Golfclub Welderen

Wie worden golfster en golfer 2017?

kerstkaart2017Dat maken we bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie op 7 januari 2018

Genomineerd zijn:

 • Truus Kuipers
 • Kitty Bos
 • Maaike Kuipers
 • Paul Wennink
 • Rob Menting
 • Tom Weijman

Commissie Golf(st)er vh Jaar

Wintercompetitie

mooi winterplaatjeIn E-golf4u staat de wintercompetitie met de datum 30 oktober 2017 open voor inschrijving. Jullie kunnen je inschrijven voor deze wintercompetitie welke vanaf 4 november gespeeld kan worden. De inschrijving sluit op 30 oktober en de poule indeling zal op donderdag 2 november naar alle deelnemers gemaild worden waarna iedereen zijn wedstrijden kan inplannen. Het reglement wordt met de poule-indeling mee verstuurd.

Lees meer: Wintercompetitie

Plaatsen vrij best of the rest zomercompetitie

diversen golf 01Aanstaande zaterdag worden de finale wedstrijden gespeeld van de Zomercompetitie. Voorafgaand wordt een Best of the Rest wedstrijd gespeeld. In tegenstelling tot eerdere berichten staat deze wedstrijd open voor alle leden. Dus niet alleen voor deelnemers van de Zomercompetitie. Verder is de inschrijf termijn verlengd tot en met donderdag 28 september. Dus schrijf je nog snel in. Het is nog gratis ook. Tot zaterdag.

Handicartwedstrijd

handicartAl geruime tijd wordt ieder jaar een wedstrijd georganiseerd waarvan de opbrengst bestemt is voor de Stichting Handicart. Deze opbrengst, vermeerdert met donaties en eigen (kleine) bijdrages van pashouders, zorgt ervoor dat leden die al dan niet tijdelijk minder goed ter been zijn kunnen blijven golven. Vorig jaar zijn er maar liefst 93 leden (zgn. pashouders) die hier gebruik van gemaakt hebben. En hier waren ook een aantal relatief jongere leden bij. Een beetje pech kan tenslotte iedereen krijgen.

Lees meer: Handicartwedstrijd

Ledenweek-Golfcompany

diversen golf 01Op de Vrienden- en Vriendinnendag (je hebt je toch al ingeschreven!) kunnen alle deelnemers, op vertoon van hun scorekaart, een Callaway Warbird golfbal met Welderen logo ophalen in de Golfshop van Rob Menting.  Op de Ledendag, zaterdag 17 juni, zijn Rob en zijn team aanwezig op de drivingrange met hun demogolfclubs. Tussen 10 en 13 uur zijn deze clubs (de allernieuwste) vrijblijvend uit te proberen.

Veel plezier,

Ghislaine de Lange en Rob Menting

Ledenweek 2017 (Deel 2)

In de week van 10 t/m 17 juni is de jaarlijkse LEDENWEEK. We hopen dat aan de wedstrijden in deze week zoveel mogelijk leden zullen deelnemen. Er is voor iedereen voldoende keus om aan gezellige wedstrijden mee te doen. Ook als u nog niet eerder aan een wedstrijd heeft meegedaan: trek de stoute golfschoenen aan en schrijf u in.

Lees meer: Ledenweek 2017 (Deel 2)

Nieuws van Baancommissie

Gelukkig is na een lange winter het afgelopen weekend het golfseizoen weer begonnen met de Vinkbeker. En zoals Eric van der Kleij, met Maaike Kuipers winnaars van de weer zeer geslaagde openingswedstrijd, in zjin speech een compliment maakte over de baan, vinden ook wij dat de baan de winter goed is doorgekomen. Ook de Welderens heeft naar de greenkeepers hun lof uitgesproken, want zoals eenieder zelf heeft kunnen zien is er in de winter enorm veel werk verricht.

Lees meer: Nieuws van Baancommissie

Wedstrijdcommissie

diversen golf 01Graag wil de wedstrijdcommissie nogmaals uw aandacht vestigen op enkele veranderingen in de wedstrijden voor het komende seizoen. De ‘Maandbeker B9’ vervangt in 2017 de oude ‘Maandbeker C’. Het blijft een qualifying wedstrijd over 9 holes, maar het verschil is dat deze open staat voor spelers met een handicap van 16.5 en hoger. Zo willen we meer spelers de gelegenheid geven een 9-holes wedstrijd te lopen. Bij voldoende deelname wordt ook een klassement bijgehouden.

Lees meer: Wedstrijdcommissie

Old Granddad

logo OGD kleiner met tekstDe OLD GRAND-DAD (OGD) speeldata 2017 zijn:

 • donderdag 18 mei 1-e voorronde OGD driebal stableford GC Welderen.(18 of 9 holes)
 • donderdag 29 juni 2-e voorronde OGD driebal stableford GC Welderen. (18 of 9 holes)
 • donderdag 6 juli OGD regio finale bij GC Albatross ( Prinsenbeek)
 • maandag 10 juli OGD regio finale bij Golfvereniging de Dorpswaard ( Kerkdriel)
 • maandag 7 aug OGD landelijke finale bij Golfclub Heemskerkse Golfclub

Lees meer: Old Granddad

Finale wintercompetitie

20161012  Banner wintercompetitieDe finalisten die gaan strijden voor de titel zijn bekend. Zaterdag 25maart om 09:00 is de afslag om de 3/4 plaats en om 09:08 de afslag van de finale. Het schema vindt je hier.

Daarna starten diegene die zich hebben ingeschreven voor de “Best of the Rest wintercompetitie 2017”. Inschrijving is nog open dus schrijf je in en geef deze dag wat extra kleur!!

De wedstrijd commissie

Open Betuwse kampioenschappen

trolley greenDe amateurgolfer kan zich vrijdag 26 mei meten met de rest van Nederland tijdens de Open Betuwse Golfkampioenschappen. Er wordt in drie handicap categorieën gestreden om de titel van Open Betuws Golfkampioen. Alle categorieën spelen een strokeplay wedstrijd.

Lees meer: Open Betuwse kampioenschappen

Valentijnswedstrijd gaat niet door

mooi winterplaatjeKoning Winter heeft de goflbaan in zijn greep. De wedstrijdcommissie heeft besloten dat de Valentijnswedstijd van 12 februari niet door gaat.

Rini de Vet, voorzitter

Snertwedstrijd

soepZondag 22 januari as om 10.00 vindt weer de jaarlijkse snertwedstrijd plaats. Altijd afwachten of het een echte snertwedstrijd wordt met snert weer, snert spel, snert flight en een snert baan. Het kan alleen maar meezitten!

Bij voldoende deelname spelen we texasscramble en anders individueel stableford. In ieder geval inclusief een lekkere kop snert na binnenkomst. Inschrijven kan nog tot en met dinsdag 17 januari as.

Kosten bedragen € 8,- inclusief snert.

Tussenstand wintercompetitie

mooi winterplaatjeZo halverwege de competitie hoort een tussenstand die jullie hierbij aantreffen. Aangezien ik niet alle uitslagen gemaild krijg en niet alle scores op het formulier in de hal worden bijgehouden het verzoek om jullie uitslagen even te controleren. Bij afwijkingen graag even doorgeven.

Verder het verzoek om alle uitslagen even aan mij door te geven via e-mail (ebruin@hetnet.nl)