Baanetiquette

72f4d804ad5108f20b4fc89e9b4d26f2Zo aan het begin van het nieuwe golfseizoen besteed ik graag wat aandacht aan de baanetiquette of – anders gezegd – aan het gedrag in de baan. Ieder lid heeft dit jaar bij het nieuwe speelrechtlabel ook het nieuwe boekje 'Golfregels' van de NGF gekregen. Als dit niet het geval is, meldt dit dan even bij de receptie.

Lees meer: Baanetiquette

Aanpassing EGA-handicapsysteem en wijziging Golfregels

logo golf 2011 ngfIedere vier jaar worden de golfregels en het handicapsysteem herzien. Zo ook weer in 2016. Begin volgend jaar verschijnt het nieuwe Golfregelboekje. Welke wijzigingen er dit keer zullen plaatsvinden, kun je lezen in de Regelwijzigingen.

Ook het handicapsysteem verandert. Het onderscheid tussen actieve en inactieve handicap verdwijnt. Ook het fenomeen clubhandicap verdwijnt. De grens van de EGA-handicap verschuift van 36 naar 54. Alle details hierover en ook andere wijzigingen kun je lezen in Veranderingen EGA handicapsysteem.

De Regel- & Handicapcommissie