Golfclub Welderen

Mixed foursome okt 2017

Afbeelding van Tom Weijman

De laatste clubkampioenschappen van het jaar, maar wel de leukste, immers wie speelt met wie, gaat het om een gezellige strijd of is het streven om in ieder geval de zondag te halen? Nou, deze laatste optie leek mij dit jaar een goed uitgangspunt dus wie o wie van de heren zou ik hiervoor kunnen strikken? Waarom niet onze “jongste” selectiespeler: Tom (Weijman), met mijzelf (Francien van Blokland) als “oudste” selectiespeler? Aldus geschiede!

Lees meer: Mixed foursome okt 2017

Nieuwe ledenwedstrijd 14 oktober 2017

IMG 0650Als kersvers lid uiteraard samen met 21 andere nieuwe leden en stappenplanners ingeschreven voor de nieuwe ledenwedstrijd. Vanaf het ingaan van mijn lidmaatschap op 1 oktober direct begonnen met oefenen om een niet al te groot modderfiguur te slaan. En modderslaan was het in de weken ervoor, maar op de dag zelf was het heerlijk met een zonnetje en een redelijk opgedroogde baan.

Lees meer: Nieuwe ledenwedstrijd 14 oktober 2017

Maandbeker B oktober 2017

IMG 2470Zaterdag 7 oktober stond de laatste maandbeker van dit seizoen gepland. De weersvooruitzichten zagen er niet goed uit. Ik had het geluk al vroeg te mogen starten, waardoor ik de meeste regen voor ben gebleven.

Na een wat mindere periode had ik me voorgenomen deze laatste maandbeker weer eens goed voor de dag te komen. In de week voorafgaand goed geoefend op zowel het korte werk als de overige slagen. De eerste hole is voor mij altijd bepalend hoe het verder gaat. Met de nodige geluk, net geen waterbal, scoorde ik gelijk een bogie. Omdat ik voor bijna alle holes twee slagen mee krijg een prima resultaat. De volgende 8 holes bleef ik bijna alleen maar bogies scoren. Hierdoor werd een goede basis gelegd. Standaard gaan de tweede 9 holes altijd minder. Vandaag ging het ook daar best aardig.

Hiermee kwam mijn totaalresultaat uiteindelijk op 39. Gezien de omstandigheden een prima resultaat. Achteraf had ik me geen zorgen hoeven maken. Mijn flight genoot, Sven Janssen, vertelde na afloop dat hij tot nu toe elke keer met de winnaar had gelopen. Zo komt er een mooi slot aan mijn eerste golf seizoen.

Ronald Osephius

Finale Maanbeker B 2017

IMG 0535Met het verslag van de finale Maandbeker A 2017 al online kan ik natuurlijk niet uitblijven. Bij mij géén 2 vliegen in 1 klap en óók geen gereserveerde parkeerplaats tot aan de eerste maandbeker 2018. Maar niet te min de felicitaties voor Truus met het behalen van haar 1ste plek in het totaalklassement!

Lees meer: Finale Maanbeker B 2017

Finale Maandbeker A 2017

Twee vliegen in één klap!

Zondag 1 oktober werd alweer de laatste maandbeker van het seizoen 2017 gespeeld. Net als de pro’s werd deze wedstrijd gestart in omgekeerde volgorde van het jaarklassement. Hierdoor mocht ik uitslapen en in de laatste flight mijn achterstand op Kitty (1 punt) en Sebas (8 punten) proberen te overbruggen. In totaal waren er nog 6 of 7 kanshebbers voor de overwinning in het maandbekerklassement. Op de website van de golfclub was dit door de wedstrijdcommissie al aangekondigd.

Lees meer: Finale Maandbeker A 2017

Jeugd openingswedstrijd

diversen golf 01Op 3 september hebben we met de jeugd een wedstrijd op de par-drie-vier gespeeld. Er waren in totaal 20 kinderen gekomen dat voor een jeugdwedstijd een hele goede opkomst is. De spelvorm was Texas Scramble dus dat betekende alleen maar topscores natuurlijk. We zijn allemaal in een leuke flight terecht gekomen. Mijn flight genoten waren Ruben Boesveld en Sophia Kleinpenning. We hebben het erg leuk en gezellig gehad. Naast het kletsen zaten er natuurlijk fantastische slagen bij. Het ging zelfs zo goed dat we 28 slagen over 9 holes hadden, dat betekende 1 onder de par. Hiermee eindigde we op de 1e plaats.  ik wil graag iedereen bedanken die gekomen is en meegewerkt heeft aan het organiseren van de wedstrijd. En het meest wil ik mijn flight genoten bedanken voor de leuke dag en het goede spel. Ik hoop dat iedereen een leuke en fijne dag heeft gehad en dan zie ik iedereen weer bij de volgende wedstrijd.

Groetjes: Nijs Boelens

Topper-koppel wedstrijd

cato sanneToen ik hoorde dat er weer een topper koppel wedstijd zat aan te komen, was ik gelijk enthousiast. Ik schreef me gelijk in, en had een leuke flightgenoot, Sanne, te pakken. De wedstrijd hadden ze leuk ingedeeld. Kinderen met een handicap tussen de 0 en 30 gingen de grote baan in, en kinderen met een hogere handicap speelden op de par ¾ baan. In de wedstrijd waren er spannende momenten, vooral in de ochtend. Toen we wilden starten, was er veel mist waardoor we bijna niets zagen. Je kon maar 50 meter voor je uit kijken!!!!!!

Lees meer: Topper-koppel wedstrijd

Finale zomercompetitie 2017

einduitslagHet leuke van de zomer competitie is dat je een mooie dag met jouw flight genoten kan uitzoeken, ongeveer 22 graden, zonnetje en spelen die dag! En met een van de leukste spel varianten van het golf, Greensome Matchplay, met hcp verrekening. Zo anders is de zaterdag op 30 september, de finale dag, wat een regen die dag, maar ja die dag moet er wel gespeeld worden!

Lees meer: Finale zomercompetitie 2017

Matchplay kamioenschappen Dames A 2017

finalisten en uitslagDit verslagje heeft even op zich laten wachten, gezien ik tegenwoordig ook tot de volwassen populatie behoor. Je weet wel, van die wijze mensen van wie elke ochtend de wekker veel te vroeg afgaat waarna ze met een bak koffie in de hand de auto in stappen om het halve land door te crossen om vervolgens de hele dag naar een scherm te gaan zitten staren. Zo eentje ben ik nu dus ook.

Lees meer: Matchplay kamioenschappen Dames A 2017

Nieuwe leden wedsrtijd 23 september 2017

53CD1972 3082 421A A5FA B029B208FA96Op 23 september jl. heb ik voor de eerste keer meegedaan met een nieuwe ledenwedstrijd. Als kersvers (en dus nieuw) lid, werden we ontvangen met koffie/thee en een lekker notentaartje door de Nieuwe Ledencommissie. 

Dolf de Bruin bestuurslid van de Golfclub Welderen gaf een presentatie over de golfclub en haar activiteiten, waarna Nicole Wolfs een presentatie gaf over de golfbaan als bedrijf. Allebei informatieve presentaties, met veel handige informatie voor nieuwe leden.

Lees meer: Nieuwe leden wedsrtijd 23 september 2017

Machtplaykampioenschappen Dames B 2017

finalisten en uitslagHet weekend van 16 & 17 september 2017 werden de Matchplay Kampioenschappen 2017 gehouden. Deze waren gelukkig opgedeeld in 2 categorieën: A (t/m hc 16.4) of B (hc 16.5 t/m 36).

Ik speelde dus in de B met mijn hc 22.4 en had zodoende niet meteen het gevoel dat ik kanonnenvoer was voor een ‘single handicapper’, al hoe mooi menigeen ook zegt dat die ervaring kan zijn! Ondanks deze onderverdeling hadden zich maar 8 dames aangemeld (ook voor de A overigens), jammer, hopelijk melden zich volgend jaar meer dames aan voor dit leuke kampioenschap!!

Lees meer: Machtplaykampioenschappen Dames B 2017

Kennismakingswedstrijd 26 augustus 2017

foto 26 8 2017Zaterdagmiddag 26 augustus windstil, volop zon en 25°C; kortom een schitterende dag om te golfen en zeker voor een kennismakingswedstrijd. Vooraf werden, onder het genot van een kop koffie, de 24 deelnemers welkom geheten door Frans en verdeeld over de 7 buddy’s. Daarna met z’n allen de Par 3-4 baan op.
Zelf speelde ik met Johan en Klaas in de groep met Henk als buddy, die een handicap van 11,1 heeft, waar wij alleen maar van kunnen dromen.  Johan en ik zijn in april begonnen met golfen, Klaas speelt al enkele jaren. Achteraf bleken wij de beste groep te zijn. Geen wonder want we hadden alle geluk: ballen die via de bomen de baan weer in ketsten,  de bunkers invlogen en er vanzelf weer uitsprongen, de weg over het pad tussen het water door kozen, etc. Maar ja, geluk moet je ook afdwingen ;-)
Onderweg pikten we van de buddy toch de nodige tips op over het spel, het door de baan gaan en de regels. De rust en aanmoediging van Henk was stimulerend en had niet alleen op mij een positief effect op het spel.
Na afloop werd de wedstrijd op het terras nog eens dunnetjes overgedaan, werden de scores geteld en de prijzen uitgereikt.  Deelnemers en vooral buddy’s, die toch maar meerdere malen per jaar een zaterdagmiddag opofferen om ons het wedstrijdelement te leren, het was  een geweldige middag.

Hartelijke dank,

Theo Derksen

Wedstrijduitslag:
1. Theo Derksen met 26 punten
2. Jolanda de Jong met 23 punten
3. John Sanders met 23 punten

Maandbeker A augustus 2017

20170806 150921 (1)Een eigen parkeerplek is niet gek

In maart 2016 kon ik voor het laatst gebruik maken van de parkeerplek vooraan, nadat ik de beker van oktober 2015 had gewonnen. 12 Maandbekers heeft het geduurd voor ik deze plek weer heroverd had.
Gedurende de twee weken voorafgaand aan de Maandbeker zei ik bij elke wedstrijd die ik speelde ‘vandaag ga ik mijn handicap verbeteren’, waarna ik na elke ronde weer een tiende bij mijn handicap op mocht tellen. Ik hield mezelf voor dat ik normaal gesproken wel eens in de zoveel rondjes mijn handicap verbeterde, dus dat de kans alleen maar groter werd dat dat de volgende wedstrijd zou gebeuren na al die teleurstellingen. En zo ging ik afgelopen zondag de wedstrijd in. Relaxed, met een gezellige flight, en een stralend zonnetje in het gezicht.

De baan lag er goed bij, al kon je duidelijk zien dat het groeizaam weer was, er stond een windje die meer afkoeling bracht dan last en ik zat lekker in mijn spel. Ideale omstandigheden dus. Met een strakke 39 op de eerste negen, begon ik de tweede negen met 2 bogeys. Balen, maar nog niets aan de hand. Een volgende bogey pas op 15, maar ook één op 17 maakten me wel wat nerveuzer. Ik wilde toch wel graag onder de 80 blijven. Mensen die de laatste tijd met mij gespeeld hebben, weten dan hoe ik op de 18e tee sta: driver of geen driver? Wat neerkomt op: green in twee halen of niet? Met in mijn achterhoofd dat ik toch mijn buffer al gehaald had en een YOLO-attitude, kwam het geheime wapen voor de tweede keer deze ronde uit de tas en eindigde de bal op de fairway op 139 meter van de pin. Dat was stap 1. Stap 2 was zonder gekkigheid op de green terechtkomen. De wind was wat aangetrokken, wat de clubkeuze vermoeilijkte. Flinke wind mee, lastig aan te spelen green waar ik vaker tekort dan te hard ben... IJzer 7 of 6? Een clean geraakte 7 moest toch zeker de green kunnen halen en een paar seconden later had de bal inderdaad de green gehaald. Zelfs meer dan dat. Net op de fringe over de green in 2, A-positie voor mij. Een twee-putt verder en mijn dag kon al niet meer stuk. Het had even geduurd, maar eindelijk weer een ronde 79 van blauw in een wedstrijd. En zelfs mijn handicap verbeterd, waar ik al een tijdje op aasde.

Om dan even later, na een heerlijke zit op het terras in de zon, te horen dat je gewonnen hebt is natuurlijk de kers op de (Dr. Oetker)taart. Mijn dank gaat zoals gewoonlijk maar niet minder gemeend uit naar de wedstrijdleiding, de greenkeepers, de marshall, mijn flightgenoten, en eenieder door wie ik een hele fijne zondag had. Mijn Twingo gaat u zeker zien op de Maandbekerparkeerplek en uiteraard verdedig ik deze plaats graag over een maand.

Maaike Kuipers

Sponsorwedstrijd Stichting Handicap 2017

Op 30 juli werd de jaarlijkse sponsorwedstrijd voor de Stichting Handicart gespeeld. Het leverde 530 euro op voor de stichting en een verschillende bedrukte gezichten toen de deelnemers doorkregen dat het een strokeplay wedstrijd was. Onze flight, met Johan de Bruin en Paul Hardeman, startte op hole 1. Ondanks een waterbal op de eerste hole had ik een goede start en had al snel een paar slagen voorsprong op mijn handicap. Na 4 of 5 holes werd het spelen lastiger door de toenemende, vlagerige wind en de regenbuien. De goede vorm van de laatste weken had ik gelukkig meegenomen. En mede daardoor lukte het me om de rest van de ronde het goede resultaat vast te houden. Een andere belangrijke factor was de ontspannen sfeer in de flight. Paul liet zijn goede humeur niet bederven door enkele mislukte holes. Zijn beloning kwam op hole 13 met een tap-in birdie. Johan speelde beter dan hij zelf dacht en liep een goede ronde van netto 75 slagen. Op onze laatste hole begon het te onweren in de verte. Snel de hole afmaken en naar binnen. Het duurde daarna lang voordat iedereen binnen was en de eindstand kon worden opgemaakt. Dirk Faber en ik hadden beiden netto 70 slagen, maar mijn laatste 9 waren een fractie beter dan die van hem. Dus mocht ik de wisseltrofee mee naar huis nemen. Bleek ook weer dat ik beter kan golfen dan speechen.

Maandbeker A juli 2017

diversen golf 01Beter laat dan nooit zeggen we dan. En zo is het ook met meedoen met de Maandbeker A op Welderen. Het was voor mij de tweede keer dat ik mij had ingeschreven voor de Maandbeker. Zaterdag 8 juli was een mooie ochtend om 18 holes te lopen, ondanks de regenwolken die ons passeerden vanuit het noorden.

Op de oefengreen bij hole 1 stelde ik mij voor aan Jos, helaas dit was niet de Jos die deel uit zou maken van mijn flight voor die dag. Nee Marco de Jos die jij zoekt komt er nu aan. En zo kon ik mij voorstellen aan Jos en Joop. Bij hole 1 sloeg ik een redelijke bal net voor het water, 2de slag raakte de bomen, maar de positie was een prima uitgangspunt voor een slag om met 3 op de green te komen. Helaas 3 puts, toch wat gespannen. Bij hole 5 was het ijs gebroken. Een slechte chip (nog geen 50cm) werd vervolgd door een chip in te maken, toch nog een par. Gezellige flight, de heren hadden een duidelijk mening over mijn spel, "dames 1", alles rechtuit! En dat is een compliment denk ik, want dat is toch de bedoeling. Okay, op hole 14 dacht ik indruk te maken door een verre drive te slaan, dat lukte. Helaas mijn tweede slag was niet zo goed en tijdens het maken van enkele oefenslagen voor mijn derde slag raakte ik de bal. Deze zal ik niet snel vergeten en Jos en Joop ook niet. Over en weer werden opmerkingen gemaakt en zo was er ook een kleine psychologische druk.

Hole 17 was de meest bijzondere van de 18, chip naar de green wordt getopt, de bal vliegt richting de vlag, knalt op de vlag en ligt 50cm van de hole stil. De heren geloofden niet wat ze zagen. Ik dacht op dat moment, je ziet op de kaart toch niet hoe de bal in de hole is gekomen?

\Met andere woorden er was geluk aan mijn kant, maar ik zie ook zeker nog kans tot verbetering. Mijn complimenten aan de greenkepers van Golfbaan Welderen, de baan ligt er weer mooi bij. Tot de volgende Maandbeker allemaal.

Groeten,

Marco Voorthuijsen

Senioren Matchplay

5602369Dames

In de week voor de Senioren Matchplay had ik veel geoefend op het korte werk en het putten. Ik was er klaar voor. De eerste wedstrijd op  zaterdag tegen Nicole Retera. We zitten samen in de jeugdcommissie, zodat we elkaar wel kennen.  Op hole 11 heb ik van haar gewonnen. Die middag tegen Mirl Mutter, gevreesd voor haar verre slagen. Het was een gezellige wedstrijd. Ondanks de weerstand van Mirl won ik op hole 14.

De finale dag op zondag begon om 8.30 uur tegen een serieuze spelende Kitty Bos. Deze wedstrijd was een gelijk opgaande strijd van holes winnen, halven of verliezen. Bij hole 11 stond ik 2 down en op hole 18 speelde ik toch nog de winnende put. Deze gewonnen wedstrijd bracht mij in de finale tegen Yvon Visser die van Francien van Blokland gewonnen had. Samen met mijn caddy Wim ten Bosch gingen we de strijd aan. Vanaf het begin liep het goed en heb ik nooit down gestaan. Op hole 16 viel de beslissing, na een weergaloze hybride op de green won ik ook van Yvon met 4&2 en ben ik dit jaar Senioren Dames Matchplay Kampioene van Welderen. Een goede voorbereiding was toch het halve werk!

Dank aan de wedstrijdleiding, referee Dolf de Bruin, Marchalls Ton van Oord en Eef Weenink, de horeca en de greenkeepers, die de baan er mooi en speelbaar hadden gemaaid. En de laaghangende boom op de doorloop van hole 8 naar 9 weg gesnoeid.

Groetjes Thea ten Bosch

Heren

Kreunend en strompelend op zondagochtend om zes uur je bed uit – het moet niet gekker worden. Ondanks alle twijfel aan m’n geestelijke gezondheid vanwege bovenstaande was ik ook wel blij en trots dat ik door was. Ik kneep ‘m van te voren voor Ronald Vermeer, al was het maar omdat je niet boos op ‘m kan worden. Jos Janssens vanaf geel is nooit te overschatten – in de loop der jaren heb ik teveel tegenstanders ietwat verward van de baan zien stappen na een rondje tegen Jos. Zich verbaasd afvragend wat er nou toch gebeurd was. Enfin, een paracetamolletje met extra kop koffie en op naar Hans van den Bosch die zoals altijd geheel relaxed en zonder bezoekje aan de driving range klaar stond om z’n titel te gaan prolongeren. 

Een lang verhaal kort – Hans mist z’n aproach naar de green van achttien en geeft daarmee zijn 1 hole voorsprong weg. Door de spanning weet ik niet meer wat er op hole 4(22) gebeurde maar ik mocht door naar de finale.
Dark horse Erik Vlek had heerlijk gegeten, een dutje gedaan en nog een beetje geoefend en was er klaar voor. Na een haastig naar binnen gepropte tosti, was ik eigenlijk alleen maar bezig met het zoeken naar een manier om de nog strak samengeknepen billen van de vorige ronde te zien ontspannen. En dus gingen de eerste twee afslagen op hole 1 gingen allebei links het hek over.

Ik begrijp dat u graag een gedetailleerd verslag van ieder hole had gehad maar ik kan me er weinig van herinneren. Een soort vaag hopen op een kansje door een foutje van de onverstoorbaar rustige Erik en die dan om zeep helpen – de door een foutje ontstane kansjes bedoel ik. Ook hier weer bepaalde de aproach op 18 de wedstrijd – gelukkig voor mijn arme kuiten dit maal niet alleen voor de half maar voor de winst.

Het is dan heerlijk op het terras komen waar allerlei andere winnaars en moegestreden “senioren” erg blij zijn dat het allemaal klaar is.

Net als Thea mijn welgemeende dank aan allen die dit soort wedstrijden mogelijk maken.

Met vriendelijke groet,
Peter Brands

Old Grandad 29 juni 2017

OGD 29 juni 2017Op 18 mei en 29 juni hebben opa’s van Welderen de kwalificatiewedstrijden voor de OGD trofee 2017 gespeeld.

Overall winnaar werd Dick Hindriks ! Dick veroverde de fel begeerde OGD-trofee, die door de Old Granddad Stichting ter beschikking wordt gesteld.

  1. Dick Hindriks 31 37 totaal 68
  2. Leo Brugman 37 25 totaal 62
  3. Eef Weenink 31 29 totaal 60

Ook de OGD-caps, OGD wijnen, OGD stropdas en OGD-golfballen voor neary’s (Henk van Kempen-Johan de Bruin) en longest-drive (Willem Zweers-Johan de Bruin) konden weer worden uitgereikt. Een bijzondere neary maakte Dick Hindriks door op hole-7 een “hole in 1” te slaan!.

Regiofinale:
Vier golfende grootvaders hebben zich via de Welderen - wedstrijden gekwalificeerd voor de OGD- regiofinale bij GC de Dorpswaard te Kerkdriel op 10 juli 2017:

  • Dick Hindriks
  • Cor Pijpers
  • Leo Brugman
  • Rob Knopperts

De heren hebben Welderen goed vertegenwoordigd,, maar bereikten helaas niet de landelijke finale. Na afloop genoot men van een buffet en de uitreiking van de cheque van € 5000,00 namens de OLD Granddad Stichting aan de Atletiekvereniging Spado voor de aanschaf van twee “race-runner-driewielerfietsen” ten behoeve van gehandicapte jeugdige sporters.

Maanbeker B juli 2017

afbeelding1Wat was het zondag 9 juli een prachtige dag om te golfen. 20 tot 23 graden, weinig wind en half door komende zonnetje. De sfeer was uitstekend en iedereen had er super veel zin in. Ik zat in de één na laatste flight samen met Meta Boelens-Stoffels. Meta speelde haar eerste wedstrijd. Hoewel ze niet zo super begon ging ze vanaf hole 4 lekker en ontspannen spelen. Om vervolgens bij holes 7 een chip-inn te maken vanaf 75 meter (birdy). De dag kon op dat moment al niet meer kapot dus was de rest van de dag bonus punten.
Ik stond er zelf toen ook al goed voor en eindigde de eerste 9 holes met maar liefst 23 stableford punten.

Gelukkig gingen de flights voor ons niet erg snel waardoor we extra lang konden genieten van het prachtige weer. De tweede negen ging wat moeizamer maar leverde toch 19 stableford punten op. De eerste plek en de masterplaats was binnen.

De uitslag:
1- Aron van ’t Hul (42 Stableford punten)
2- Pieter van Westeneng (39 Stableford punten)
3- Ronald Osephius (38 Stableford punten)

Ik wil de wedstrijdleiding bedanken voor de prachtige dag en de perfecte organisatie. En natuurlijk speciale dank aan Meta die mij 18 holes heeft aangemoedigd om tot deze score te kunnen komen.

Met vriendelijke groet,

Aron van ’t Hul

Strokeplaykampioenschappen Dames A 2017

Het was zondag 25 juni. De Maandbeker A was net afgelopen en het eerste wat ik deed was mijn telefoon weer aanzetten. Contactenlijst openen, scrollen naar de ‘B’. Boerdonk. Even een appje naar mijn trainer, want wat een gevecht was het vandaag op de golfbaan. Oké, les geboekt voor woensdag. Terug naar de basis om goed voorbereid aan de start van de Strokeplay Clubkampioenschappen te staan het weekend daarop.

Ik geloof niet dat ik ooit zoveel getraind heb voor deze wedstrijd. Maandag getraind, woensdag les, donderdag getraind, vrijdagmiddag getraind en na het eten nog weer terug naar de driving range. Een nieuwe swinggedachte zou mij dit weekend moeten leiden: “verticale backswing en neerwaarts raken”. Dat zou niet zo moeilijk hoeven zijn.

Met een teleurstellend aantal van vijf inschrijvingen bij de dames A startten de clubkampioenschappen zaterdagochtend. Ik ben blij dat deze vijf dames zich gemengd hebben in de strijd, maar vind het jammer dat we andere dames misten. Hopelijk krijgen we volgend jaar een voller deelnemersveld. Ik mocht de hele zaterdag met Kitty doorbrengen, want de flightindeling was voor beide rondes gelijk. Ik had een moeizame eerste ronde, maar achteraf zou blijken dat het mijn beste ronde van het weekend zou zijn. Niks swinggedachte en toepassen wat ik getraind had. Nee, ook deze dame had een keer last van die verrekte zenuwen wat zich uitte in veel gemiste greens. Gelukkig maakte mijn korte spel het meeste weer in orde, maar als je ervoor kiest om je driver in de tas te laten moeten die ijzers wel wat scherper. Ik had er alle vertrouwen in dat ik ’s middags lager kon gaan, omdat ik een idee had van mijn vorm van de dag. Als je alles rechts mist, dan mik je toch meer links?

Met een redelijk comfortabele voorsprong van zeven slagen ging ik de middagronde in. Algauw bleek dat meer links mikken niet de juiste strategie was, gezien ik het mezelf nog maar wat moeilijker maakte door zowel rechts als links te missen. Fijn. Ik belandde op plekken in de baan waar ik het bestaan niet van wist, maar was wederom dodelijk binnen 80 meter. Ik moest alleen binnen die 80 meter zien te komen. Intussen had ik ook door dat Kitty veel beter aan het scoren was dan in de ochtend: als je ’s middags al tien slagen wint op drie holes ten opzichte van je ochtendronde gaat het hard. En inderdaad, met uiteindelijk zeven slagen beter dan in de ochtend zette Kitty haar handtekening onder haar kaart. Ik tekende voor een 85, wat mijn voorsprong op de nummer twee (mijn moeder) vergrootte met drie slagen. Een voorsprong van 10 slagen met nog één ronde te gaan, én ik kon mijn directe tegenstanders (Kitty en mijn moeder) in de gaten houden op zondag, want wij speelden in dezelfde flight.

De zondag was voor mij net zo’n strijd als de zaterdag. Bunker op hole 1, bunker op 2, bijna bos op 3, green rechts gemist op 4, green links gemist op 5, afslag op 6 in de bomen, bijna OB op 7, bunker op 8, ik begon te denken dat ik die 10 slagen voorsprong hard nodig ging hebben. Gelukkig klikte er de tweede negen holes weer iets tussen mij en mijn clubs, en kon ik eindelijk weer laten zien dat ik best aardig kan golfen. Ik had het mezelf moeilijk gemaakt dit weekend, maar na het tekenen van mijn laatste kaart zag ik dat ik mijn voorsprong niet alleen behouden had maar zelfs had uitgebreid. Ik weet dat veel mensen mijn overwinningen tijdens Welderense clubkampioenschappen als vanzelfsprekend beschouwen, maar dit weekend laat zien dat alles mogelijk is. Ook bij mij kunnen rare dingen gebeuren, ook ik kan fouten maken en juist die hoge verwachtingen van mezelf en van anderen maken zo’n wedstrijd er niet makkelijker op voor mij. Ik ben zeker trots dat het toch weer gelukt is en hoop dat ik volgend jaar mijn titel met succes kan verdedigen. Want zoals Tiger Woods ooit zei: “No matter how good you get, you can always get better and that’s the exciting part”.

Mijn dank gaat uit naar de wedstrijdleiding, referee en marshalls die er weer een soepel weekend van gemaakt hebben. Ook complimenten aan de greenkeepers, want ik vond de baan er dit weekend echt heel goed bij liggen. Ik heb er geen aanmerkingen op en vond vooral de greens super.

Maaike Kuipers

Old Grandad 29 juni 2017

ogd dick foto

Afgelopen donderdag had het niet echt in zich, een miezerige regen bij de start van de OGD wedstrijd. De dag ervoor was een andere goede doelenwedstrijd ook al afgelast. Mijn flight vertrok onder de paraplu's met matige scores over de eerste 4 holes. Bij hole 5 hield Eppo het voor gezien en liet Rene en ondergetekende huilend en nat achter.

Echter bij hole 7 werd alles anders, beter weer, Rene was door zijn zakdoeken heen, en wij werden door de flight voor ons doorgelaten. Ik liep naar de tee van 7, zette mijn driver in de 2e versnelling en liet hem gecontroleerd swingen. De bal vertrok naar een baan om de aarde om vervolgens na 125 mtr vlak voor de green te landen en richting vlag te rollen. Inmiddels had de flight achter ons ook afgeslagen en liepen wij met ons allen naar de green, waar geloof ik Johan als eerste uitriep ,,hole in one".

Lees meer: Old Grandad 29 juni 2017

Maandbeker B juni 2017

20170624 16015624 juni was het zover, mijn eerste maandbeker B van dit seizoen. Ik had er zin in. Een gezellige flight met Boudewijn Haccou en Gina Kuik. Het was een dag met af en toe de paraplu opzetten en regenjasje uit en aan. Dat mocht de pret niet drukken.

Lees meer: Maandbeker B juni 2017

Ledenweek 2017 Jeugdwedstrijd

foto winnaresAfgelopen zondag speelde ik mee met de jeugdwedstrijd op Welderen. Het was een 9-holes wedstrijd op de par 3/4 baan. Je moest met z’n tweeën de baan rond en ik liep samen met Elin. Het was erg leuk en erg gezellig. Er waren allerlei opdrachten – zo moesten wij bijvoorbeeld op hole 1 tussen twee lijnen door slaan en op hole 7 zoveel mogelijk boerderijdieren opschrijven. De leukste opdracht vond ik die op hole 5 – als je hier par maakte dan mocht je bij een andere hole 2 punten aftrekken. Dat is mij gelukt! Na afloop hebben we lekkere frietjes gegeten en werden de prijzen uitgereikt. Als tweede eindigden Elin en Floris (allebei met 36 punten) en ik werd eerste (met 31 punten). Ik kreeg een head cover van een leeuw – heel leuk!

Jan van Dongen Master 2016

janvandongenEen aantal weken geleden ontving ik de uitnodiging voor de Masters 2016 in de mailbox. Meedoen aan deze master op 10 juni 2017. Blij verrast was ik ! Wat ik toen nog niet kon weten was hoe glansrijk deze dag is verlopen voor mij. 

Als winnaar eindigen, daar is geluk voor nodig, alles lukte deze dag ! Samen met Aron van ‘t Hul en Dick Hindriks heb ik een geweldige dag gehad. Vlak voor hole 18 heeft Dick de druk nog even opgevoerd, door te vertellen dat hij ooit een ronde heeft gelopen met iemand die voor hole 18 maar liefst 22 slagen nodig had !

Lees meer: Jan van Dongen Master 2016

Elster Toren

Elster Toren 2017Me niet laten kennend probeerde ik Jeffrey bij te houden in onze spurt van de tee van hole 18 naar de tee van hole 3. Marijke en Wilma keken me ietwat bezorgd aan, niet nadat ze Bas (de kruising tussen een dobberman en rottweiler maar dan slechts 20cm hoog) die van schrik onder de buggy geschoten was, gerustgesteld hadden. En ja, als je dan toch je drive met een mooie boog midden op de fairway hebt laten landen dan heb je alsnog een redelijke start van wat een mooie dag kon worden.

Als altijd met vrouwelijke flight genoten – niet 1 keer hoeven zoeken en slechts vriendelijke complimentjes, wat wil een man nog meer.

Omdat ik het eerste half uur alleen met m’n ademhaling en hartslag in de weer was waren m’n eerste slagen steeds erg voorzichtig - en dus veilig. Daardoor kon Jeffrey onbezorgd “rammen”. Tja en omdat dan de eerste pakweg driehonderd meter al overwonnen zijn hadden we regelmatig slechts een half wedgje over.

onder geluk schijnt niemand wel te varen en omdat de casino’s aan het staken zijn bleek er daarvan nog iets in de lucht te hangen. Drie puts van meer dan vijf meter vielen met de fascinerende schoonheid van de laatste, twijfelende, omwenteling alsnog met het bekende gelukzalige geluid van een vallende put, in de hole.

Eén single bogie, twee dubbel bogies en de genoemde drie birdies leverde de ook voor ons verrassende 2 boven par – bruto 74 op.

Na drie proefboringen nog steeds geen geschikte plek voor de Elster toren gevonden.

Dit alles allemaal nooit mogelijk zonder de bezielende leiding van de wedstrijdcommissie waarvoor mijn welgemeende dank.

Peter Brands & Jeffrey Willemsen

Vinkbokaal: BijZONder genieten weer

vinkbokaalEen tijdje geleden alweer kreeg ik de vraag van Eric (van der Klei) of ik met hem de Vink beker wilde spelen. Na even gezocht te hebben naar een betere optie (grapje), heb ik ja gezegd. Niet veel later werd de flightindeling door de hardwerkende en zeer gewaardeerde wedstrijdcommissie bekend gemaakt en zag ik dat ik met drie talentvolle (zeggen ze zelf hoor) spelers uit heren 1 mijn zondag mocht spenderen. Dat Theo (Melchers) in mijn flight zat beloofde al veel goeds: de handvol rondes die ik met hem gelopen heb, heb ik steeds een persoonlijk record neergezet. Waarom ik dan niet gewoon met hem als partner ingeschreven had? Als iedereen dat nou even aan Theo zelf vraagt, dan zegt ‘ie misschien eindelijk een keer ja…

Lees meer: Vinkbokaal: BijZONder genieten weer

Verslag ouder-kind wedstrijd

2013golfbaan 020Van mijn moeder hoorde ik dat er een ouder-kind wedstrijd gespeeld zou worden op Welderen. Toen ik hoorde wat het inhield leek het me leuk om er met mama samen aan mee te doen. Toen ik aan kwam hoorde ik dat ik met Olle en zijn oma in een flight zat. Dat leek me wel heel leuk want met Olle zit ik zondag in de les. Ik vond het niet heel spannend om een wedstrijd te spelen, want ik heb het al een keer eerder gedaan. Het was een wedstrijd van 9 holes. Het ging soms niet al te best, want mama sloeg soms hele slechte ballen. Maar samen waren we toch wel een heel goed team. Na afloop hebben we onze scorekaart ingeleverd, en hebben we nog even wat gedronken. Toen we hoorde dat de prijsuitreiking was kreeg ik een beetje kriebels in mijn buik, want ik wilde natuurlijk heel graag winnen. En ja hoor, het gebeurde, we hebben de eerste prijs gewonnen. Ik was zo blij dat ik het de hele wereld wilde laten weten! Dit was mijn korte verhaaltje over de ouder-kind wedstrijd. Nogmaals het was super leuk! Als het volgend jaar weer is raad ik jullie aan om zeker een keer mee te doen!!

Groetjes,

Alexandra van Raaij

===============

Hallo allemaal,

Ik ben Gert-Jan vink. Zondag 12 maart heb ik meegedaan aan de ouder kind wedstrijd. Er deden best veel ouders en kinderen mee. Ik vond het heel leuk om mee te doen.
Het was heel lekker weer en je kon meedoen op de grote baan en de kleine baan.

De prijs uitreiking was op het terras. Samen met mijn vader ben ik eerste geworden. Ik hoop dat er bij de volgende wedstrijd ook weer veel kinderen mee gaan spelen. 

Groetjes,

Gert-jan.

3 Stokkenwedstrijd

WP 20170312 15 19 18 ProEindelijk was het dan zover. De eerste weekend wedstrijd van 2017 die ook doorgang kon vinden. Eerder waren de snert- en de valentijnswedstrijd afgelast vanwege het slechte weer. Nu was de belofte van een voorjaarszonnetje en weinig wind genoeg om uiteindelijk 36 golfers te verleiden de wedstrijd te lopen. En dat ondanks verschillende afzeggingen wegens fysieke ongemakken. De baan was verrassend goed opgedroogd na de regen eerder in de week. En de greens waren zacht waardoor de bal goed hield. Helaas waren ze nog niet gemaaid en gerold. Het putten was daardoor soms een loterij, met veel ‘nieten’.

Lees meer: 3 Stokkenwedstrijd