Golfclub Welderen

Promotiewedstrijd Dames 1

Zondag 21 mei mochten wij (dames 1 Welderen zondag 36 holes) als kampioen uit poule D9 in de eerste klasse de promotiewedstrijd tegen Houtrak 1 op golfbaan Anderstein spelen. Bent u bekend met deze golfbaan? Een paar honderd meter van afslag Maarsbergen (A12) wordt uw adem benomen op deze prachtige locatie. Met een klassiek clubhuis, zorgvuldig onderhouden tuintjes en bloemperken, en natuurlijk schitterende 27 holes is dit toch wel een van de mooiere banen in Nederland.

Lees meer: Promotiewedstrijd Dames 1

NGF-competitie 2017

IMG 20170507 WA0011 resized 20170509 092334132Het zit er weer op voor 2017 de competitie is gespeeld(nog niet voor ons Dames 1 team). Het weer heeft zich dit jaar van zijn goede kant laten zien want op veel speeldagen was het heerlijk golfweer.

Als eerste vermelden wij natuurlijk ons succes(helaas enkelvoud dit jaar): Ons Dames 1 team is KAMPIOEN. Echt grote klasse dames. Voor meer details lees de verslagen van de Captain op onze website. Op 17 juni ’s avonds tijdens de ledendag wordt deze kampioen gehuldigd.

Lees meer: NGF-competitie 2017

Dames 1 Kampioen!

Opnieuw vroeg uit de veren om de auto in te pakken voor de laatste competitiewedstrijd. Inmiddels zijn we ervaren genoeg om de auto zo in te pakken dat er 3 golftassen, 3 trolleys en de benodigde andere bagage in passen, én dat de bestuurster nog door de achteruitkijkspiegel kan kijken. Oefening baart kunst, zeggen ze weleens. Op weg naar de Efteling...

’s Ochtends een berichtje van pro Arno ontvangen met daarin de uit zijn sprookjesduim gezogen voorspelling: 11-7 voor Welderen en nog een bemoedigend woordje. Fijn dat hij zoveel vertrouwen in ons heeft...

Lees meer: Dames 1 Kampioen!

NGF Competitie Dames 1 - 30 april 2017

Na regen komt zonneschijn…

Om 5.45/6.00 ging bij iedereen van ons team de wekker! Na de dikke verliespartij van de afgelopen zondag gingen we toch weer vol goede moed en met veel zin op naar onze derde wedstrijd. Deze speelden we op golfbaan de Haenen bij Breda. Opnieuw hadden we voorgespeeld, ook al hadden we de gastvrije dames van de Haenen voor de derde keer op rij in onze poule zitten en kenden we deze golfbaan van binnen en van buiten.

Lees meer: NGF Competitie Dames 1 - 30 april 2017

Dames 1 zondag 23 april 2017

gezelliEen schamele 2 puntjes...

Na onze zonnige en muzikale thuiswedstrijd gingen we zondag 23 april op bezoek bij de Berendonck in Wijchen. Hier speelden we tegen de dames van de Haenen die we nu voor de derde keer op rij troffen. Vorig jaar waren zij kampioen geworden in onze poule, maar verloren helaas de promotiewedstrijd. Ook bij hen een kleine wijziging in het team, Daphne de eerste speelster heeft het hogerop gezocht en speelt net als onze Maaike in de hoofdklasse.

’s Woensdags ervoor met het team voorgespeeld op deze leuke, maar moeilijke golfbaan. Een extra caddieboekje werd van voormalig Welderen speelster Caroline M. geleend. Ook hebben we op Eerste Paasdag om 9.00 uur (!) ’s morgens nog de laatste wijze lessen van pro Arno gekregen. Dus we waren goed voorbereid toen Thea en Francien aan de eerste foursome begonnen. Yvon en ondergetekende speelden in de tweede flight en Kitty en Sanne speelden de derde wedstrijd.

We wisten dat het moeilijk zou worden, maar hoopten dat we beter uit de ochtend wedstrijden zouden komen dan vorig jaar toen we na de foursomes al met 6-0 achter stonden!

En dat was gelukt: Yvon en ik wonnen onze wedstrijd op hole 17 en Welderen had dus al 2 punten meer dan vorig jaar tijdens de foursomes behaald.

Maar toen...

Ondanks enkele stevige regenbuien en dus natte spullen begonnen we na een goed verzorgde en lekkere lunch toch vol goede moed aan de singles. Enkele hulptroepen werden nog ingeschakeld in de vorm van caddies. Het mocht allemaal niks baten, alle singles werden in het voordeel van de sympathieke dames van de Haenen beslist. Uiteraard hadden we het graag anders gezien.

Het is dus bij die 2 puntjes uit de foursomes gebleven! Eigenlijk hadden we geen van allen zo’n uitslag verwacht, maar het stond er toch echt: 2-16!

Toen ik Arno appte dat het bij die 2 schamele puntjes was gebleven, appte hij slechts één woord terug. Ik dacht wij zullen wel een stevige preek krijgen of op strafkamp moeten of iets dergelijks, maar niets van dat alles. Alleen maar: jammer. Typisch Arno, zei zijn partner…

Ondanks deze monsterlijke uitslag werd het in het clubhuis reuze gezellig aan tafel met de overwinnaars. We hebben ook nog heerlijk gegeten van een goed verzorgd buffet. Wij, de dames van de Haenen en Welderen hebben het licht uitgedaan, want de dames van het ontvangende team de Berendonck waren al naar huis!

Volgende week gaan we op bezoek bij de Haenen. We hebben er nu al zin in! Zo’n uitslag in ons nadeel, dat zal toch niet nog een keer gebeuren?!

Truus Kuipers

Captain dames 1 Welderen

Heren 1 36 holes

teamfoto heren136Als debutant van Heren 1 heb ik het geluk om een verslag te mogen schrijven over de eerste 2 weken van de competitie. Onder de bezielende leiding van captain Theo trokken we op de 1e dag tegen de mannen van Gendersteyn met 10 - 8 aan het langste eind. Het tiende punt mocht ik scoren met alle teamgenoten als supporters opgesteld bij hole 18. De overwinning was binnen het eerste feestje kon beginnen. De 19e hole hebben we ook gewonnen! Met Theo voorop in de polonaise en Peter als dirigent op de tafel hebben we de eerste competitiedag op Geysteren zeer gezellig afgesloten.

De trainingen van Sander wierpen hun vruchten vooral af op onze 2e dag ! Op de Batouwe waar de appel en peren route onze vrienden werden wonnen we met 13 - 5 van de mannen van Geysteren De 19e hole werd op het terras gespeeld in het zonnetje. Stumpkes en een paar biertjes werden genuttigd . Daarna gingen we douchen en omkleden. Fris en fruitig gingen we aan tafel waar na een speech van de gastheer een heerlijk 3 gangen diner werd geserveerd. Met de 2e overwinning in de golftassen reden we terug naar Elst om daar nog even een afzakkertje te nemen. Heren 2 was gastheer en had een DJ geregeld. Helaas waren we net te laat ,alleen het personeel was er nog.

Samen met Welschap, Gendersteyn, Geysteren en de Batouwe spelen we een uitdagende en tevens gezellige competitie. De eerstvolgende keer zijn wij de gastheer .De 2 weken daarna gaan we proberen om de ingezette koers vast te houden.

Sportieve groeten,
Eric van der Klei

Dames 1 zondag 9 april 2017

En daar zaten we weer…

Afgelopen zondag 9 april was het onze beurt om de andere teams te ontvangen. De baan was gemaaid, de zon stond de hele dag op het programma en ons was een DJ beloofd. Als dat niet als muziek in de oren klinkt, weet ik het ook niet meer. ’s Ochtends om half 8 waren Yvon, Thea en ik present om de gastspelers te ontvangen. Ik had net de handrem aangetrokken toen ook de dames van de Haenen al uit de auto stapten. Ik ging gauw even checken of het clubhuis al open was en ja hoor, onze lieve Sandra was al lang aanwezig en had zelfs de koffiezetapparaten en huisgemaakte brownies al klaar staan! Sandra, heel erg bedankt voor je inzet wederom!

Lees meer: Dames 1 zondag 9 april 2017

Dames 1 zondag 2 april 2017

 Eind oktober begint het bij de dames die competitie willen spelen vaak al te kriebelen. Zijn er voldoende dames om een team te formeren die allemaal 2 x 18 holes willen golfen? En wie geven zich op? Gelukkig heeft de competitiecommissie een team van zes enthousiaste dames kunnen samenstellen. Allemaal fanatieke golfsters, vijf van de ‘oude garde’ en dames-1-rookie Sanne.

Lees meer: Dames 1 zondag 2 april 2017