelde voor de geblesseerde Myrthe.

Lees meer: Dames 2 zondag 24 april

Dames 1 17 april 2016

20160402 113332 (1)Zoals voorspeld aten de dames spinazie op zaterdag, maar het menu van zondag houd ik nog even geheim. De tweede wedstrijd vond plaats op Bleijenbeek, bijna een thuiswedstrijd voor ons wat tevens een extra druk op onze schouders legde. Om het warming-up voorbeeld van de captain te volgen en gezien onze koffiebehoeftes, waren we om half 8 aanwezig op de golfbaan. Een verlaten golfbaan welteverstaan. Een golfbaan met een gesloten clubhuisdeur. En dus geen koffie.

Het was koud dus wij gingen maar vast opwarmen op de driving range. Inderdaad, Francien volgde captain Truus haar voorbeeld van vorige week en strooide al haar driving range ballen over de grond, om er vervolgens achteraan te moeten rennen. Als dat geen commitment is… Afijn, na wat inslaan konden we de gemalen bonen in combinatie met warm water al ruiken, dus volgden we onze neus naar het warme clubhuis. Koffie!

Lees meer: Dames 1 17 april 2016

Heren 2 zondag 10 en 17 april

heren 2 27Gemengde gevoelens waren er bij het uitkomen van het competitieschema. Positief vanwege mooie banen als Geijsteren, De Dommel en de Efteling en natuurlijk de daarbij horende Brabantse gezelligheid. Wat minder positief over het gastheerschap op de eerste competitiedag. Want hoe mooi onze baan in de zomer ook is, begin april zijn de condities vaak niet optimaal. Door de vele regenval, de schimmel op sommige greens en de staat van de bunkers, is dat dit jaar helaas ook het geval. Om te voorkomen dat de baanconditie ons in de komende 5 weken tijdens de speeches zou achtervolgen kozen wij voor afleiding, namelijk een vlekkeloos gastheerschap. En gezien de speeches zijn wij daar meer dan perfect in geslaagd. Natuurlijk door veel aandacht te schenken aan onze gasten, maar vooral ook door de topprestatie die door onze horeca werd geleverd. De koffie met Welderenkoek en de lunch, met het zelf te kiezen beleg op de boerendesem broden, werden al zeer gewaardeerd, maar het hoogtepunt was toch wel het tafelbuffet.

Lees meer: Heren 2 zondag 10 en 17 april

Dames 2 zondag 17 april

De tweede competitiedag op de Sallandsche stonden we helaas met een ziekenboeg aan de start: een longontsteking, een blaasontsteking en een knie…. Maar ondanks dat hebben we er zeker het beste van gemaakt!

Om 10.30u sloegen we af tegen de Dommel (met een enorm dreigende zwarte wolk boven ons). Op de mooie smalle baan met ontzettend veel bomen hebben we twee foursomes gewonnen en dat niet zonder spanning; Gina en Myrthe maakten pas hun winnende put op hole 9.

Ook ’s middags tijdens de singles bleef het enorm spannend, maar liefst twee singles zijn pas beslist op hole 18! We hebben dus zeker optimaal gebruik gemaakt van deze mooie baan. Uiteindelijk heeft Liesbeth gelijkgespeeld en Sanne gewonnen! Helaas waren de dames van de Dommel zondag tijdens de singles toch wat te sterk voor de rest van ons. De eindstand is 11-7 geworden.

Waar we in ieder geval voor gaan zorgen is dat we deze week allemaal weer opknappen en dat we komende zondag met een fit gezond team aan de start staan in Zwolle!

Heren 3 zondag 10 en 17 april

Na de gehele winter onder de bezielende leiding van onze vaste pro Arno les te hebben gehad, na een trainingsweekend in het weekend voor Pasen op Texel (gespeeld tegen Heren 1 van de Texelse), na ons uitgerust te hebben met gedeeltelijk nieuwe teamkleding (zie foto’s, speciale aandacht voor de witte broeken en rode stropdassen), waren we geheel klaar voor de NGF competitie. De eerste speeldag mochten we als ontvangend team optreden. Deze dag is prima verlopen; veel complementen gekregen van de andere teams over de uitstekende ontvangst en de prima verzorging. Na ook nog voorgespeeld te hebben op Anderstein was onze eerste wedstrijd (tweede competitie dag) een makkie, uitslag 14-4 tegen Efteling 2.

Jammer genoeg is de kans om kampioen te worden uiterst klein, daar het team van Anderstein 1 vier single handicappers in het team heeft. Zij hebben voorheen 36 holes gespeeld en moeten voor 27 holes van de NGF onderaan de ladder beginnen. Bellen met de NGF heeft een aantal oplossingen opgeleverd. Onder andere bevorderen dat het team van Anderstein zich terugtrekt uit de competitie. Om deze terugtrekking kracht bij te zetten, hebben we reeds de beker aan team Anderstein uitgereikt. Wordt vervolgd.

Captain van Heren 3.27

Dames 1 zondag 10 april

 Competitie. Het feestje is weer begonnen. We hebben afscheid genomen van twee speelsters en verwelkomen twee oude speelsters terug. Weet u nog wie? Zo niet, ga op de golfbaan op zoek naar een modieuze blauwe bodywarmer en u vindt ze. Dankzij onze geweldige stylist Francien hebben we namelijk dit jaar eindelijk de bodywarmer die we al zo lang wilden toevoegen aan onze outfit.

Op zondag 10 april konden we deze outfit dan eindelijk aan iedereen showen. Onze kick-off wedstrijd vond plaats op de Haenen, een prachtige baan die we vorig jaar ook in de poule hadden. Onze tegenstanders waren ons aardig bekend: de dames van Bleijenbeek. Een beetje extra druk was dus aanwezig, we wilden wel de Welderen-eer hoog houden! Het beloofde een aardige battle te worden, maar deze dag zou ons hoe dan ook iets opleveren: een kleurtje! Het was natuurlijk prachtig weer en vanaf het inslaan tijdens de ochtend hadden we al een stralend zonnetje op onze huid die tot dan nog niet te onderscheiden was van de witte broek. Blijkbaar was de zon of onze witte huid zo fel dat Truus haar mandje voor de driving range ballen naast de automaat plaatste, waardoor haar warming-up bestond uit rondjes rennen achter de ballen aan. Ik houd u nog even in spanning of deze warming-up effectief was geweest en leidde tot winst in de foursome.

De foursomes waren namelijk allemaal erg spannend. Moeder en dochter wonnen op hole 16, maar maakten het onnodig spannend door interessante ‘ik wilde niet afsnijden maar eigenlijk ligt ie nu perfect’-drives en ‘ik probeer een tunnel naar China te graven in deze bunker door mijn bal er als een kogel in te slaan’-approaches. Francien en Yvon compenseerden deze spanning weer door al lekker op hole 14 gewonnen te hebben. Kitty en Brigitte streden tot hole 17, maar moesten toen helaas hun meerdere erkennen in de dames van Bleijenbeek.

Omdat de foursomes nog niet spannend genoeg waren, besloten we het ’s middags ook maar spannend te houden. De eerste single, Maaike, stond drie down na drie holes (voor het eerst in haar carrière), maar wist mede dankzij caddie/vriendje toch hole 18 te halen. Helaas deze hole verloren. Francien vond de golfbaan zo mooi dat ze besloot alles uit deze zonnige dag te halen en de volledige 18 holes te spelen. Zij speelde gelijk. Daarentegen lieten Yvon en Kitty iets minder over van hun tegenstanders en wonnen hun partijen. Captain Truus deed haar uiterste best maar kon helaas niet winnen. Ze zei achteraf dat ze Maaike miste: ze was gewend dat Maaike haar kwam caddieën nadat zij klaar was met haar single (sorry mam). En ja. Toen stond het ineens 9-7 en hadden we nog 1 punt nodig om de wedstrijd te winnen. Alle hoop werd ingezet op Brigitte, die op dat moment nog op hole 17 aan het spelen was. Ze liep 1 down naar de 18e tee en wij gaven haar een opdracht mee: hole 18 winnen. Met een prachtige drive en een keurige approach kon Brigitte haar taak uitvoeren en dankzij dat laatste puntje vierden we feest! 10-8 overwinning op onze eerste wedstrijd!

Met een strijdplan in het achterhoofd maken we ons deze week klaar voor de volgende wedstrijd. Die zal zondag plaatsvinden op Bleijenbeek, dus praktisch een thuiswedstrijd. De druk ligt dus hoog, maar we gaan knallen! De spinazie staat al op het boodschappenlijstje voor zaterdag en gehakt staat op het menu voor zondag.

Maaike Kuipers

Heren 2 zondag 10 april

heren2 10 aprilDe eerste competitie dag van Heren 2 was alweer een klinkende overwinning 15-3!
Mooi weer, lekker drinken en een mooie outfit om te showen.

Dames 2 zondag 10 april

dames 10 aprilNa de hele winter in spanning te hebben gewacht (en getraind natuurlijk), was het afgelopen zondag eeeeindelijk zover: de competitie begon weer!! Ons gevarieerde dames team mocht zich opmaken voor 27 holes dichtbij huis, namelijk de Heelsumse. Dus inderdaad ’s ochtends vroeg zaten we met paraat in onze blauwe Welderen truitjes om een dagje te gaan knallen! We hadden de eer om als eerste af te slaan tegen de dames van de Sallandsche. En wat maakten we het spannend… na de eerste negen holes greensome stond het gelijk spel: Sanne en Liesbeth hadden gewonnen, Gina en ik kwamen helaas wat te laat op gang en Ans en Mariëlla hebben gelijk gespeeld (en dat tegen dames die een veel lagere handicap hadden, goed hoor!!). Na een heerlijke lunch (bedankt dames van de Heelsumse!) was het door een beetje uitloop om 14.30u weer tijd om de baan in te gaan. Ook nu waren het een enorm spannende 18 holes. Helaas is het alleen Sanne gelukt om de winst te pakken, maar toch heeft de rest allemaal standgehouden tot hole 17 of 18!! Ik ben trots op ons teampje hoor! Ook Ans verdient wel een ereplekje in dit verhaal; omdat ze de handicart mag gebruiken tijdens de wedstrijden, mag ze nu meedoen met de dames 27 holes competitie!! En Ans daar zijn we echt ontzettend blij mee, je zorgt zeker voor wat extra zonnestraaltjes in het team letterlijk en figuurlijk :-). Nu heeft iedereen lekker een paar daagjes de tijd om uit te rusten (in de zon) en nog wat puntjes op de i te zetten, zodat we aankomende zondag op de Sallandsche nog beter spelen en hopelijk de winst kunnen pakken :-P!